måndag 7 maj 2012

Back3back...

Jag snor Plzd2BeatUs framtida tröjtryck som rubrik till det här inlägget för nu är det klart, Club Aqva har vunnit Pokerallsvenskan för tredje(!!!) året i rad! Helt sinnessjukt underbart och jag är helt ärlig när jag säger att priserna som Nordicbet skjutit till är av underordnad betydelse, det är så mycket mer värt att kunna stoltsera med tre raka segrar i denna prestigefyllda klubbtävling. Nu vet jag att några jantelagare kommer dragandes med att Club Aqva är så många fler och att det är därför vi lyckas vinna, jag kan hålla med om att det är en viss fördel med att vara fler spelare men samtidigt anser jag inte att det är något vi ska straffas för. Västerås är sjätte eller sjunde största staden i Sverige, varför kan då inte Stockholm t ex dra ihop 150 spelare? Vi får ihop runt 45-50 entusiastiska och engagerade spelare tack vare en skön klubbkänsla som vi byggt upp under några år, det om något är väl urtypen för en klubb som ska delta i en turnering som denna. Dock får kommentarerna gärna komma, en dag som denna flyger allt förbi som små notiser till intresseklubben. Club Aqva är återigen svenska klubbmästare i Nordicbets regi och det tredje året i rad, det är inget någon kan ta ifrån oss. Suck on that.

Utöver detta hann jag med lite livespel och även nätlir under helgen, i lördags var det dags för Västerås Open och 65 spelare kom till start. Jag fick ett till synes rejält jobbigt startbord med flera duktiga spelare, lyckligtvis fick jag position på de flesta av dom så jag kunde föra en kontrollerad tillvaro trots hotet från dessa individer. Startstack var 25k och perioderna 40 minuter långa, det fanns ingen anledning till panik eller oro alltså. Trots det tuffa motståndet som sagt lyckades jag bland annat genom några trevligt floppade set bygga upp min stack sakta men säkert, trots att kortsnittet uteblev nästintill i sin helhet. Detta faktum byggde dock på en frustration som låg och gnydde under ytan hela tiden, att jag sedan fick några antagonister till bordet en bit in i turneringen gjorde inte tillståndet bättre och speciellt inte när jag direkt förlorar ett par potter till en av dessa herrar i form av Häggan. Jag sitter och surar och svär mest för mig själv, trots att jag har dubbla average i stacken och det kan ju tyckas en aning småaktigt men jag såg så mycket potential som jag gick miste om och det var mest det som gjorde ont.

Efter en matpaus och cirka fem timmars spel bryts vårt bord och jag hamnar vid en första anblick inte så brutalt skrämmande dylikt, finns dock en storstack i ena hörnet som kastar en hotfull skugga över bordet och jag känner redan här onda aningar om vad som komma skall. Jag hinner knappt sätta mig innan jag är inblandad i en pott mot herrn ifråga, det slutar med att jag förlorar med AJ mot KQ då han floppar Q och jag turnar J och även om det inte är en enormt stor pott tappar jag en del av stacken men en desto större del av mitt tålamod. Frustrationen når full kraft här och jag mer eller mindre kokar inombords av den orättvisa behandlingen jag får vid borden, jag är dock inte sen att ge mig in i hetluften igen. Några händer senare sitter jag på BB med A6 och samma kille slår upp det till 2 000 med blinds 400/800 och ante 75, jag ser ingen anledning att vika utan synar glatt med. Floppen kommer A68 med två klöver och jag checkar till honom med ca 45k i stacken, han bettar ut 2,4k och jag slår upp det till 6k som han synar. Turn kommer en icke-klöver kung och jag betar ut 10k direkt, han synar efter en stunds eftertanke och rivern kommer en smutsig 2kl. Jag instacheckar och han instapushar, jag sitter med 25k kvar i stacken och hela min kropp och själ skriker att jag är slagen. Varför? Jo, för att han frågar inte hur mycket jag har, han tittar inte ens åt min stack innan han säger "All-in" samtidigt som frågan "Vad ska han ha?" bara har ett svar: en hand som slår mig. Det finns ingen hand som jag slår som han gör så med, inte den ögonblickliga och otveksamma allinen. Vad gör jag då, mitt spån? Jag bestämmer mig för att syna i mitt totala tilttillstånd och får självklart se en flush vikas upp, vem är förvånad med tanke på den rushen den killen verkar befinna sig i.

Jag reser mig från bordet med svarta ögon och dundrar näven i en dörrkarm så hårt att jag fortfarande har ont, svärandes drar jag mig från lokalen och bränner hem totalt tillintetgjord av min egen frustration och idioti. Hade jag vikt handen hade jag ändå haft 30BB och varit bra med, finns ingen ursäkt eller något försvar till mitt spel. Total idioti är den enda rätta benämningen och det jag får hoppas är att jag lärt mig en dyrköpt läxa av det hela...

Resten av lördagen ägnas åt vila och tidig sänggång medan under söndagen hämtar jag hem kissekatten från hennes fyramånaders-vistelse hos föräldrarna, skönt att få hem lite pussy igen. På kvällen bestämmer jag mig för att köra Söndagssteken på SvS men det är över på en kvart, jag får in det mot Jarken(tror han hette så) med JT på brädan JxxT mot hans Q9 där rivern självklart ger honom en 8 och han vinner en oerhört smutsig pott. Jag får några marker kvar efter det men de åker in handen efter när jag floppar en Q-hög bräda med QT på hand, tyvärr har motståndaren AQ och sagan var slut. Rejält tiltad lägger jag ner allt pokerspel för kvällen och letar upp sängen istället, lagom pokertrött efter helgens drabbningar.

Det var väl det som fanns att återberätta ur ett pokerperspektiv från de senaste dagarnas händelser, utöver det har jag i princip inte gjort så mycket mer än tagit det lugnt och xboxat lite då jag betat av lite achievements på Assassins' Creed:Revelations. Ska bli skönt att lägga det spelet på hyllan snart och påbörja/fortsätta med något annat, har hållit mig ifrån att köpa några nya spel ett bra tag nu så har haft tid att beta av lite gammalt som blivit liggande. Finns fortfarande mycket att ta tag i så jag ska försöka hålla mig ytterligare ett tag, det börjar dock närma sig några fina släpp här under försommaren så tror inte köpebojkotten kvarstår så länge.

Nu måste jag dock gå och nanna kudden då tröttheten kommit smygandes rätt brutalt, det blir dock en skön insomning för kvällen med ett färskt SM-tecken i prisskåpet. Club Aqva äger klubb-Sverige i pokersvängen! Forza Aqva!

Inga kommentarer: