tisdag 4 november 2014

SvS skiter i det blå skåpet...

Då har det hänt igen, Svenska Spel har havererat totalt under ett fusk-SM online i deras regi. Mitt under det första eventet i form av 5-manna brakar klienten och flertalet spelare blir utkastade, medan några kan fortsätta att spela och utnyttja läget. Strax efteråt pausas turneringen i runt 50 minuter innan den återupptas med löfte om att allt är ok, dock dröjer det en kvart innan den slutgiltiga nedstängningen kommer och fiaskot är ett faktum.

Anledningen anges vara DoS-attacker, må det vara det eller något annat men acceptabelt är det inte. De borde i mina ögon ha stängt ner turneringen redan i samband med de initiala störningarna, för att sedan återbetala insatserna till alla spelare. Nu valde de att fortsätta mot bättre vetande bara för att tvingas stänga ner senare istället, nu med skillnaden att de istället gör ännu en av sina klassiska utbetalningsuträkningar som känns som tagen ur arslet av en tomte. Nu får bara de spelare som fortfarande var kvar i turneringen vid 21.25-tiden(då det hela stängdes ner permanent) betalt, hur de tänker här har jag ingen aning om då de envist gör bort sig kapitalt. Det är inte första gången de har ett haveri av den här magnituden och för att minimera skadan borde de helt enkelt ha återbetalat insatserna till alla.

Nu har de istället ett stort gäng spelare som är förbannade på riktigt över deras tafflande, de sköter det hela lika smidigt som...som...som jag vet inte vad. Pyser ur öronen på mig bara jag tänker på hela situationen, hur kan de tro att de har någon som helst trovärdighet kvar efter det här? Goodwill kan de inte stava till heller, finns så mycket de kan göra för att förbättra läget men de kör ner huvudet i sanden och låtsas att klienten fungerar som den ska.

Nej, tragiskt är bara förnamnet i det här sammanhanget, var är säkerheten för spelarna? Var är fingertoppskänslan? Var är allt vett och all sans? Blir spännande att följa resten av eventen, om de nu ens mäktar med att genomföra dessa. Skämmes.

Inga kommentarer: