onsdag 16 december 2009

Onsdags-Aqva...

Idag var det dags för sista turneringen på Aqva på ett tag då diverse omständigheter gör att jag inte kan närvara där igen förrän en bit in i januari, det blev 24 personer som sökte sig till speltemplet denna gång. Jag började rätt bra då jag i en av mina första händer drar in en straight flush men det var ungefär där det roliga började och slutade, jag var med i en del potter men fick ingen action eller gav ingen action. Till slut blev jag en aning rastlös och när jag har 74klöver på hand tar jag en syn på en preflop-raise bara för att se Lubban slå om. Ursprungsbettaren viker men jag mäktar inte med att släppa handen mot Lubban då vi har en hel del intressant spelhistorik där korten egentligen spelar mindre roll, jag tar en horribel syn kortmässigt men känner mig ändå mogen uppgiften. Floppen kommer drömlik med 236 med två klöver, efter lite beef-talk innan agerandet bettar Lubban och jag slår om med en all-in som han tar en snabb syn på. Han viker upp 99 och med en blank turn och river är jag ute som förste man, cirka 1 1/2 timme in i det hela. Nu åker jag ju inte i handen mot Lubban men får bara smulor kvar som Rille roffar åt sig via en fin syn när brädan är A345, jag har K5 som jag pushar med och han hittar synen med J6o i det läget. Självklart ska hans eleganta spel belönas med en 6:a på rivern...

Jag sitter och tröstspelar lite X360 medan jag väntar på att Wettis ska åka ut, han åker ännu en gång med bäst hand(som han enligt uppgift gjort varenda gång på klubben) så jag får lyssna på hans halv-onyktra whine i bilen hela vägen hem. På pokerfronten har jag annars slaskat runt lite PLO-cg på SS och det har väl gått som vanligt, inte alls. Jag har dock åkt på ett gäng brutalare utdragningar än på länge och det har inte hjälpt mig direkt i mitt försök att jobba upp en rusch, jag var på gång ett tag men sedan dödade en dylik min entusiasm genom att sno halva den uppbyggda stacken.

Sicket snöoväder vi fått men det känns uppiggande att ha snö och kyla runtomkring sig, bra mycket trevligare än den senaste månadens konstanta pissregn som öst ner över våra ångestfyllda skallar. Nu känns det ju som att morgnarna är hanterbara i alla fall, om än hyfsat mycket halare och besvärligare att köra. Jag hade stora problem att ens komma in i min parkeringsruta häromdagen och eftersom det är små gropar som jag ska försöka ta mig över och igenom är jag alltid livrädd för att gasa för mycket så att jag pangar in i grannens bil. Hittills har jag klarat mig och vi får hoppas trenden håller i sig annars ökar väl bilutgiftskontot än mer...

Magen min har inte mått så bra senaste dagarna, det låter och bubblar i den som aldrig förr. Jag tror jag får dra ner på degätandet... :)

Längtar som aldrig förr till julledigheten, ska bli så skönt med två veckors chill och en tillvaro som bara kretsar kring ätande, umgänge och slappande. Me like.

Inga kommentarer: