söndag 20 oktober 2013

All heder åt Peder...

Jag snor rubriken från en FB-update från en bekant, det hela rör sig alltså om nykorade SM-vinnaren Peder Behr. Sent i lördagskväll blev han alltså vinnare i main event i SM på Malta, en mycket värdig vinnare i mina ögon då han är både duktig och väldigt empatisk att ha att göra med. Vi har möts otaliga gånger på klubbnivå och vi har alltid haft våra duster, vi har ju båda en förmåga att gå långt i de större turneringarna så vi får ofta mycket "kvalitetstid" tillsammans. Jag har dock ett tillfälle med honom som jag ännu inte förlåtit herrn för, 2011-års HPK Open nämligen. Jag kommer in på finalbordet där som gigantisk chippie men efter en brutal pott mot chiptvåan halkar jag ner rejält, jag gör en fin read på ett floppställ där jag har överpar och motståndaren(fisken Bengt) har bara flushdrag som han dock sätter redan på turn. Nåväl, efter det var jag skapligt tiltad men försöker hitta vägen tillbaka, jag tror mig få en bra chans till det när jag får in det med AK mot Peders AQ(tror jag det var). Självklart drar han dock ut mig och lämnar mig med några blinds, en sådan smäll strax efter den första gör att hela förloppet etsat sig fast i min hjärnbalk. Som tur är för honom så anser jag honom vara en av de mer angenäma lokala spelarna att ha att göra med både vid bordet och utanför det, en riktigt sympatisk och trevlig kille som som sagt mer än väl förtjänar denna framgång han nu fått. En mycket värdig svensk mästare!

Hela Malta-veckan verkar ha blivit en succé och mina styrelsekollegor lyckades sjukt nog ro hem det hela galant utan min närvaro...nädå, de klarade sig gott utan mig och det är nog mest jag som är bitter över att inte ha fått vara med på plats och ta del av den underbara stämning som verkat råda där. Mycket bra jobbat av styrelsen och jag har nog inte sett någonting negativt någonstans om arrangemang eller annat, alla som varit där nere verkar ha varit nöjda med allt. Det är ju ett gott betyg om något, inte för att jag hade väntat mig något annat. Ett hedersomnämnande är väl den lokala sonen Alexander Nilsson också värd då han gick och dingade hem två av eventen under veckan, hn tog hem både Sviten och OFC och även om de inte var officiella SM-discipliner var det en grym bedrift ändå. Jag har ju dock alltid sett Tomten, som vi kallar honom här, som en knarkarspelare så inte helt oväntat att han tar hem knarkarspelen. :) GG till herrn där också i alla fall, grymt!

Själv har jag mest jobbat på under veckan och helgen har gått åt till att försöka kurera en latent förkylning som satt sig på ögonen, har haft ont i dessa och försökt att bara vila mig igenom det hela. Nu så här sent på söndagskvällen verkar det börja ge med sig, ögonen smärtar ej mer och orken börjar komma tillbaka. Bra att helgerna går åt till att försöka bli bra nog för att kunna jobba igen...

Såg att ett visst Göteborgstroll börjat veva åt ett oväntat håll men föga förvånande dock, känns som att det labila tar överhanden mest hela tiden. Såg också att någon i en kommentar på Kens blogg hävdade att jag på något sätt sympatiserar med karln ifråga, det kan jag dock dementera starkt då jag på intet sätt direkt accepterar dylikt beteende på något sätt. Det enda jag reagerat på är att herrar jag ansett stått över dylika fasoner gett sig ner på hans låga nivå för att slå tillbaka, i mina ögon är det inte värt det även om jag är väl medveten om vad dessa herrar fått utstå i form av påhopp av diverse slag. Nåväl, kan inte säga att jag roas av det hela på något sätt, är mest tragiskt att beskåda.

Veckan som kommer blir en aning busy i spelväg då det är ett par intressanta releaser som är på gång, nya Batman:Origins släpps på fredag och några dagar senare är det dags för ett nytt Assassins' Creed som sedan följs upp av Battlefield 4 och Call of Duty:Ghosts. Känns som att kvällstimmarna är rätt dedikerade framöver, skönt att jag bara har en flytt och annat spännande att styra upp samtidigt. Har ju dessutom styrt upp konserter med Avenged Sevenfold och Five Finger Death Punch 8/11 och Lars Winnerbäck 22/11, råder ingen brist på saker att göra alltså.

Ska nog fortsätta att titta på Homeland nu, tredje säsongen har börjat riktigt bra och vi får hoppas på att det fortsätter på den inslagna banan.

Inga kommentarer: