måndag 2 december 2013

Tillbaka från de döda...

Ni hoppades kanske att ni blivit av med mig men icke sa nicke, har bara fokuserat på lite annat ett tag då det snurrat på rätt friskt men nu börjar jul-lugnet infinna sig så jag tänkte att jag nog kan mäkta med några rader i den lite avsomnade bloggen. Som sagt, livet rullar på stenhårt på alla plan och som tur är är allt positiva förändringar. Huset har vi flyttat in i och börjar så sakteliga hitta myskänslan, julen gör ju sitt till så det är inte en så svår uppgift att ta sig an. Svårare är det med pokern, har inte haft mycket tid för den men körde fusk-SM på SvS igår i alla fall, borde dock ha anat ugglor i mossen då jag i ett kval i lördags åkte på 35:e plats med 29 priser. Standard egentligen och hoppet är ju tyvärr det sista som överger en, min SM-form är dock under all kritik då jag under de senaste fyra åren inte kommit in i en enda SM-disciplin överhuvudtaget.

Likadant blev det igår, var ute efter 90 minuter då bl.a. mina JJ dött mot Q9o efter raise pre och lite bets här och där. Fyrfärgen i form av spader satt på rivern och med Q i spader för motståndaren var det inga problem, dock hade han redan innan det dragit ut mig då floppen kom T-hög med en nia och turn gav honom en förtjänstfull nia till. Största tappet kom dock när jag höjer upp det med KTo och får en syn, floppen kommer K5x med två ruter. Jag bettar ut och turn kommer A, jag checkar och motståndaren lägger in en minimal bet som jag synar. River kommer ett A till, nu känns det som att antingen har motståndaren stål eller ren bluff, finns inget mellanläge. När han bettar ut 3/5 av sin stack på rivern steker jag en stund men går på bluffreaden, tyvärr för min del då han satt med A5. Efter det hämtar jag mig aldrig och det blir bara en tidsfråga innan jag är ute, stoppar till slut in det med 8Tkl i sen position efter fold till mig, big blind synar av med A5 och träffar en betydelselös femma på en annars blank bräda. Fy fan vad jag hatar den känslan av frustration och maktlöshet...

Att inte alls få komma in i en turnering som SM svider som satan, samtidigt ser man tomtar till höger och vänster som föräras framgång. Världen är inte rättvis.

Annars har jag försökt plöja igenom Assassin's Creed IV och är nästintill klar med den, en tveeggad besvikelse är det nog. Kan inte av någon anledning slita mig från det men ärligt är det väldigt enformigt samt buggigt och segstyrt, vet inte riktigt var franchisen är på väg men inte verkar det vara mot något trevligt håll. Finns dock en rejäl bakkatalog på spel för  mig att spela så det går ingen nöd på den här nörden...

Har inte följt med i bloggarna så värst mycket på sistone, de flesta har legat på is ändå vad det verkar och Ken maler på i samma spår där omskakande för omskakandets skull känns som parollen. Inte mycket kreativt där ute och jag har ju definitivt inte stått för något i den stilen heller. Det börjar närma sig slutet av mitt SvePof-år också och nu får jag väl ställa mig frågan om jag ska ställa upp på omval ellerinte, det har varit ett väldigt intressant år men jag vill ju göra min styrelseplats rättvisa också och det är väl där det bränner till. Vi får se, ingenting är bestämt än.

Poddarna rullar på, jag och Erik har fått in bra rutin på dom och har ju numera även en permanent temporär bisittare i form av Viktor. Jag får en hel del gnäll om att jag låter Erik köra över mig och att jag alltid håller med honom, vet inte riktigt hur jag ska bemöta dessa rubbade sinnesbilder. Ingen av oss kör över den andre och jag tror de flesta med sunt förnuft kan hålla med oss båda i de flesta frågor, jag har ju knappast heller 100% likriktning i mina tankar med Erik men det är inte poängen heller. Å andra sidan, folk har väl rätt till vilken åsikt de må vilja ha, om kritiken är konstruktiv är den ju alltid välkommen. Vi kommer väl att mäkta med ett avsnitt till innan julfirandet stundar, ser ju ingen anledning för oss att dra ner på tempot när vi nu också knäckt vår närmaste konkurrent.

Nåväl, jag ville bara ge ett livstecken från mig så att inte världen håller andan i onödan. Just idag är jag också en aning tiltad över alla idioter som finns i trafiken, blev tjuvomkörd av två stycken efter varandra vid en rondell i Västerås idag och kan ju säga att jag var rätt aggressiv på tutan och helljuset. Blir så jävla trött på alla dårar som är totalt egoistiska och rent ut sagt dumma i huvudet, Slipknot har sagt det bäst hittills: people = shit.

Inga kommentarer: