söndag 29 januari 2017

Papparollen...

Jag har alltid funderat kring hur jag skulle vara som pappa och även observerat andra individer i deras papparoller, speciellt i pokerkretsarna där jag befunnit mig under de senaste åren. Jag har blivit förvånad över hur folk hittar tid till att spela, för egen del efter dotterns födelse har pokern halkat ner betydligt i prioriteringsskalan. Då har jag ändå sett folk som spelat liveturneringar ett par dagar efter deras barns födelse och även män med småbarn som kört alla liveturneringar som gått under många veckor och månader, jag dömer ingen men jag förstår inte det riktigt. Jag har själv varit iväg kanske på fyra-fem liveturneringar under min dotters första 15 månader, mer har jag inte känt behov av då jag värderar tiden med henne och min sambo så mycket mer än någon random turnering ute på vischan. Jag sparar krutet till de tillfällen då värdet finns på riktigt, när det är lite större turneringar och det blir extra mycket folk. Nu är det ett par sådana turneringar på ingång om en dryg månad så det känns riktigt fint, är taggad som få för spel.


Nåväl, tillbaka till huvudpunkten, hur motiverar männen att vara iväg och spela mycket trots småbarn. Jag vet inte. För min del kan det mycket väl vara åldern som spelar in, att jag är så pass gammal som nybliven pappa att jag värdesätter varenda sekund då jag kanske hade börjat tänka att jag aldrig får chansen att bli pappa. Jag har aldrig tvekat kring hur prioriteringen ska se ut i alla fall, därför har det också blivit så otroligt lite spelat det senaste året. Det är också väldigt svårt att försöka sig på någon form av onlinespel då frustrationen ligger nära till hands om jag tvingas gå ifrån titt som tätt, spelet blir ju rätt lidande om vi säger så. Då är det lika bra att låta bli om det inte går att säkerställa 100% fokus och dedikering, allt annat är bortkastade pengar.


Nu är ju mitt mål för 2017 att återigen komma igång med spelet på en mer normal och mer frekvent nivå, vilket jag tror kommer att lösas med det faktum att vår familj går in i vardagsrutinerna på allvar då dottern börjar på dagis och jag återgår till jobbet efter 8 månaders pappaledighet. Då kommer det att stabiliseras med sovtider och annat, vilket gör att jag kan hitta mer tid åt lite kortkastande. Det är inte så lätt i nuläget när dottern somnar någonstans mellan 21.00 och 00.00 varje kväll, vi har försökt det mesta i rutinväg men har inte hittat någon röd tråd som kunnat användas för att sy ihop det på ett bra sätt. Vi har stora förhoppningar på att dagis-inskolningen och vistelsen där sätter sina spår på ett positivt sätt, kommer ju inte att funka annars med båda jobbandes. Jag kommer dock att jobba 75% så varje måndag är jag hemma med dottern fram tills efter sommaren, känns rätt härligt faktiskt.

I min planering för 2017 i pokerväg har jag försökt ta reda på när PPC ska gå av stapeln men har inte hittat några datum, någon som sitter på info kring det eventet?

Inga kommentarer: