onsdag 21 oktober 2009

Jag är tillbaka...

till allas glädje, eller? Jag kan nästan höra hurra-ropen ända hit och om jag inte misstar mig kapitalt är det nog någon som gråter några glädjetårar också. Jag vet, jag har hållt er på halster tillräckligt länge men det finns förklaringar:

1) Tjänsteresa från 5 okt till 16 okt

2) Förkylning från 17 okt till nu

Knappt hann jag landa på svensk mark innan halsen började jävlas men det var bara mer eller mindre tillfälligt för sedan kom förkylningen från helvetet. Jag tror jag gjort av med en hel regnskog i mina försök att tömma näsan på snor, det sjuka är att snoret aldrig verkar ta slut heller. Hur kan kroppen producera så mycket sörja på så kort tid? Det kan ju bara gå några minuter mellan urblåsningarna men ändå kommer det ut lika mycket gunk, det är helt klart något forskningsvärt. Jag tror det rör sig om ett hål i universums kanvasduk genom vilket det sipprar onda andar i form av Ghostbusters-slem...det tror jag. Nu börjar dock tillflödet att mattas av så imorgon ska jag nog mäkta med att gå till jobbet och börja producera igen, dock är det ju aldrig något ont som för något gott med sig. Jag har ju kunnat grinda TV-serier som aldrig förr och mest har det blivit Californication där jag plöjt några säsonger, det är verkligen en grym serie där det är svårt att inte bli kär i karaktärerna. Min lite otippade favorit är nog the coke smurf d.v.s. Runkles fru, hon är nästintill min drömkvinna. Helt urflippad och söt som fan på samma gång, me like. På tal om kvinnor så hann jag med en date innan mitt insjuknande och det var väl helt ok även om det inte slog några gnistor, vi får väl se vad framtiden har i sitt sköte(?) gällande den delen.

Filmmässigt har jag plöjt ett antal sedan jag skrev här senast:

G.I. Joe:Rise Of The Cobra
Night At The Museum 2
Taking Of Pelham 123
State Of Play
The Surrogates
Coraline
Star Trek XI
Paul Blart Mall Cop(halva iaf)

Nu orkar jag inte skriva små recensioner på dessa då ingen direkt var av värde, den häftigaste var ju Coraline som är Tim Burton-esque i sin stil och en fröjd för både öga och barnasinne. Rekommenderas varmt.

Pokermässigt har jag de senaste dagarna återupptagit mina äventyr, före igår så hade jag inte spelat på två veckor så det var rätt skönt att återvända till borden. Det blev en SR på SS som lite kvällasvkoppling och det skulle bära hyfsat långt till slut, jag blev 9:a av 200 och kunde inkassera drygt 600 kronor. Jag är dock riktigt nöjd med mitt spel under hela turren då jag inte gjorde bort mig en enda gång och lyckades till och med läsa en kille totalt i en hand där jag bara satt med ett stort leende efteråt. Det var en SB mot BB-kamp där jag var SB och hade KT, jag raisade upp det efter att det foldats fram till mig varpå han slog om. Lite skumt spel tyckte jag och min läsning på honom var att han ändå var hyfsat lös så jag tog synen bara för att se vad som händer, floppen kommer AKx och jag checkar varpå han bettar ut. Jag är rätt säker i det här läget att jag har honom men vill inte göra bort mig så jag synar bara, turn blankar och jag checkar igen vilket han också gör. Rivern blankar även den men här väljer jag att göra en valuebet(?) med ganska stark tro om att jag faktiskt leder. Jag bettar ut ca 30% av potten och han tar synen efter lång tids stek bara för att mucka, jag ägde honom så totalt och han trodde väl att jag var ute och cyklade som vanligt. Det var noghela turneringens höjdpunkt, jag var SÅ nöjd med spelet. Vägen fram var annars ganska upp och ner, jag hade rejält med flyt tidigt i turren då jag med 77 hamnar all-in på T-hög flopp bara för att få se den andra vika upp QQ, turn ger mig dock orgasm i form av en 7:a och jag är riktigt bra med. Största delen av turren ligger jag topp fem men tappar lite mot slutet och kommer till finalbordet som näst-shortast. Inte alltför långt in i det hela plockar jag upp 77 som jag trycker med, jag får syn av killen direkt bakom och alla andra foldar. Han har AKo och floppen kommer 895 och jag börjar få upp hopp, turn pissar på mig dock i form av ett A och rivern blankar. Lite surt att dö så fort på finalbordet men jag var verkligen nöjd med mitt spel, kändes som jag spelade mitt A-game...om jag nu har något sådant.

Jag hade tänkt spela in turneringen så som en viss Indi gör för att kunna visa er mina eminenta skills men hann inte bemästra mjukvaran innan så mina filer blev gigantiska. Om någon insatt kan hjälpa mig i hur jag bäst ställer in eländet så får ni gärna kommentera, mjukvaran heter CamStudio och jag vill ju ha filerna i hanterbara storlekar med acceptabel kvalitet. Det hade verkligen varit intressant att ha hela gårdagens äventyr på film så att säga, det hade varit kul att gå igenom turren i efterhand för att se vad jag lyckats med och inte lyckats med.

Idag roade jag mig med att spela lite PLO-cg för vinstpengarna och det gick bra till en början, jag rushade så som jag ganska ofta brukar göra och snart var de 600 kronorna uppe i runt 4k innan dagens superdunderpott kommer. Jag kör 2,5/5-kronors och har runt 2,4k vid bordet, jag plockar upp 77QJ med QJ i hjärter och synar upp en normal raise pre. Floppen kommer 957 med två hjärter och det är ju verkligen ding ding i min värld, så jag bettar ut pott bara för att få ett omslag i pottstorlek emot mig. Jag vill dock pusha för hela stacken än utan vill se en turn innan jag bestämmer mig fullt ut även om jag har svårt att se hur jag ska kunna slinka, jag synar och tyvärr blankar turn i form av ett Aklöver eller något. Jag checkar och han trycker för sina resterande 2k, han täcker ju mig och jag måste i det läget syna 1,7k för att vinna en pott på runt 6k. Jag vet inte hur matematiken är i det här läget men på floppen är det ju i mina ögon allin-läge, sen att jag hamnar i bryderier på turn är en annan femma men jag känner inte att jag kan vika där heller även om jag bara har ett kort kvar. Vad säger ni som är bättre på matematiken än vad jag är? Jag känner på turn att potten är för stor för mig att släppa och även om det är sannolikt att jag ligger under mot en färdig stege med 68 så är jag beredd att ta synen. Gör jag fel i och med att jag tänker så? Upplys mig gärna, ni som inte är glada amatörer som jag är. Ska jag kunna vika den handen på turn?

Efter den brutala handen har jag bara 1k kvar i pluspengar och efter att ha torskat en pott på 1,6k flippar jag ur lite och slaskar mig tillbaka till ursprungsbeloppet d.v.s. vinsten från igår. Dessa slantar tar jag ut och beger mig till Club Aqva istället för deras onsdagsturre, en 3R1A-turre som lockar 23 spelare. Jag hamnar på ett på papperet äckligt bord med Hish, Majscht, Guldbullen, Hefner...och LordSpace. Sjukt nog går jag dock som tåget och plockar hem pott efter pott, både med en del flyt och en del skills. Jag spelar nog antagligen över min förmåga något brutalt men lika glad är jag för det, de som är ledsna är nog motståndarna som får skyffla pott efter pott åt mitt håll. Jag lyckas få in de flesta av mina drag även om jag blir straffad några gånger när jag är ute och cyklar, mest är det Guldbullen som visar sig aggro mot mig men han har grymma löv varje gång. Till första pausen har jag runt 30k i marker med startstack på 6k för min del, det känns rätt bra men snabbt efter paus tappar jag direkt 11k på ett par händer. Jag torskar en QQ mot KK mot en shortie, floppen kommer sjukt nog Q-hög bara för att jag ska bli återutdragen på turn med en K. Rivern ger ju självklart ingen Q och jag får torka tårarna och köra på... LordSpace lyckas jag dock plocka med JTklöver där jag drar in färgen på turn då klöver A kommer, floppen hade två klöver och efter ett bet från mig kommer rivern med ett A till och jag ställer honom. Han steker och steker och steker men hittar till slut synen bara för att mucka, han hade enligt utsago ett A. Strax efter begår jag dock ett kapitalt misstag när jag låter min gut-feeling komma i vägen för mitt spel, jag har QJo och synar en raise från Ryssen som hittat till vårt bord. Jag har strax innan paus skadeskjutit honom rätt hårt när jag turnar färg mot hans floppade set, han vek på turn efter en all-in från mig. Nåväl, med den handen i åtanke ger jag mig in i den nyss beskrivna med QJ. Floppen kommer J-hög och jag känner mig hyfsat stark så jag bettar ut bara för att få en all-in från honom emot mig ganska snabbt, jag känner direkt onda aningar och instafoldar nästan men tvingar mig själv att utvärdera situationen. Jag börjar fundera i banorna AJ eller set även om det säkert är att ge honom för mycket cred, det som dock fäller avgörandet är den gnagande oroskänslan bak i huvudet om att det kommer att göra ont om jag ger mig in i det hela. Jag gör ett s.k. barmhärtighetsvik(som Guldbullen så fint döpt mina dessa moves till) bara för att få se en sprudlande nöjd Ryssen vika upp AKs vilket alltså innebär att han hade två överkort samt färgdraget mot mitt toppar. Efter lite rabbit-hunt visar det sig att jag skulle ha vunnit och slagit ut honom om jag fullföljt, den handen gnager i mitt sinne en bra stund efteråt och det kommer att visa sig halvt ödesdigert då Ryssen återhämtar sig brutalt och är mer eller mindre chippie när finalbordet inleds.

Väl där är jag i shortaste laget med mina 19k när blindsen är 500/1 000 och jag hamnar bredvid Dawod som ganska snabbt totalsågar mina limpningar, jag börjar berätta lite om hur jag gillar att limpa och då kommer ett hårt hugg från honom om att han verkligen gillar att läsa min välskrivna blogg men att han VERKLIGEN hatar när jag skriver om mina limps med T6o. Jag känner riktigt hur hatet sipprar fram mellan tänderna på honom och det blir nästan som en liten aha-upplevelse, jag börjar nog inse att han nog har en viss poäng. Till hans glädje kan jag ju meddela att jag faktiskt inte gjorde ett enda sådant spel den här kvällen utan varje gång jag hängde på så var det antingen med suited connectors eller så raisade jag upp det själv för att inte vara den veka parten. Nåväl, vår diskussion blir inte så långvarig då min närvaro vid finalbordet kan räknas i minuter. Efter inte alltför många händer plockar jag upp AJo och blindsen är 600/1 200 när Karim slår upp det till 3k från tidig position, Rille synar efteråt och jag ser inget annat än att jag nog bör pusha med mina 16,2k. Knappt hinner jag in med markerna innan Hefner bakom mig trycker in sina dryga 7k också, det blir vik fram till en snubbe som sitter och steker bra länge innan han viker. Pucken är tillbaka hos Karim som muttrande viker sin hand innan Rille sätter igång sin tankeverksamhet, han redogör högt för hur hans tankegångar går och jag vete fan men jag blir äckligt tiltad i den här situationen. Jag har ingen aning om varför men jag är fortfarande tiltad en timme efter att det hänt, jag har ingen förklaring och känner inget agg mot någon och handen i sig visar sig inte vara konstig. Jag blir bara asförbannad...nåväl, Rille diskuterar med sig själv och hittar till slut en syn på mina 16k med TT. Jag viker upp AJ och Hefner visar QQ, efter den andra snubbens stekande förstår jag att han satt med ett A och jag har bara två outs mot Hef och fem mot Rille. Tyvärr träffar jag inget och mitt äventyr är slut, med ett svart hål i huvudet flippar jag iväg mina kort och reser mig som en slagen man. Jag muttrar hela vägen till bilen innan jag får ringa upp Wettis och gråta ut mot hans axel, i bilen på väg hem svär jag att jag fan fått nog av poker för en bra stund nu men känner jag mig själv rätt kommer jag nog att sitta vid ett bord igen inom en snar framtid.

Imorgon bär det av till jobbet igen alltså och det lär bli fullt drag, det känns som att mitt schema är rätt fullspäckat i största allmänhet fram till jul. Det är dock kul när det händer grejer, Rille ville ju t.ex. styra upp en riktig RB-kväll igen och det är inte en dag för tidigt även om jag känner agg mot hans plock av mig ikväll. Bastard. Motherfucker. Nåväl, en natts sömn på det här så är allting glömt. Vad jag dock inte glömt eller lyckats förtränga är fotbollen på senare tid, inte nog med att Liverpool pissar bort hela sin existens men även Sverige är borta ur VM. Det är riktigt värdelöst då det känns som att VM tappar en hel del fokus i och med det, nu kommer det ju att bli en spännande och roande tillställning vilket fall som men det är ju ändå alltid roligare om Sverige är med. Finland har jag gett upp hoppet om då de alltid faller på mållinjen i sina kval, de får sådana brutala motståndare i sina grupper så att de inte mäktar med helt enkelt. Sverige kommer ju att hamna i samma situation nu när de dyker i rankingen, det blir inga Färöarna eller Malta längre utan nu börjar det nog bli dags för lite tuffare motstånd än så vilket i sig ger en ond spiral och gör framtida kvalifikationer än svårare. Det ser inte bra ut helt enkelt...

Jaha, börjar ni få nog med uppdatering för denna gång? Jag ska försöka hålla bloggen lite mer levande än vad den varit på sistone men som ni såg ovan så har jag ju helt klart godtagbara anledningar varför inget har hänt här. Det lär bli en del poker framöver om inte annat, jag måste ju återpissa på Rille om inte annat...

7 kommentarer:

Anonym sa...

OMG vad jag älskar att läsa din blogg.. speciellt när man är huvudpersonen till din livstilt ;)

Skämt å sido, tyckte du spelade bra (av det jag såg iaf) och det vänder för dig när som helst.

Ang våran hand så kan du ju inte bli arg på riktigt.. jag sätter dig och hef på korrekta händer och gör en "korrekt" syn =)
Förstår dock att du lackar ur på att det inte får hålla hela vägen.

RB-kväll inom kort, annars jävlar.. MF

/Plzd

Anonym sa...

Jag får inte alls ihop din hand du ber oss ha synpunkter på.

1. Hur får ni in dom första pengarna, dvs du skriver att du lirar 2,5/5kr.
På turn ställer han in 2k och han täcker dig(du har 1,7k).Potten är med andra ord över 2k(jag får den i detta läge till 3,4k för att den skall kunna sluta på 6k i slutänden).
Hur gick detta till jag menar att det måste vart en hel del "pottande" innan detta???

Så som du beskriver så pottar du på flopp för att få EN pott mot dig och du synar...
(Normalt på denna nivå är en pott post flopp kanske runt 30kr....
dvs du pottar 30kr han pottar om med ytterligare 90kr???
Detta ger efter flopp en pott på 270kr( i ditt "case" 3400kr minst sagt lämnar du viktig info om handen, hur kom dessa drygt 3000kr in i potten??))....??

2. Är det bara ni två i handen?(undrar naturligtvis över detta pga dom extra 1200kr som finns med i potten. Min matte ger följande: dina 2400kr samt hans 2400kr ger 4800kr men du skrev att potten var 6000kr? nån annan måste lagt in 1200kr, när i handen vek dom om dom inte är med...?? Som jag ser det så borde nån inte kunnat vika eller var ni minst tre st vråldjupa som gav er in i denna hand???)

Vore verkligen kul att få all info!

3. När du sedan befinner dig i ditt läge, förutsatt att ni bara är två. Så skulle jag anta att han har stegen(nut nut), har han dessutom högre flushdraw än mig skulle jag fråga mig(detta är svårt att veta med "bara en ompottning) så utifrån "dina uppgifter du givit oss här kan vi inte anta det. Utan då får vi anta att "alla" våra outs är levande, detta ger följande:

1700 in för att vinna 6000kr = ger oss pottoddsen: 28,33%

Vinstoddsen(med alla outs levande) ger oss: 17outs = 35%...

Helt ok att syna med denna info!(dock med tanke på att vi inte fått all info om hur degen kom in så finner jag det inte troligt att jag hade synat, mina deg hade antingen redan legat inne eller så hade dom foldas här)....

Fredrik

Koivulainen sa...

Rille: Du såg ju inget av det jag spelade bortsett från de få minuter jag var på finalbordet så jag vet inte hur du kunde hålla koll på mig men du har säkert rätt i din analys av nivån på mitt spel. :P Jag vet inte, jag lackar väl ur för att det är just du som orkar ta synen mot mig där...men du gör ju inget fel, spelar bara för bra mot mig samtidigt som jag inte får det lilla extra flytet. Jaja, bara ta nya tag...

Fredrik: Problemet är att just den här handen slank undan SS oberäkneliga handhistorik så jag har ingen möjlighet att kolla upp den, att det sedan var den största potten jag spelat om på den nivån gjorde ju att det skedde en viss förträngning samt förvrängning av fakta på vägen. Du gillar ju att gnälla om hur jag aldrig lämnar korrekta handdata så nu får du väl än mer vatten på din kvarn... :)

1) Vi får in pengarna på turn då han alltså kan trycka in sina 2k vilket innebär att potten i det läget är minst det. Att den är 3,4k är väl ändå att ta i då jag ska in med 1,7 för att möta hans 2 och så säger vi att det ligger redan 2 i potten, det blir ju 1,7+1,7+2=5,4 och jag tror som sagt att det låg en bit över 2 i potten innan hans 1,7. Det var säkerligen x antal som var med innan flopp, mina bord har en tendens att bli sådana. Jag kör fem-manna och det kan mycket väl ha varit som du säger, jag pottar och så fick jag återpott emot mig samtidigt som två eller tre till hängde på. 3,4k har jag aldrig sagt att de hamnat i potten på flopp utan att jag bettar floppen och får typ en återpott emot mig som jag sedan synar. För mig var det oväsentligt hur pottandet gått till utan mer intressant hur mycket det låg i potten på turn och om jag borde ha rerepottat på flopp efter hans repott.

2) Efter floppen är det bara vi två, fram till floppen var det nog tre eller fyra med. Jag körde på djupstacksbord så det var nog rätt stora stackar runt bordet, ja.

3) Det visade sig att han hade typ 968x, jag är inte säker på det här heller då jag stängde ner bordet så fort jag såg att markerna åkte hans väg. Det var väl säkert därför handhistoriken blev okomplett för mig, den handen hann inte registreras på min användare.

Hyfsat spekulativ analys blir det ju utifrån givna "fakta" men bättre kan jag dock inte prestera just nu, jag skulle gärna vilja ha handen i sig svart på vitt.

blomster sa...

Välkommen hem,

PLO-handen: Varför spelar du sån här skithand överhuvdtaget. Det är som att tigga om att få krångellägen. Att sedan göra det ur position gör saken bara ännu värre. I PLO är position så otroligt mycket viktigare än i holdem. MYCKET VIKTIGARE.

Som lägen blir nu kanske du förstår varför postion är så jävla viktigt. Nu har jag whinat klart om det.

PÅ floppen skulle jag nog vilja få in degen. set+FD är tillräckligt bra för mig. Särskilt med tanke på att han kan båda ha underset,2par eller wrap.

Gillar inte check/syna av på turn för man har noll koll var man är. Du har ändå en massa BB kvar i handen. Skulle foldat turn.

Anonym sa...

Fredrik

Mitt belopp 3400 var lite felaktigt av mig, skulle vara 2600( dvs 1700+1700=3400 6000-3400=2600 och inte som jag skrev 3400)
Förstår fortfarande inte hur potten blev så stor på flopp...utan att ni pottat flera ggr på flopp...

Nja "vatten på min kvar" vet jag inte om jag vill kalla det, men denna hand var nog rekordet...
Jag tycker bara det är lite "märkligt" att be om synpunkter på händer som vi aldrig ens får en chans att ta "dina beslut". Detta är du knappast själv om, Andreas L brukar ofta fråga mig om händer han spelat för att sedan "ge upp" då han ALDRIG kommer ihåg dom....

Anonym sa...

"För mig var det oväsentligt hur pottandet gått till utan mer intressant hur mycket det låg i potten på turn"
Hur kan du tycka att detta är oväsentligt???
Går inte poker ut på att "ställa frågor"???
Hur pottandet gått till är ju just "frågeställningar med ompottningar som "svar"!

HMmmmmmm? ?????????

Fredrik

Koivulainen sa...

Blomster: Som jag skrev på MSN till dig så är det här en topphand sett till min vanliga range. :) Men visst, jag borde nog ha fått in allt på floppen om det skulle vara helt korrekt spelat.

Fredrik: Alltså, jag vet att jag var slarvig med alla detaljer men ur mitt perspektiv var det inte detaljerna i handen intressanta utan snarare om jag ska få in degen på flopp, turn eller inte alls. Vi pottade inte på flopp mer än att jag bettade och han slog om varpå jag synade, jag kommer som sagt inte ihåg mer än att jag synade typ 600 för att få se turn. Kan ha varit ruggig action pre också, ledsen för blackouten. :) Jag har dock kontaktat supporten på SS så de förser mig förhoppningsvis med handen så att vi kan ta en regelrätt analys på den. Skulle inte förvåna mig om jag inte har ett enda rätt... :P