tisdag 23 juli 2013

Tillbaka från de lediga...

Jag är inte vare sig död eller uppslukad av marken, jag har helt enkelt valt att koppla bort mig från vardagen ett tag...ett bra tag visade det sig till slut bli. Först spenderades en vecka i Ungern på kombinerad tjänsteresa/semester vilket var en rätt angenäm upplevelse, vädret var för bra så stadsvandringarna blev en pärs utan dess like. Vi hann dock med ett terrormuseum(värdelöst), ungersk Pride-parad(mycket glädjande och viktigt ur ett större perspektiv) samt ett besök på ett sjukhus insprängt i ett berg(intressant, helt klart).

Knappt hann vi dock landa från den resan innan det bar av på en ny tripp, denna gång till Finland i en vecka. Tjejen var högst osäker på vilken nivå nöjet skulle nå för hennes skull under vistelsen, jag fick kämpa hej vilt för att upprätthålla existensminimum ur det hänseendet med timslånga terapisamtal på kvällarna. Efter att ha klarat oss igenom detta äventyr samtidigt som vi fortfarande pratar med varandra ser jag som ett gott betyg, det här kan nog bli något riktigt long-term. Höjdpunkterna under den resan var väl ett besök på finska motsvarigheten till Ullared, ett bingobesök där jag lyckades ropa "Bingo!" felaktigt två gånger samt sommarens antagligen enda dopp som resulterade i kylskadade kroppsdelar.

Nu har vi varit på hemmaplan en vecka men det har rullat på rejält vilket fall som, vi har trixat en hel del med det praktiska kring husköpet och lägenhetsförsäljningen där vi fick ett positivt besked i alla fall kring badrummet. Den tidigare av bostadsrättsföreningen påtalade bristen i form av bom i kakel känns oväsentlig då en besiktningsman gjorde en mätning på fuktnivåerna, allt är inom normalt spann. Skönt, ett problem mindre i alla fall. Nu jagar vi någon vettig mäklare för fulla muggar samtidigt som köket ska målas om lite snabbt också, där ska vi nog dock ta in extern hjälp.

Pokermässigt har det inte blivit mycket spelat, har inte helt enkelt hunnit. SvS verkar ha dött döden klient- och spelarantalsmässigt så jag får leta upp nya jaktmarker helt enkelt. Har följt de andra bloggarna och i och med deras bombardemang har jag känt att mina öden och äventyr bleknat i jämförelse, varför uppdateringarna delvis också uteblivit. Jag tycker dock att vissa sandlådefighter börjar ta sig helt oproportionerliga nivåer och där enkla poäng hämtas genom att sparka på redan liggande personer, hade ju hoppats på lite bättre fingertoppskänsla hos folket men uppenbarligen är man beredd att göra det mesta för lite läsklickanden. Sedan att det hela toppas med en väldigt uttjatad "tvist" mellan två individer gör ju inte det hela mer upphetsande direkt... Tycker den som levererat bäst faktiskt är rosjon, han orkar veva på ett konstruktivt sätt och jag lollar rätt hårt åt de individer som kritiserat honom för hans avslöjande om pokerstars.fr., tror det är dags för ett antal andra individer att växa upp helt enkelt.

I TV-serieväg kan jag starkt rekommendera "Orange Is The New Black", en riktigt skön och annorlunda serie som tacklar en hel del genusfrågor väldigt intressant och snyggt. Konceptet är också lite annorlunda då 90% av skådespelarna är kvinnor, utan att det för den delen är en "tjej-serie" sett ur kommersialismens synvinkel. Man ömsom skrattar och ömsom gråter, många aspekter som berör helt enkelt. The Killing har jag och tjejen också plöjt senaste säsongen av, den tappar lite jämfört med de kvävande två första säsongerna men helt klart fortsatt sevärt. Dexter har börjat igen, fortsätter i samma gamla men goda stil. True Blood är också på banan igen, dock har jag bara hunnit se första avsnittet där men det bådar också gott. Jag har under semestern också börjat plöja igenom bokserien bakom Game Of Thrones och det är kvalitativa litterära verk, helt plötsligt förstår jag hur TV-serien kan vara så bra. Rekommenderas.

Nu ska jag dock hitta på något med tjejen, hon yrkade tidigare på att hon var rastlös så får väl försöka råda bot på det på något sätt. Jag ville mest bara ge ifrån mig lite livstecken så att ni inte ger upp hoppet på mig...

Inga kommentarer: