måndag 20 februari 2012

Kandidatur...

Det har ju varit mer än lovligt med diskussioner och inlägg på nätet på sistone med ett enda ämne som dominerar tillställningen totalt och det är självklart det stundande årsmötet för SvePof där en ny styrelse ska väljas. Det har dykt upp ett dream team så här långt, ihopkomponerat av Lina O i första hand vad det verkar och åsikterna har varit lika många som utdragningarna under vanlig grindkväll. Det har nästintill inte funnits några mellanvägar utan antingen har förslaget sågats helt eller så har man köpt upplägget, från vad jag kan se så verkar dock de flesta ändå vara ifrågasättande även om många ändå applåderar initiativet att överhuvudtaget visa något intresse.

För egen del har jag ju självklart funderat kring det hela och tänkt hur en drömkomponering av styrelsen skulle se ut, i vissa våta drömmar har jag till och med inkluderat mig själv i uppställningen och det mest för att jag brinner hårt för poker i allmänhet och klubbpoker i synnerhet. Döm min förvåning när jag blir kontaktad och får en förfrågan om jag har intresse av att kandidera till styrelsen och då primärt som ordförande, när den största egokicken lagt sig började jag fundera på allvar om jag är man nog för det hela. Jag är fullständigt övertygad om att det krävs ett tight team med lyhörda och starka viljor för att ro i hamn detta, det finns ingen som kan leverera i det här sammanhanget på egen hand för det är för många fronter som kräver sin uppmärksamhet. Min styrka är att jag är en lagspelare, jag är nästan hellre den som lägger passningen än den som trycker in pucken i mål så med det i åtanke förstår ni kanske att det inte är någon slump att jag kallar mig Koivulainen där Koivu alltså är hämtat från namnet på en av Finlands främsta lagspelare i hockey, Saku Koivu.

Jag är sugen på att vara med att påverka, jag vill försöka lyfta fram pokern och få den accepterad av både allmänhet och stat som en aktivitet som är långt ifrån den kriminella och suspekta sysselsättning den ses som. Mina utopiska drömmar är ju att få en fri pokermarknad i Sverige samtidigt som jag vill få till någon form av legalisering av klubbpokern, jag vet att dessa två mål är i mångas ögon helt osannolika men en man måste få drömma eller?

Hanteringen av SM är ju på tapeten också och självklart är det en viktig del av pokern i Sverige, dock ser jag att ifall vi får ordning på klubbpokern så kommer ett stort SM som ett brev på posten. Många anser att det primära är onlinespelet men jag vågar nog påstå att klubbpokerdelen absolut inte är att förakta, det är i den vi kan så fröet till en gemenskap som kan bära långt. De klubbar jag varit delaktig i har alla byggt på det sociala, på att det primära inte är att vinna utan att faktiskt få ett socialt utbyte där kortspelet är en katalysator för att få ut max av en kväll med gelikar.

Ja, det finns massor av aspekter att diskutera och ta upp och jag är intresserad av att vara med och försöka påverka poker-Sverige i rätt riktning. Jag tror att jag med min yrkeserfarenhet som ekonom med diverse prioriteringar och deadlines som vardagsmat kan vara med och styra skutan åt rätt håll, se till att hålla fokus på rätt områden och vinna pokern den respekt den förtjänar. Får jag förtroendet kommer jag göra allt för att inte göra mig själv, men främst er, besvikna...

4 kommentarer:

generationX.se sa...

Koivu for president! =)

TheSlimAce sa...

Hur kan man stödja dig. kan man rösta utan att vara medlem i svepof ?

Björn Gustafsson sa...

Intressant! Kul att förslagen som kommit in från andra ger ringar på vattnet inför årsmötet.

Det kommer att bli ett intressant årsmöte med många som ska tycka till om de som vill engagera sig.

TheSlimAce: Rätt säker på att närvaro på årsmötet gäller för att kunna rösta såvida inga alternativ klubbas igenom på söndag...

Koivulainen sa...

GenX: Vi får se vad som komma skall. :)

Slim: Nope, man måste vara medlem och på plats vid årsmötet så som jag förstått det.

Björn: Ja, det känns lite som make it or break it för SvePof den här gången, vi får hålla tummarna att det blir bästa möjliga utfall. :)