onsdag 17 mars 2010

Life is beautiful...

Jag kan redan nu förvarna er om att den här postningen kommer att slå alla rekord, jag kommer antagligen att dela upp den i delar också för att göra den överhuvudtaget intagbar. Jag får ju återigen be om ursäkt för utebliven uppdatering och mina ursäkters kraft börjar ju så sakteliga lakas ur då jag tar till dessa allt oftare men nu har jag verkligen(återigen) anledning till uteblivna bidrag. Förra veckan ägnades åt en tjänsteresa och efter hemkomst därifrån har jag legat sjuk till dags dato och jag är fortfarande sjuk bör tilläggas, en skön bihåleinflammation/förkylning med feber och allt har intagit min kropp och det är bara att böja sig framåt och ta det hela som en man d.v.s. gnyende och ömkligt.

Jag kan ju börja med det minst spännande för tillfället nämligen pokern, det känns som alla mina försök på den arenan ligger stabilt på is och då mest för att tiden inte funnits. Jag lyckades dock hinna med en sittning på Club Aqva mellan hemkomst och sjukdom nu i fredags, det som erbjöds var en big stack-turre och jag kände mig manad trots begynnande huvud- och ögonvärk samt reströtthet. Väl på plats visade det sig bli 34 personer som ville göra upp om äran och jag hamnade på ett helt ok bord där det var mycket action tack vare Guzen, Jonker och Alex1 och det var dessa herrar jag hade mina mesta bataljer med för jag är ju inte den som inte gillar att dansa. Det var dock ingen av dessa som skulle förpesta min afton utan en annan herre vid bordet som jag tills vidare lämnar utan namn, jag hade kommit upp i runt 20k i stacken(startstack 15k) när jag får 86sp och synar en preflopraise från nyss nämnda individ när han slår upp det till 5xBB. Floppen kommer 75J med en spader och jag kommer inte ihåg om han checkar eller bettar men vilket fall som så ser vi båda en turn som blir en spader vilket ger mig öppet stegdrag samt färgdrag. Jag checkar till honom och han slänger in sitt sista som är ungefär pottbet i det läget och det tar inte lång stund innan jag synar, jag känner att jag är beredd att gambla lite och outsen finns ju där. Tyvärr kommer rivern blank och han håvar in potten, inget konstigt med det men nu kommer det rent ut sagt bedrövliga och patetiska. Killens ögon börjar brinna och han vräker ur sig halvt skrikandes till mig ”Vilken jävla fisksyn!!! Vafan trodde du? Bordets tightaste spelare som slår upp det till 5xBB pre?”, jag blir bara helt paff. Orsakerna är flera:

1) Så beter man sig inte överhuvudtaget någonstans i ett civiliserat socialt umgänge
2) Speciellt inte mot en person man inte ens känner
3) Inget speciellt fiskigt med mitt spel överhuvudtaget, löst bord och jag har en fin hänga-med-hand
4) 5xBB pre var nästintill standard vid bordet

Vad han hade? Ofattbart starka AJ, självklart borde jag ju ha satt bordets tightaste spelare på den imponerande handen. Nej, jag vet inte ens vilken ände jag ska börja med mina adjektiv kring den här killens beteende och jag gör nog bäst i att låta bli att komma med några påhopp för då sänker jag mig bara till hans nivå. Tyvärr var det inte sista gången han visade prov på idioti under kvällen utan vid ett senare tillfälle när han hamnar all-in mot Guzen slowrollar han ett par AA så det står härliga till, jag blir förbannad även om jag inte ens är inblandad i handen. Guzen ställer pre och killen sitter och steker en bra stund innan han bara synar med folk bakom, ingen annan hänger dock på och nu börjar han göra bort sig igen. ”Måste vi visa?!? Kan vi inte bara köra? Har du något bra? Jag vill inte visa…kom igen, vi kör” och så vidare, jag kan inte hålla mig i det läget utan kommenterar det hela och är nästan på väg att vända upp hans kort själv innan han gör det trots allt. Guzen har 99 och träffar inget varpå hans dag är alles, med lite rättvisa i världen hade den andre killens AA blivit utdragna. Jag vet inte vad den killen hade för problem men han verkade definitivt ha något emot mig då varje pott som jag förlorade resulterade i ett uppskattat knack i bordet vilket aldrig hände i någon annan hand. Nej, jag ska inte fortsätta raljera om det hela men dylikt beteende gör mig bara så otroligt besviken på folk, man förväntar ju sig att det ska finnas en normal grad av hyfs och social kompetens men icke sa nicke. Och jag som precis börjat känna en viss dragning mot livepoker igen, synd att man tappar sugen när man stöter på dylika karaktärer…

Tillbaka till turneringen, efter min ”fisksyn” tar jag nya tag och hamnar ganska snart i en duell mot Guzen som verkligen hatar att förlora mot mig. Jag har QT som jag slår om hans raise med pre, han tar syn och floppen kommer JT9 vilket inte känns alls jobbigt för mig. Efter action fram och tillbaka hamnar vi all-in på floppen och Guzen slänger upp JT, oops. Nu ler dock gudarna emot mig och turn ger mig en 8:a medan rivern blankar, Guzen är i upplösningstillstånd och förbannar allt och alla samtidigt som han är på väg att ge mig 8k för mycket i marker men jag är ju som tur är uppmärksam och lättar hans sinne en aning när han inser att han får mer kvar. Efter det pendlar min stack upp och ner en aning tills Benny kommer till bordet, han är ju en annan nemesis till mig och vi har haft otaliga bataljer sinsemellan där vi nog gått ur dessa som vinnare ungefär lika många gånger. Jag försöker föra lite konversation med honom då jag knipit käft efter den andre killens beteende för att inte försäga mig i något läge och ge mig hän i någon rejäl sågning, Benny är dock inte på det humöret utan verkar fokuserad. Jag slår upp det med J9klöver och får en minraise från Benny som sitter i positionen efter mig, alla andra viker men jag kan ju inte låta bli att hänga på. Floppen kommer 9-hög med två klöver, kan det bli bättre? Dum som jag är checkar jag, jag borde ju ha stannat till där och tänkt efter. Jag vet att Benny sällan bettar ut om han inte träffat och den brädan borde ju inte ha passat honom, min tanke är dock att han sitter på något högre par och att han ska lägga ut en bet som jag sedan kan slå om på. Tyvärr checkar han bakom och turn ger en blank Q, här bettar jag dock ut pott vilket blir typ 2/3 av min stack vilket i sig också kan ifrågasättas men jag vet inte hur jag tänkte mer än att jag trodde att jag ledde. Han synar efter en lång stund varpå rivern blankar, jag känner att enda chansen för mig att vinna är att slänga in resten vilket jag också gör med efterföljande syn från honom. Han har AQ och det var det, bara att tacka för sig och dra men den här gången kändes det rätt skönt att komma därifrån faktiskt. Jag hade ju hoppats på en trevlig spelkväll men det blev ju det vare sig spel- eller umgängesmässigt…inget ont om er andra vid bordet, ni var mer än trevliga att småsnacka med.

Det var väl det om pokern, i filmväg har jag hunnit med en del också i och med soffläget på grund av förkylningen:

Titel: The Hurt Locker
Genre: Thriller

Jag haussade ju den här duktigt i ett tidigare inlägg men får nog ta tillbaka en del av det då jag tycker den tappar avsevärt i andra halvan där det ändå blir ganska förutsägbart och standard. Det handlar alltså om ett gäng soldater i en desarmeringstrupp i Irak och vi får följa deras vardagliga vedermödor där mycket handlar om bonding och utsättande av sig själv för livsfara. Det blir lite för tunt storymässigt och karaktärerna är så klichémässigt utmejslade att man redan vet innan hur de ska reagera och agera, det blir inte nyskapande på något sätt. Underhållningsvärde finns det dock och det finns en del nervpirrande sekvenser men betyget i sin helhet sjunker gentemot första-intrycket.

Betyg: R R R

Titel: The Ninja Assassin
Genre: Fighting

Här har vi en hyllning till 80-talets alla ninjarullar som en annan växte upp med och de försöker kombinera splatter, humor, kärlek och action i en och samma round kick och det funkar hyfsat. Det var länge sedan jag såg så mycket blod flyga men det är ändå hyfsat trovärdigt gjort och det passar liksom in i temat, vi får följa en ninja som exilerat sig själv från sin klan och därmed jagad av dessa eftersom detta går helt emot deras regler. Han har sina skäl vilket filmen sakteliga klargör och det hela kulminerar ju inte helt oväntat i en payback of the century, det är en del imponerande fighting som ändå klaras av längs vägen. Lagom lördagsunderhållning med lite popcorn, om man inte är känslig för blod vill säga.

Betyg: R R R

Titel: Boondock Saints II:All Saints Day
Genre: Action

Första filmen är ju en topp tio-film ever så förväntningarna på uppföljaren var ganska stora, eller inte egentligen eftersom jag ändå var ganska säker på att de knappast skulle bräcka ettan och jag fick rätt även denna gång. De försöker göra om samma sak som tidigare fast med mycket sämre, de saknar helt och hållet fingertoppskänslan från första filmen där de lyckades få ihop alla element på ett unikt sätt. Jag tycker faktiskt den här filmen är rent ut sagt bedrövlig, de drar skam över den första i sina försök att casha in och jag tycker ni ska sky den här
som pesten och kolla på den första en gång till.

Betyg: R

Det var väl det i filmväg, i spelväg har jag hunnit införskaffa Battlefield Bad Company 2 och Final Fantasy XIII i vilka jag också hunnit plöja ner några timmar i. Båda bådar gott även om BC2 känns en aning tunt i SP-läget men har inte hunnit prova på MP än där det sägs att spelet har sin största styrka, FFXIII verkar dock vara gjord i enlighet med de tidigare spelen i serien med stort fokus på animerade sekvenser och historieberättande. Vad jag irriterar mig mest på där är de oförklarliga små fnittranden eller korta utandningar många karaktärer(mest kvinnliga) roar sig med. Det är ju helt klart något asiatiskt men jag har ju aldrig riktigt förstått verklighetskopplingen där men å andra sidan, finns det någon sådan någonstans i FFXIII? Alltid trevligt med lite nya spel att roa sig med och högarna växer ju utan att jag hinner beta av allt men so what, bra att ha en regnig dag i sommar om inte annat. Borderlandsspelandet har fortsatt och vi börjar nog närma oss slutet på grundkampanjen men sedan har det ju tillkommit ett antal tillägg som vi nog också kommer att beta av innan vi börjar leta efter något nytt coop-spel att hänge oss åt. Vi har även kört lite GOW2 och det var faktiskt trevligt eftersom det var år och dagar sedan jag körde det senast, vi betade av lite för oss nya banor och för en gångs skull lyckades jag hålla mig i topp i poängligan. Trevligt.

En roande incident inträffade häromdagen då jag på morgonen efter att jag vaknat kollade mobilen som vanligt för att se ifall någon sökt mig medan jag legat och sovit, till min häpnad hade jag fått ett SMS som löd ”Fan vad söt du är.” och det från ett okänt nummer. Snabbt på med datorn och in på hitta.se för att kolla upp numret, snabbt kunde jag konstatera att det var en kvinna från Kisa som skickat detta till mig men namnet sade mig ingenting så jag förstod ju ganska snabbt att det här var ett uppenbart misstag. Ni andra hade väl säkert kunnat konstatera det redan utifrån texten i meddelandet men jag är ju inte lika kvicktänkt, bara för att kolla hur nära jag varit drömriket gick jag även in på birthday.se för att kolla åldern på denna hemliga beundrare. 19 år. 19 jävla fucking år. SÅ nära himmelriket men ändå inte. Jag messade tillbaka till henne och tackade för omdömet men konstaterade samtidigt att hon nog skickat det till fel snubbe varpå hon svarade med den tilltänkta mottagarens namn som jag i min tur bekräftade inte var den som satt i andra änden av linjen. Efter det hörde jag inget mer och jag kan fortsätta drömma om lammkött…

Jag hade ju tänkt göra en större utläggning om mina val här i livet gällande människor jag väljer att inkludera i min närhet men ska kanske spara det hela till ett senare tillfälle, jag antar att ni är lätt möra vid det här laget och vissas ögon blöder efter att ha läst allt på min underbart layoutade sida. Vad gör jag inte för att förmedla min smärta till mina läsare? Jag får återigen bara konstatera att jag ska försöka förbättra uppdateringsgraden på sidan men jag kan inte lova något då mitt liv känns som en enda stor chokladlåda, you never know what you get.

PS. Kan i TV-serieväg också tipsa om en ny serie som startat i USA, "The Pacific" heter den och är en indirekt fortsättning på "Band Of Brothers" fast denna gång utspelas allting i öst istället. Jag har kollat första avsnittet och det bådar gott även om det är gjort enligt standardmall 1A... DS.

3 kommentarer:

Hish sa...

Håller med, man håller fan käften när man vinner en pott, oavsett vad man tycker om motståndarens spel.

Anonym sa...

Kul att se att du bloggat igen =)

Får man fråga vem vederbörande var?

Undrar även om det är ok att inte hålla käften om man förlorar en pott (istället för att man ska hålla käften när man vinner en pott)? =)

Koivulainen sa...

Hish: Skönt att inte vara ensam om denna åsikt. :)

Anonym: Jag har inget behov av att hänga ut honom, han är mer eller mindre bränd hos mig ändå men eftersom du frågar kan jag ju säga att han kallar sig detsamma som namnet på ett av våra grannländer.

Njae, jag vet inte om det är bättre att börja käfta när man förlorat en pott, tror nog det är lika bra att hålla käften även i det läget. :)