måndag 25 juni 2012

Time is of the virtue...

Ja jösses vad tiden går, veckorna flyger förbi utan att jag knappt inser vad som hänt och detta trots att schemat inte är överdrivet späckat men det finns liksom alltid något att göra om det så är att rädda världen på riktigt eller bara i ett TV-spel. Pokern har ägnats en viss online-tid och det har gått fortsatt ok även om de större klonkarna fortsatt uteblivit, jag har varit snubblande nära flera gånger men åker dit på sluttampen. Som i förra veckan, i onsdagens Lillördag låg jag riktigt bra till fram tills att vi var drygt 25 kvar och jag först får in det med QJo mot 89o. Floppen kommer JTx och ni kan ju gissa turn, en fin Q ger motståndaren stegen och jag se de sketna markerna vandra fel väg över duken. Bara några händer senare hittar jag A9s och trycker in skiten bara för att få syn av KK, tack och godnatt tänker jag innan floppen kommer AJT men jag vet ju vad som komma skall. Turn visar en fin Q och motståndaren kan återdra mot mig, surt som attan då jag verkligen suktar efter en monetär framgång av mer påtgaglig art.

Torsdagen ägnades åt GWH och där slutade jag femma, efter att ha fått in det med pocket i en coinflip där motståndaren självklart drar ut. 2k in medan vinnaren fick 8k, det känns tryggt. Lördagen ägnades åt umgänge i väldigt gott sällskap med poker som socialt sammanbindande länk, riktigt trevlig kväll var det och jag lyckades kröna det hela med att ge en i SvePof-styrelsen en spricka i revbenet. Det måste väl ses som en bedrift eller? Söndagen fortsatte i pokerns tecken där jag gick riktigt bra i Febern men dog på bubblan vidrigt nog, efter det tiltspelade jag Steken som jag lottosatellitat in mig till och trots en väldigt respektabel stack där också dog jag till slut på något vedervärdigt sätt. Nej, jag skulle verkligen behöva få hålla hela vägen i en turnering snart så att jag känner att jag inte är helt menlös, är ju trots allt med där och hugger i toppen allt som oftast så något måste jag ju göra rätt.

Utöver pokern har kvällarna ägnats åt att följa kvartsfinalerna i EM och de har ju gått som väntat, skönt nog åkte England ut då jag inte orkar med de självgoda små asen och nu återstår egentligen bara Portugal som icke-acceptabla vinnare då de har satans treenighet i form av Pepe, Nani och Ronaldo. Vi får väl hoppas på Italien och Spanien i final med Italien som vinnare, tror Spanien skulle få kollektiv hybris ifall de vinner EM igen.

I TV-serieväg har jag plöjt The Killing, säsong två. Jösses vilken serie, jag hoppas verkligen att de ger sig nu efter två säsonger då mordet på Rosie fick sin upplösning i det sista avsnittet. Det gäller att lägga ner när man är på topp, andra säsong blev bara en enda lång och våt orgie i mörker, regn, drama och känslor. Jag spillde några tårar på slutet också när det blev som allra mest känslosamt, kvalitetsserier har den effekten på en. Joel Kinnaman fortsätter att övertyga som den lite naiva men ändå o-ortodoxa partnern Holder, det är nästan Homicide:Life on the street-klass på det psykologiska spelet i The Killing. En annan serie som jag kollat klart andra säsongen på är Game Of Thrones, trots det rätt mediokra näst-sista avsnittet slutade det på topp ändå. Retade mig som fan på de s.k. stridsscenerna i näst sista avsnittet när dvärgen med sitt anhang lyckas mota bort de anstormande styrkorna med en svärdssvepning, lite väl patetiskt. Som tur var fick han ett svärd i nyllet så att han skärpte till sig, jag kan också i förbifarten nämna att jag är dökär i Khaleesi. Hon kan bränna mig med sina drakungar any day...

På tal om SvePof tidigare så har de ju nu släppt sin revisionsrapport och den måste jag nog faktiskt skriva ett separat inlägg om, ganska tragisk läsning i slutändan och jag är rätt förvånad över bristen på känsla för ekonomi i de tidigare styrelserna. Nu är det ju många att skylla att det inte kommit fram i dagsljus tidigare men för egen del kan jag säga att jag inte brytt mig särskilt mycket om det hela tidigare på grund av allmänt ointresse, dock i samband med min adlib-kandidatur till ordförandeposten väcktes väl någon form av intresse ändå. Jag tycker de ekonomiska prioriteringarna antingen frångåtts till förmån för högtflygande visioner, allmän dumhet eller till förmån för egen del. När man ser vilka summor som gått till guldringar, priser, kläder och gud vet vad blir man ju mörkrädd. I mina ögon måste en stabil bas byggas innan man svävar ut på något sätt och förlust i hundratusentalskronorsklassen varje år känns inte ok på något plan, om man varit lite mer mån om pengapungen hade man kunnat sitta på en acceptabel kassa i dagsläget men nu återstår bara korvören i princip. En rejäl plump tycker jag är att man låter sig själv åka på ideliga skönstaxeringar och förseningsavgifter från SKV, detta är kostnader som man bara har på grund av någon individs oförmåga att leverera det enda de är satta till att göra i princip. Skandal ur ett redovisningspersektiv.

Nu blev det en liten utläggning ändå men jag ska begrunda rapporten lite till och se vilka efterföljande kommentarer som kommer, sista ordet är inte sagt vad gäller denna soppa. Jag har ändå en tioårig erfarenhet av redovisning i mitt yrke så lite erfarenheter har jag inom området...

Nej, nu ska jag hitta duschen och tvåla av väl valda delar av mitt valrossliknande lekamen.

Inga kommentarer: