onsdag 21 april 2010

Ashes to ashes...

En inplanerad tjänsteresa är i antågande, avfärd på lördag men vi får se hur askan från Island ställer till det. Vår käre Plzd2BeatU fick ju packa upp resväskorna igen då resan till Thailand blev framflyttad, attans vad synd om karln...nu kan han ju fortsätta att skicka sina SMS i lugn och ro istället. Nädå, seriöst, sjukt att en dylik händelse kan försätta hela världen i ett paniktillstånd. Det pratas om det hela som om det vore en farsot från Bibeln, vad är problemet liksom? Ok, du har dragit på semesterresa och får nu dynga ut med lite extra hotellnätter och annat smått och gott, om det känns jobbigt ge fan i att resa. Är man på tjänsteresa finns det väl än mindre anledning att klaga, företagen måste ju stå för allt så det är bara att chilla och njuta av omgivningarna. Nej, jag förstår mig inte på hysterin och hur det hela blåsts upp bortom all sans...vi kan börja snacka när ett radioaktivt moln börjar regna ner lite syra på oss, då finns det anledning att få panik.

Pokermässigt får jag dock panik själv, den usla formen fortsätter och min träffbild är lost in space. Igår var det onlinefinal live, det ni...motsägelsefullt så det heter duga. HPK har under våren kört en onlineliga där vinnaren av ligan fick ett Super Weekend-paket till Tallinn medan alla andra vinnare av deltävlingarna får göra upp om ett till paket live. Nu var vi sju spelare(varav en var sitting out) där två stycken hade flera vinster i bagaget och därmed också större stackar till en början, det spelade dock inte så stor roll när startstacken var på 10k och blindsperioderna 20 min långa. Det som r det jobbigaste för mig just nu är att mina dragträffarskills har försvunnit helt, jag träffar ingenting. Som igår, jag floppar träff plus hålstege, jag turnar öppet stegdrag och flushdrag men ändå får jag inte sätta något på river mot AA. Att jag sedan har lite flyt i andra potter är en annan femma, jag hatar att mina drag inte sitter längre för skulle de göra det hade jag haft betydligt större framgångar. Nåväl, känns inte som att det är ett hållbart argument för min fullkomlighet som spelare. Igår var annars handen 9To en riktig pina för min del, Ahlbom straffar mina AQo(utan hjärter) med 9To(med T i hjärter) när brädan är fyrfärgad i hjärter på rivern och jag bettar ut för representera en bättre färg. Det fanns tre bättre hjärterhänder ute men han hittar ändå synen i en hyfsat stor pott, den synen trackar jag honom under resten av den tiden jag är kvar(vilket inte är så överdrivet länge). En stund senare är Ahlbom short och han pushar med, ja just det, 9Tklöver. Jag hittar synen med 55 och likväl gör P2 det, pushen sker på en 8-hög flopp med två klöver och det blir nedcheckat av mig och P2 till rivern. P2 gick på flushdraget men har inte träffat något medan Ahlbom hade straightflushdrag men satte en sketen nia på rivern.

Jag lyckas längs med vägen dubbla mot Bengt med 33 mot hans KQspader när allt åker in på floppen 32A med två spader, turn är en äcklig spader men rivern parar bordet och jag är tillbaka på startstack. Han ska dock få sin revansch men först tiltar jag mig själv med 9To, jag har ju sett tendenserna med den handen så jag slår upp det hela med den men får ett omslag all-in från P2. Jag instaviker och han visar upp 88, vi rabbithuntar brädan och jag hade vunnit med träff på 9:an...tilten är total. Strax efteråt får jag AQo som jag ställer med och Bengt plockar upp QQ som han synar med, brädan blankar och jag får tacka för mig trots att jag innan dess slagit ut Henry. Jaja, bara ta nya tag...

...vilket jag också gjorde idag då jag åkte ner till Aqva för en GP-turnering, 10k i startstack och 20-minutersperioder. Det finns egentligen inte mycket alls att berätta om turneringen då jag aldrig kom in i den, jag fick lite spelbara händer men träffade ingenting. Högsta paret jag fick var 66 och jag hade även tre AK varav jag inte träffade någonting med någon av dessa, självklart hade jag höjt med alla varav den sista av dessa jag även pushat med. Roger78 hittade ju självklart syn med 66 på hand och med en tom bräda var den dagen alles också...så skönt när allting bara flyter på.

Utöver det är det återigen inte så mycket som har hänt, jag har slaskat lite PLO på SS med samma resultat som tidigare d.v.s. minus hela vägen. Jag planerar mest för tjänsteresan och ska försöka klara av en tvättstuga imorgon kväll medan fredagskvällen förhoppningsvis blir slappande och packande, innan dess ska dock däcken på bilen bytas imorgon och så ska skräphögen in på service på fredagen. Snacka om att utgifterna kommer att explodera i ansiktet på mig...och på tal om däckbyte, det snöar ute nu och inte lite heller. Det är banne mig sjukt på riktigt, vi är nästan i maj och det snöar fortfarande. Det kan inte ha hänt på minst 20 år... Vad gäller omkaklingen av mitt badrum är statusen den att det juridiskt ligger under utredning hos mäklaren som sålde lägenheten till mig, hon ska kolla upp vad som egentligen gäller men vi vet ju alla hur det kommer att sluta. Ett -EV på 75k hägrar för Koivulainen...

Inga kommentarer: