onsdag 28 augusti 2013

Visfestivalande...

Det var ett tag sedan jag skrev här, känns som att hjärnan fortfarande är i semesterläge men den bör nog kunna skaka sig i form snart när september väl kommer in i bilden. Jag och tjejen försökte i alla fall njuta fullt ut av sensommarvärmens romantiska touch i helgen då vi gick på en helmysig visfestival här i stan, mitt ute i ett idrottsarenatätt område finns det tydligen ett hus där det bor lite musikaliskt och bohemiskt folk som valt att anordna nyss nämnda festival i deras trädgård. Både jag och tjejen tappade hakorna när vi klev in på "festivalområdet", det var som att komma till ett hippiekollektivs våta dröm. Stämningen var också därefter och jag vet inte om det var inbillning från min sida men en viss knarkinspirerad doft låg och retades över området, grymma artister var det också och om det blir repris på evenemanget nästa år lär det även bli repris på vår närvaro.

Utöver det har lägenhetsförsäljningsförsöket tagit mycket tid och energi, vi har nu haft två handfulla med visningar och inget bud än. Gäller uppenbarligen att ha is i magen när man ger sig in i fastighetsbranschen, vi får se vad som händer här men tiden börjar ju bli lite knapp då vi har inflytt i huset om två månader. Det sjuka är att vi har haft ett antal specialbeställda visningar och i mina ögon borde det innebära att personerna ifråga är rätt intresserade, dock har ingen av dessa individer mäktat med ett bud. Nåja, det blir vad det blir, kan inte göra så mycket mer än att avvakta.

Rosjon valde att kliva poker.se och jag kan förstå honom på ett plan, han och jag har ju fått ta en del skit för att våra bloggar inte är så pokertunga som de "borde" vara för att anses ligga som proffsbloggar. Jag kan dock hålla med de som försvarat hans existens(och indirekt min), känns som att det behövs en viss balans i utbudet och både han och jag har ju gett en lite annan bild än den som annars förmedlas. Nu är det ju inte så många av proffsbloggarna som är så vidare värst aktiva, det har ju varit mest han och Pokerstar som kört där jag legat med som en liten utmanare till och från. Skriver ju dock inte för någon så känner ingen större press på att leverera, jag skriver när andan faller på. Numera lyser ju bitterheten med sin frånvaro så det är inte alltid så lätt att få till material till nägot inlägg, de sjuka händelserna har också upphört så jag vet inte om jag har hamnat i någon form av nirvana.

Håller ju som tiidgare nämnts på att läsa igenom Game Of Thrones-böckerna, är nu inne på den femte och sista än så länge existerande boken. Jag tycker de tre första var ypperliga men att serien svackade rejält i och med fjärde delen, den och den femte ska ju vara någon form av parallella skildringar fast av olika karaktärer i de olika böckerna. Som tur är verkar upplägget hämta sig i den femte igen så jag ser framemot de tusen sidor jag har kvar på den, blir liksom lite för mycket av det goda mellan varven.

Jag har försökt beta av lite TV-serier också men det har gått sämre, den enda jag mer eller mindre följt är nystarten av Breaking Bad. Det är en serie som saknar motstycke nästintill, är väl typ The Wire som kan konkurrera med den sett ur ett kvalitativt perspektiv. Jösses, vilken serie. Snart kör Homeland igång igen, ska bli intressant att följa. Utöver dessa tycker jag att både Dexter och True Blood tappat gnistan i och med de senaste säsongerna, kanske dags att avsluta dom innan de dras alltför hårt i smutsen.

Podcastade lite i förra veckan också, föga oväntat. Blev en intervjutung historia där vi hade två livegäster och en med på Skype, jag försvann en del i det allmänna tjattret men det blev nog bra ändå. Vi ska köra imorgon igen och nu kommer vi nog att sansa oss med intervjuer ett tag, nu börjar ju pokern att hitta farten efter sommaren igen så lär ju finnas mer nyheter att diskutera om inte annat.

Pokermässigt har det inte blivit så mycket spel, körde dock Djupen och Långlördag i lördags där jag FT:ade den förstnämnda och kom på 29:e plats i den sistnämnda. Fick väl lite drygt dubbla pengarna tillbaka, rätt skönt att känna att jag ändå kan vara med och hugga fortfarande. Nu kör jag Lillördag men blir ägd fiskmåsen! som nyss t ex synade upp en 4x pre från min sida när jag hade JJ, innan honom var det dessutom två syn. Vad han hittaade synen med? 95o. Floppen 979 kändes rätt säker men det slutade med att jag tappade nästan halva stacken, tiltade bort lite mer till honom strax efter och ligger i skrivande stund på halva startstacken. Värdet är enormt på SvS, synd att klienten suger pung.

Jag har i brist på andra nya TV-spel kört lite gammalt som legat och skräpat i hyllorna, körde lite Max Payne 3 t ex men måste säga att det spelet är rätt enformigt och smådrygt att spela. Som tröst var jag iväg och köpte Saints Row The Third, i det finns det mycket mer spelglädje men rätt mycket plump och tråkig humor också. Rätt varierande spelmoment generellt men det spelet blir också rätt enformigt efter ett tag, tur att originalet är på väg att släppa en ny del i sin serie. GTAV släpps ju 17:e september, det blir nog något att bita i. Rockstar brukar ju sällan misslyckas och om det ens är hälften så bra som RDR så är jag nöjd, tror dock att det finns en stor chans att det spöar till och med RDR. Ser vi framemot...

Nej, nu ska jag fokusera på turneringen, tappade ännu mer och lever riktigt farligt nu. Det är i ögonblick som dessa som jag minns hur mycket jag egentligen hatar poker, hatar känslan av att bli ägd av någon retarderad individ då denne donkar för glatta livet. Lite rättvisa i livet vore inte fel...

Inga kommentarer: