fredag 8 juli 2011

Scared money...

Jag visste att jag inte borde ha satt mig vid cg-bordet men ändå gjorde jag det, det var ett DC-bord med texas och omaha som val. Jag köpte in för 165 LTL med blinds på 2/2, redan när jag satte mig kände jag en viss oro i maggropen och den tilltog när jag såg hur aggressivt spelet var i mina ögon. Jag kan direkt säga att jag inte är en liveräv när det gäller cg, jag spelar det väldigt sällan och de gånger jag gör det går det alltid dåligt(något samband kanske?). Här lyckas jag dock efter en stund sansa mina nerver då jag lyckas vinna några mindre potter och jobba mig upp mot 200, sedan kommer dock mitt hjärnsläpp till spel. Jag får AKK4 med tre ruter och ett hjärter som jag tar syn med pre på en pottning, floppen kommer 3A3 och efter check till mig väljer jag att betta ut 64 eller något dylikt i potten som är på runt 80-90. Jag får en syn och borde ana rejäla ugglor i mossen men det blir check - check på turn som är en 4, rivern kommer ett T om jag inte minns fel och här instaställer killen mig. Jag börjar fundera på vad han kan ha och det är ju inte mycket jag slår i det här läget, chansen finns att han försöker bluffa hem det men det är inte ofta han är ute helt och cyklar i det läget utan AA hör ju definitivt till hans range. Dock har ju jag ett A vilket rent teoretiskt minskar hans chanser till att ha AA på hand samtidigt som jag noterat att han är en lirare som är ute på turné lite då och då, jag får time satt på mig och eftersom jag redan tryckt in nästan 100 av mina kvarvarande 180 orkar jag inte hitta viket. Självklart sitter han på AA och kan raka hem en fin pott medan jag nästintill skakig drar mig från bordet, min rädsla för nivåerna gjorde att jag inte mäktade med att spela på ett korrekt sätt och det fick tråkiga sluteffekter.

Inför resan tog jag ut 600 LTL och av dessa har jag runt 170 kvar nu där 175 gått åt till turneringsinköp medan resterande har gått åt till annat, noteras bör ju också att jag vann 143 i första turneringen så det är en del pengar som ändå rullat genom fingrarna. Nu är det dock slutspelat för min del, det enda jag kommer att spela ytterligare är morgondagens turnering på 35 LTL så jag ska kunna komma härifrån med åtminstone 100 kvar i plånboken. Nej, jag är inte van vid sådana här utsvävningar men samtidigt är jag ju på en pokerresa och då måste ju det spelas även om det kostar en del pengar. Cg-spelet hade jag ju kunnat hoppa över men samtidigt är det ju relativt sett inga större pengar jag förlorat, 80BB är ju inte mycket även om spelet i sig var lite högre än vad jag tidigare spelat. Jag vet att jag må låta mesig i mina resonemang här men jag är som sagt ingen större spelutsvävare i normala fall och det pengabortfall jag haft nu är inget jag är van vid. Det är bara att det varit rätt många tunga mentala förluster på kort tid nu och spelsjälen är sargad, det känns som gårdagens turnering var min make-it-or-break-it och tyvärr blev det ju det sistnämnda.

Andra indikationer på min usla form är att när fem av de andra grabbarna stod i hissen och jag skulle kliva på började hissen pipa, tydligen vägde vi för mycket tillsammans och det var hissens diskreta sätt att säga att jag är ett fetto. Tack för det. En annan klar signal var när jag satt och körde Ultimate Texas Holdem som är ett kasinospel där man spelar mot dealern och kan satsa lite olika preflop, postflop och på river samtidigt som man kan få lite olika bonusar beroende på den sluthanden man får. I alla fall utbetalas en straight flush med 50 x insatsen och minimiinsatsen är 2 LTL vilket skulle ge en bonus på 100 tillbaka, jag ser en bräda med Q3 på hand där brädan har KJ9T i spader och jag är mer eller mindre säker på att jag har en svart dam på hand. Man får nämligen inte kolla på handen efter att man satsat på den och jag tänkte inte på att det fanns färgstege ute i det läget, det var med en stor dos nervositet som jag väntade på att dealern skulle vända kortet men självklart var det ju Q i klöver som jag hade och den fina bonusen slank ur mina fingrar.

Så springer jag just nu och jag var tvungen att komma upp på rummet och skriva av mig lite efter det miserabla cg-spelet, nu är jag rätt tom och trött på poker och spel överhuvudtaget efter att ha blivit bränd av det i alla möjliga olika former. Imorgon är som sagt sista dagen här och så blir det avfärd på söndag hemåt, det ska faktiskt bli skönt att komma hemåt och en mer sund ekonomisk tillvaro även om det alltid är en trevlig upplevelse att vara ute på lite äventyr. Just nu känner jag mig bara mest utmattad efter alla upplevelser och fokuseringar på turneringar...

Inga kommentarer: