söndag 10 april 2011

Späckad vecka...

Det har som vanligt varit full rulle hela veckan och det mesta har gått i pokerns tecken/töcken även om det mot slutet av veckan blev lite mer fokus på festande, vi börjar dock i rätt ände i vanlig ordning och kan konstatera att början av veckan ändå var hyfsat lugn. Jag slaskade lite på onlineborden och försökte återhämta mig efter föregående helgs äventyr, jobba ifatt min sovskuld så att säga. Det var först mot mitten av veckan som det började hända grejer på riktigt, på torsdagen var det alltså dags för Jadbäck & co att dyka upp på Aqva för deras promoturné för Pokerallsvenskan. De anlände runt 17-snåret och började rodda iordning sina grejer, starttid var satt till 18.00 men när vi närmade oss det klockslaget och vi hade bara dryga tio personer i lokalen bad jag om en kvarts fördröjning på starten för att vänta in ytterligare några till publiken. Vi är ju ändå regerande mästare och vill ju visa oss från vår bästa sida, visa att vi är en engagerad klubb med intresserade medlemmar. Nu tjocknade leden till ett helt klart acceptabelt 20-tal när showen körde igång, först körde Marcus Palm lite ståupp innan trollkonstnären David Persson tog över. Det var en lyckad show och många skratt ekade i klubblokalerna, det kändes helt klart lyckat och under showen strömmade det till än mer folk så det kändes riktigt bra ur ett representations-perspektiv för klubben.

Strax efter 19.00 körde vi igång turneringen som hade samlat 38 personer till slut vilket är helt klart mer än väl godkänt, det var skön stämning och turneringen började riktigt bra för mig. Inte alls långt in i det hela plockar jag upp AA på SB eller något dylikt och får action från cutoff, floppen kommer låg och allt åker sjukt nog in där och han har JJ. Turn och river blankar och min hand håller(för en gångs skull), det tar dock inte lång stund innan jag har tappat nästan hela uppdubblingen på diverse spel även om den största delen tappas i en coin mot en shortie i form av Råbe där han har paret och jag typ AK. Efter det är det bordsbyte och där dröjer det inte heller länge förrän jag hamnar i en prekär situation, jag får in allt med ganska dåligt spel när jag synar en trebets-allin med AQruter och jag är uppe mot ännu en JJ. Floppen kommer två ruter och rivern fullbordar färgen för mig och jag är med i matchen på allvar igen, till Lennarts stora förtret som tar utdragningen med rätt god ro även om det osar en del ur munnen på honom. På den vägen fortsätter det för mig sedan, jag får byta bord snart igen men jag hinner även plocka Acke på en del marker innan vi är nere på tre bord. På det nya bordet får jag stifta bekantskap med den som ska bli dagens nemesis för mig, Macke, men vi kommer till det...

Här fortsätter jag min slakt och plockar Alexis med en coinflip där jag pushar in allt med AK mot hans 88, jag träffar direkt på flopp om jag inte missminner mig och så är hans saga alles. Lite senare plockar jag Mighty när jag synar hans shortie-push med A6 när han har QT, direkt på flopp träffar han T när den kommer JTx och på turn får han tvåparet men det avslutas med en fin K på rivern så jag får stegen. Han muttrar och vill inte ta min hand när han lämnar bordet, jag kan förstå honom... Precis innan finalbordet hinner jag plocka Marcus Palm också med en AK mot QQ där det dock blir lite förvirring för oss båda när brädan är TTTAx och på något sätt är vi båda övertygade om att han har vunnit potte, snacka om snedtändning. På finalbordet är jag chippie med mina dryga 110k av 475k i spel men tidigare nämnda Macke är inte långt efter med runt 90k, det tar inte lång stund innan vi drabbar samman och det ordentligt. Den här handen vill jag nog ha synpunkter på, blindsen är 1k/2k och stackstorlekarna så som nämnts ovan. Jag hittar KK i mittposition och slår upp det till 5,5k med fold fram till Macke på BB, han tar en syn efter lite funderande och det ligger 12k i potten. Floppen kommer 886 med två klöver, han checkar till mig och jag bettar ut 10,5k varpå han slår om till 24k. Vad göra? Hur hade ni spelat och tänkt här? Jag vägrar i alla fall släppa min KK och dundrar all-in bara för att höra honom säga "Då säger jag syn men fan om du drar ut mig på färgen...", mycket respekt man får där. Han har i alla fall hittat A8 och jag gråter inombords, turn och river blankar och jag har tappat min monsterstack. Efter det tar det inte många händer innan jag är ute efter att bl.a. ha torskat en AK mot en AK, being me liksom. Jag blir riktigt apatisk efter det här och intar silent mode för resten av kvällen mer eller mindre, jag är ju turneringsansvarig så jag måste invänta slutet på turneringen innan jag får dra mig hemåt. Macke tar ju självklart hem det och jag kan inte annat än gratulera även om det gör ont, trött och sargad i själen letar jag mig hem för att slicka mina sår.

På fredagen händer det inte så mycket till en början, jag ligger hemma och grindar lite CSI i godan ro när jag får ett SMS från ett par tjejkompisar. De är tydligen ute och svirar och vill komma hem till mig för lite efterfest, jag är ju inte den som är den så jag säger att de är välkomna varpå de dyker upp runt 01.30-snåret. Det blir fylle-karaoke och kebab för hela slanten och efter några timmars eskapader letar de sig hemåt och jag har fått en ofrivillig nattkörare men det var trevligt med lite oväntat besök. Lördagen ägnas åt sömn till en bit efter lunch varpå förberedelserna för kvällens aktiviteter påbörjas, Rami har nämligen bjudit in till grillfest hemma hos honom och vi är ett gäng på 10-12 grabbar som ska sluta upp där för seriöst festande. Efter att ha klivit förbi en av killarna på vägen dit anländer hela gänget hemma hos honom strax innan 19 och festligheterna kan ta sin början. Det blir en riktigt trevlig kväll med mycket mat, sprit och sång som sedan avslutas med en runda på Tabasco och BMB. En av våra sångsessioner fångades på video och den är numera utlagd på FB, jag får glädjespasmer bara av att titta på videon för det var sådan skön känsla på festen så det finns inte ord för det. Tack Rami för en eminent tillställning och tack alla bidrog till att göra det hela till en höjdarkväll, det är sådana här energikickar man behöver i tillvaron.

Nästa vecka blir en tjänsteresespäckad vecka igen så det blir inte mycket tid över till annat, till helgen landar jag hemma igen och då blir det till att hålla i en turnering på Aqva på lördagen med seriös vila på söndagen antagligen. Det var väl det tror jag, det som hänt av värde i alla fall. Såg att en lokalförmåga höll på att klonka rejält nere i Berlin men han stöp på mållinjen, synd men riktigt bra prestation vilket fall som. HD-domen kom ju i veckan också i Grebbestadsmålet men jag orkar inte ens kommentera det hela, vi får väl se vad som händer helt enkelt...tror inte mycket förändras i praktiken...

Jaja, nu ska jag packa det sista för att sedan leta upp sänghalmen...

Inga kommentarer: