onsdag 8 februari 2012

Hettar till...

I och med det av allas vår Ken anordnade mötet i helgen verkar en ny debattvåg svepa över pokersfären i Sverige, många är åsikterna om hur SvePof ska räddas samt drivas vidare och framförallt är det många aspiranter på härförarrollen. Jag vet inte vad jag ska tycka, jag har känt att det är ett fåtal som rabiat strider för något som flertalet ändå inte orkar engagera sig i eller bry sig om. Det är väl inte direkt någon i poker-Sverige som har en majoritet av spelarna bakom sig, oavsett om man heter Glimne eller Olofsson. Bara jag hör att Ken är inblandad i det hela, oavsett sätt, gör att jag ryggar tillbaka för i mina ögon har den mannen bränt alla förtroendebroar som finns. Jag ska dock inte uttala mig definitivt då jag aldrig pratat med karln ifråga, har väl inte heller haft något behov trots att jag sprungit på honom vid något enstaka tillfälle. Tror väl inte att han ens hade bemödat mig ett svar om jag så stegat fram heller... I alla fall har det känts rätt ointressant i stora drag för min del med all denna debatt kring SvePof och döm min förvåning när jag läste igenom Thorssons senaste blogginlägg:

http://www.poker.se/proffsbloggar/77961414/pokerforbundet-ett-sjunkande-skepp-dags-att-gora-ratt.html

Trots en massiv text med de sedvanliga språkliga bristerna tycker jag han har ett väldigt sunt sätt att se på det hela, det här kriget mot monopolet går inte att vinna i ett enda slag utan det handlar om att sakta ta sig framåt om så med myrsteg. Att alliera sig med "fienden" för att gemensamt anordna t ex ett SM ser inte jag som något problem utan jag tycker precis som Thorsson att statusen på eventet måste höjas, oavsett vad. Det måste vara prestige och en given dröm för varje pokerspelare i Sverige att delta i denna tävling, precis som det är för varje pokerspelare värd namnet att en gång i livet få spela main i WSOP. Enda sättet att få till det i dagsläget är att slå ihop sina påsar med SvS och ge och ta i processen som handlar om att göra en svår situation lättast för alla parter, jag hoppas innerligt att SvS inte är så otillmötesgående att de inte ser den stora nyttan av ett samarbete.

Nej, Thorssons inlägg känns som en riktigt frisk fläkt i allt debatterande om hur SvePof ska tas vidare, tror det är dags att börja skissa på en mindre inskränkt lösning.

En sak som jag dock reagerat på lite negativt på sistone är haussen kring Thor Hansens cancerbesked, självklart är det tragiskt med varje människa som råkar ut för denna vidriga sjukdom men i hans fall har jag svårt att känna att jag måste bidra ekonomiskt till hans eventuella läkarkostnader. Den killen har ju enligt uppgift låtit mer pengar rinna genom fingrarna än många av oss tjänar ihop på flera livstider, om han inte vore spelberoende borde han ha haft en viss framförhållning och tänkt på nästkommande dagar i livet. Helt ärligt ger jag hellre mina pengar till Sven-Åke som slavat i verkstaden på något industriföretag i 40 år eller Inger som städat ett kontor under motsvarande tid, de har aldrig haft möjligheten att förbereda sig för en dylik ekonomisk smäll. Thor Hansen är sjuk, visst, men det är en annan sjukdom som lagt grunden till att han är där han är idag ekonomiskt. Hoppas han blir frisk men han kommer aldrig att få en enda krona från mig...

2 kommentarer:

generationX.se sa...

Ja, poker-blogg-Sverige tycks vara ett getingbo just nu, vad gäller diskussionen kring förbundet samt Svenska Spel.

Lirade du något idag?

För egen del blev det Djupen och Lill-Lördag. Den tidigare gick inget vidare, men i den senare blev det ett finalbord, om än inte förstaplatsen. Den tar vi nästa gång. ;)

Vad gäller A5:an är det en trevlig bil, det hör liksom bara till att käfta med Audi-nissarna, när man kör Bumse, och vice versa... ;)

Koivulainen sa...

Jag körde Lillördag i ett försök att multitabla på klubben men det gick åt helvete precis som livespelet. :) Borde inse att det inte är ett bra koncept att ens försöka köra så...

Som sagt, du verkar ha hittat formen igen, bara att ösa. :)

Jag är supernöjd med Audin, riktigt skön att köra. Man känner sig som en kung när man glider fram...