måndag 12 april 2010

Ännu en vecka...

Ja, jag vet, ännu en vecka har gått utan uppdateringar och jag tänker inte ens kommentera det hela mer än så... Det har blivit en del poker under veckan och det började med lite SR i onsdags och det gick över all förväntan, det pendlade dock som aldrig förr och när turneringen närmade sig sitt slutskede var jag alldeles matt av all psykisk påfrestning. Jag kom äntligen till ett finalbord även om jag inte direkt var med i toppen, jag lyckades dock undvika månadsfinalsbubblan då jag slutade sjua med åtta platser till den. Pengamässigt var det ingen framgång men rent moraliskt var det rätt skönt, det var länge sedan jag fick någon form av framgång men i ärlighetens namn har jag inte spelat överdrivet mycket heller. Mina nätturneringar är ett minne blott känns det som i och med SRs omstrukturering, jag har svårt att tajma in de nya dagarna och den nya tiden de körs på men nu börjar jag få lite koll på det hela.

Stärkt av framgången tog jag mig an även fredagens SR och det var bland det mest sinnessjuka jag varit med om, efter tre minuter har jag trippel startstack efter att ha synat med K7hj(jag vet, Dawod gråter blod) och floppen kommer 456 med två hjärter. Här lyckas jag hamna all-in mot två motståndare varav den ena har 87 för nöten och den andre AA, dock ler gudarna mot mig då turn är en hjärter 4:a och rivern blankar. En drömstart som dock tar sig en otäck vändning när jag efter en dryg timmes spel är nere på bara 3k. Nu börjar dock världens rusch-timme för mig då jag tar mig från dessa 3k till 60k och en brutal ledning i turren, tvåan har 30k och jag är alltså mer eller mindre äcklig chippie. Vägen dit var dock väldigt tursam, kortsnittet var underbart men en hand var nästintill katastrofalt underbar. Jag får QQ i tidig position och slår upp det till 3xBB d.v.s. 900 och det blir fold fram till en snubbe i mittposition med dryga 20k i stacken, han slår upp det till 10k(ni läste rätt) och det blir fold fram till mig. Här vet jag inte hur jag ska kunna motivera mitt agerande överhuvudtaget men jag sitter och steker och steker och steker och kör extratiden till den absolut sista av sekunder innan jag pushar, för ett ögonblick tror jag mig ha gjort rätt eftersom han låter halva sin tid ticka innan han agerar men visst blir det syn på min push och visst har han ju AA. Första kortet vi ser är dock en Q tätt följt av en T och en 9:a varpå resten av brädan blankar och jag är uppe i mina dryga 50k. Jag har ingen som helst förklaring som sagt utan det var mer spelat med hopp och hjärta än hjärna...

Det sjuka skulle dock inte sluta där för sedan börjar den snabba återgången, först tappar jag ca 10k med två ssc innan jag tappar över 20k med TT på 6-hög flopp och 3:a på turn, motståndaren har 63hjärter och drar in flushen på rivern bara för att. Efter det känner jag mig hyfsat tom men kämpar på tills jag hittar AJ och för en J-hög flopp, där åker allt in och jag möter KK och eftersom floppen även innehöll en T och turn kommer en Q så vet ni vad rivern ger...japp, ett A så mitt tvåpar ger honom stegen. En riktigt brutal turnering...

På lördagen kör jag LL men det blir en kort historia då jag knappa timmen in får in allt med AQ på Q-hög flopp mot 64sp där floppen innehåller både en sexa och två spader, turn blankar men rivern ger honom hans rättvisa 4:a i klöver för tvåpar. Jag har några små marker kvar men de åker in rätt snabbt och sedan var den dagen alles... På söndagen får jag för mig att för första gången på länge prova mina vingar på HPK igen och åker dit för en liten rebuy-turre, jag gör dubbla inköp direkt men det hjälper föga då jag tio minuter in ger bort halva stacken till Magnus B i jakt på ett drag. Det är något som är riktigt sjukt för min del den senaste månaden, jag kan inte få in ett drag...inte hur många outs jag än har. Dawod tog nytta av det under Bruksmästerskapen, Amir i Köpings Spring Week-turre och nu alltså Magnus. Jag spelar lite halvtiltad och synar upp en preflop-raise med KQ, standardspel i och för sig men jag ville bara lägga in ett teoretiskt försvar där tillfällig tilt ses som förlåtande omständighet. :) Nåväl, floppen kommer K-hög och allt åker in mot Janne Gurka som har AA, turn blankar men rivern kommer med en förlösande Q och till Jannes förbannelser håvar jag in en ny startstack. Tyvärr hjälper inte det heller länge förrän jag har tappat hälften igen, mot slutet av rebuy-perioden gör jag ett lite o-ortodoxt spel när jag synar en hyfsad pre-raise med Q3ruter bara för att chansa, floppen kommer med två ruter och jag har 2k kvar men när Janne G bettar ut 1 600 känner jag att det är läge att syna ändå, Roosen synar också bakom och jag får en nästintill gratischans att dra in färgen. Tyvärr blankar turn och när Janne bettar ut igen får jag vika med mina 400 kvar i stacken, efter handen är det break och add-on som gäller så jag köper in mig till en knapp halv average-stack. Det är dock dödsdömt och det tar inte lång stund efter pausen innan Magnus tar mina resterande marker med JJ när jag ställer med 98ruter, jag får lite hopp när första kortet vi ser är en 8:a men där tar det slut. Några knytnävsslag i bordet senare vandrar jag hemåt, jag kallade Magnus något fult på vägen ut men jag hoppas att det verkligen var menat med glimten i ögat. Inget ont om den killen, han spelade stabilt det jag såg och hade korten och skillsen på sin sida den här gången.

Som ni märker har det blivit en hel del poker med blandade framgångar, det känns som att det kanske är en liten nytändning på gång för egen del och om jag bara kunde få dra in en semiklonk av något slag så vore jag nöjd. Utöver detta har jag hunnit med att se två filmer också:

Titel: A Law Abiding Citizen
Genre: Thriller

En riktigt bra film om en familjefar som bevittnar ett brutalt hemrån där hans fru och lilla dotter våldtas och mördas, i den efterföljande juridiska processen gör hans advokat en deal med mördarna som gör att den ene av dom kommer väldigt lindrigt undan. Detta är en början till en spiral av hämnd och genomtänkta planer som blir än mer ondskefulla, jag vill inte avslöja för mycket då filmen verkligen skruvar upp spänningen vartefter. Bra skådespel rakt igenom och tät story, rekommenderas.

Betyg: R R R R

Titel: Daybreakers
Genre: Action

I ännu en fiktiv framtid har människan dukat under för ett vampyrvirus där det bara finns ett fåtal osmittade människor kvar, problemet är dock att vampyrerna behöver människoblod regelbundet för att inte förvandlas till monster varför ett läkemedelsföretag försöker forska fram ett substitut. Vi får följa en forskare som hellre skulle se ett botemedel än ett substitut, snart dras han i en kamp på liv och död om mänsklighetens framtid. Fan, den sista meningen är ju en riktig filmaffisch-slogan. :) Nåväl, det är en helt ok film även om den bygger mer på känsla än action, det ska väl ses som något filosofiskt men det tar sig aldrig på det planet. Angenäm men ej mer.

Betyg: R R R

I TV-serieväg kan jag rekommendera Sons Of Anarchy starkt, jag har nyligen avslutat andra säsongen av denna MC-serie och det är riktigt bra i nästintill varje avsnitt. Bra karaktärer och mycket underliggande storylines som skiner igenom titt som tätt, handlar mycket om lojalitet och massans styrka före individens. Jag kikade precis på senaste avsnittet av The Pacific d.v.s. avsnitt fem och det här var faktiskt ett av de bättre, nu börjar stridsscenerna bli mer än skjuta-blint-in-i-mörkret-och-döda-hundratal-japaner-action där en scen är riktigt svettig. De landstiger på en ö och det är en underdrift att säga att grabbarna får det hett om öronen, jisses...det är nästan så att en annan håller andan i soffan för att försöka samla sig för ett nytt anfall. Igår hade också en ny och intressant serie sin början, jag fick tips om den från Fredrik J på HPK även om jag hört den nämnas förut. Det är ett nytt drama av skaparna bakom The Wire och det kan ju inte båda annat än gott, den här gången ska New Orleans avhandlas och det i spåren av orkanen Katrina. Lite annorlunda tema men det kan ändå säkerligen bli bra, första avsnittet är hemtankat och klart för beskådning när tiden tillåter. Treme heter den by the way...

På utgiftsfronten börjar det torna upp en del mörka moln, bilen har börjat göra sig hörd igen efter nästan ett halvår utan problem. För ett par veckor sedan började servicelampan att blinka så nu är en 15 000-milsservice inbokad i nästa vecka och även om de preliminära prisuppgifterna på 2k låter bra tvivlar jag starkt på att det slutar där med mitt flyt. Den här bilen rymmer fler överraskningar än ön i Lost... Vinterdäcken ska också av och även där är en tid bokad i nästa vecka, jag vet ju hur det gick i höstas när jag trodde att det bara var däcken som skulle av och på. Det slutade med fyra nya vinterdäck för 4k, bli inte förvånade om något snarlikt händer även nu. Den värsta eventuella smällen rör dock inte bilen utan lägenheten, i början på förra året genomförde de en statuskontroll av lägenheten och kollade kök och badrum för att se att allt höll den nivå de ska. Tyvärr hittade de ju kakel i badrummet som släppt från väggen, för oss lekmän så låter de alltså ihåligt när man knackar på dom. Detta ska nu enligt styrelsebeslut åtgärdas under 2010 och jag har fått ett prisförslag på 75k...75k...jag säger det igen, 75k. Fuck me. Mina tankeknölar började dock röra på sig och jag vet ju att föregående innehavare av lägenheten var den som renoverade, enligt hans uppgift gjordes detta ca 1/2 år innan min inflyttning och eftersom jag flyttade in i augusti 2006 innebär det att renoveringen är ca 4-5 år gammal. Jag har sökt lite på nätet och det ska ju tydligen finnas en hantverkargaranti där arbetet ska hålla i 10 år annars har man möjlighet till reklamation, nu sätter jag hoppet till det men jag måste dock först ha reda på vilken byråkratisk väg jag ska ta. Försäkringsbolaget? Föregående lägenhetsinnehavare? Firman som gjorde det(om nu inte förra innehavaren gjorde det själv?)? Jag ringde i alla fall bostadsrättsföreningen för att kolla ifall det finns någon form av besiktningsprotokoll från renoveringen men det fanns det inte, dock skulle de skicka en till snubbe som skulle dubbelkolla kaklet för säkerhets skull. Det var inte säkert att det behövs någon omkakling, hur många tror att det håller i mitt fall? Lovar att skiten åker ner i golvet när han går runt och knackar, snubbfan...

Så ser mitt liv ut just nu, jag vacklar på en skör tråd av ekonomisk balans och vill det sig illa så måste jag nog ta till drastiska åtgärder så som att t.ex. sälja min kropp på gatan. Det som ändå gladde i förra veckan var att det var en bra fotbollsvecka: Man U åkte ur CL, Pool vann i Europacupen(eller vad det nu heter) och Barcelona "avgjorde" ligan mot Real. Man får trösta sig åt det lilla...

Inga kommentarer: