tisdag 13 mars 2012

Jobbkoma...

Jobbet tar all tid och ork just nu så det blir inte så mycket tid över till annat och när kylan återkommit till mitt pokerspel fallerar även den sidan av tillvaron, känns ju inte alls lika kul att spela som när man sprang som en gud back in the days. Numera är jag alltid på fel sida om det mesta, körde t ex JP-finalen på Aqva i lördags och kom inte rätt in i någon situation. Först tappar jag 2/3 av stacken tidigt när jag underskattar FN, jag har ATo och får en T-hög flopp som jag synar bet på. Turn kommer en 2:a och jag synar återigen bet, river kommer ännu en tvåa och FN går allin. Jag får för mig att han kör en av sina rätt vanliga bluffar och tar synen, han sitter på QQ och kan håva in potten i godan ro. Efter det kör jag på som om det vore SM i att få in sina pengar dåligt, jag dubblar mot Juhani efter att ha fått in det med KQ på floppen 856 eller något dylikt mot QQ. Turn ger mig en K och rivern fullbordar den ack så (o)förtjänta trissen... Juhani ska dock bli fortsatt dräpt av mig då jag efter att ha tappat ner till 10BB igen får in det med KJ mot hans AT, floppen kommer JQx med två spader och han har en men jag inga. Turn kommer Ksp och han återdrar mot mig men tji får han när rivern dimper ner med en fin J för kåken, efter det är Juhani en slagen man men jag sitter ändå med en minimal stack. Den som tog första tuggan av mig får även ta den sista, någon timme in får jag in det med AQhj pre mot 77 som FN sitter på, en blank bräda senare är jag ute och på väg hem...

Onlinepokern är lika miserabel, i Steken tappar jag första halva stacken med 99 mot AK bara för att en stund senare dubbla igen med 99 mot AK. Dock tar det roliga slut när jag väl får upp ångan för när jag plockar upp QQ har någon annan självklart hittat KK, allin pre och sagan var alles. Pokerallsvenskan kördes i måndags och jag gjorde en lika miserabel insats som vanligt men Aqva som klubb lyckades sjukt nog ta hem även den andra omgången, vi låg riktigt pyrt till mot ett furiöst kämpande Nynäshamn men tack vare en hel del flyt mot slutet lyckas vi knipa förstaplatsen. Ser därmed riktigt bra ut för oss så långt och förhoppningarna om en tredje rak seger i PA lever mer än väl, det vore rätt episkt minst sagt om vi kunde fullfölja den planen.

Nej, pokern är så miserabel just nu att jag inte ens orkar prata om det hela, bättre att prata om andra miserabla delar av mitt liv så som biläventyren. Ni som följt det hela vet att jag blev påbackad direkt efter att jag hämtat min A5:a för att sedan själv dribbla med lite lufttryck, igår kom nästa kapitel i sagan. Jag var i godan ro vid biltvätten och hade tagit mig igenom första besprutningsmomentet och skulle till att betala, jag hissar ner rutan men hör ett horribelt krasande inuti dörren och befarar det värsta d.v.s. att rutan på något sätt pajar. Efter att hela eländet åkt ner får jag semipanik och börjar febrilt trycka på fönsterhissen och får till slut rutan att åka upp igen, dock till samma ödesmättade oljud som tidigare. När den väl hittat sitt upprätta läge vägrar den att reagera på någon form av tryck, oljudet är det enda som består. Gråtfärdig försöker jag förklara för killen som ska ta betalt att jag nog kanske inte ska köra igenom hela tvätten med tanke på att det kanske finns en glipa, han blir dock så stressad av situationen att hans stamning urartar helt och i ren empati kör jag vidare för att bespara honom några vidare men.

Väl inne i andra hallen börjar jag bli nervös över hur väl rutan ska hålla mot vattnet, det börjar bra då första momentet inte ger någon oönskad effekt men sedan börjar det sippra och rinna rätt friskt. I ren desperation slänger jag upp vänsterärmen mot rutan till för att försöka suga upp det värsta, som tur är är det inga kopiösa mängder som letar sig in så jag klarar mig med blotta förskräckelsen och en blöt ärm på skjortan. Någorlunda skakad tar jag mig ut från tvättspektaklet och förbannar min bad run vad gäller bilar, enda positiva i mörkret är att jag har en begagnad-garanti hos bilfirman så de fixar detta. När ska det ta slut?

Resterande del av veckan kommer att tillbringas på konferens så jag lär vara rätt radiotyst under tiden, det som närmast ligger framför mig i pokerväg är Bruksmästerskapen på lördag och jag hoppas att jag är i form nog att leta mig dit. Det kanske är vändpunkten för formkurvan, dags att få den att peka uppåt igen. Onlinespelet blir dock vilande under samma period och det är lika bra, tror jag behöver andas ut en stund och hitta tron igen.

I filmväg kan The Grey rekommenderas, såg den i helgen och Liam Neeson gör en stabil roll som vanligt. Det handlar om ett gäng arbetare som kraschar med ett flygplan mitt ute i ett snötäckt ingenting där de till slut blir antastade av vargar, passande nog är ju Liam anställd som vargjägare i sitt vardagliga liv så hans kunskaper kommer väl till pass. Sevärd helt klart.

Nej, nu ska jag nog försöka klämma några minuter av Mass Effect 3 innan jag däckar i säng, det är ett mästerligt avslut på den imponerande trilogin av spel. Jag har inte spelat överdrivet mycket än men det är som att vara med i en film, stämningen är brutalt påtaglig och mänsklighetens undergång har aldrig känts lika angelägen. Vill ni uppleva spel när de är som bäst är det bara att plöja Mass Effect-serien från början till slut, karaktärsgalleriet lämnar inte en enda känslokanal orörd. Go for it!

2 kommentarer:

generationX.se sa...

And for you, dear Sir:

http://www.abvl.se/

;)

(Sorry, kunde inte låta bli...)

Skämt åsido, dina biläventyr börjar närma sig episka mått.

Koivulainen sa...

Ja, de är inte att leka med men ta i trä, inget har hänt på en månad nu. :)