torsdag 27 september 2012

Blandad kompott...

Läget är rätt intensivt nu om vi säger så, inte nog med att det finns en hel del att göra på jobbet med bl a en anstormande tjänsteresa på ingång utan kvällarna försvinner i ett töcken av enstaka pokerturneringar som varvas med xboxande och nu på sistone även av lite dejtande. Ni läste rätt, tro det eller ej. Jag kan ha dragit en enoutare och fått en av det täcka könet att faktiskt välja att spendera sin fritid frivilligt med dig, det är frågan om det inte är än mer osannolikt än en enoutare... Nåja, vi får se vad framtiden har i sitt sköte(no pun intended).

Pokern har som sagt legat lite halvt på is men jag har hunnit klämma in lite turneringar ändå där jag i lördags höll på att få till en fin klonk, slutade sjua i Långlördag men kom till FT hyfsat short så goda råd var dyra och de blev för dyra när jag med runt 90k i stacken trycker in det efter fold till mig med 9To och 6k/12k i blinds. Tyvärr vaknar en kille upp med KJ som han tycker det är värt att syna 1/3 av sin stack med, brädan blankar obviously och mitt äventyr är över. Jag fick i alla fall några tusenlappar som återinvesterades på söndagen men utan framgång, Krukanturneringen gick ju inget vidare alls samtidigt som jag körde en motsvarande SM-kvalsliga på Betfair där jag bustade tidigt. Efter att ha loggat in på Betfair för första gången på länge upptäckte jag att jag av någon anledning hade en $120-ticket till livekval liggandes på kontot så jag tog ett skott på ett kval till GSOP i Cork, samma visa där dock som i alla andra turneringar på söndagen d.v.s. tidigt uttåg.

Igår onsdag körde jag Lillördag men där tog det hela också slut innan första timmen var slagen, först tappar jag halva stacken med KK mot AJ efter lite tveksamt spel från min sida. Resten åker in en stund senare när jag höjt upp med 22 med blinds på 100-200(tror jag det var) och får en push mot mig, räknar kallt med att jag har en flipp så jag tar synen och visst sitter motståndaren på AK men det känns bra i ungefär 2 millisekunder innan en kung landar på floppen. Det hela fullbordas med en till kung på rivern bara för att markera att jag är en loser utan dess like, jag förstår inte hur vissa av gossarna på SvS(jag pratar om dig, rosjon) lyckas hitta till toppen av turneringarna VARJE gång. Vinner de ALLTID 20 flips per turnering och drar ut 10 gånger? Jag fattar inte.

På spelfronten anlände ju Borderlands 2 i fredags och i måndags blev det så dags för första coop-sittningen, jag hade smygspelat lite under helgen och fick verkligen hålla fingrarna i styr för att inte ta mig längre i det hela innan måndagens session. Jag, Sandman, Fobben och Valter slog alltså ännu en gång ihop våra påsar och fortsatte vårt teamande från Borderlands 1. Det hela var riktigt skoj och hela spelet känns som en förfinad version av det mästerverk som ettan var, allt känns lyxigare och mer genomtänkt den här gången. Hittills har det inte varit några revolutionerande saker vad gäller spelmekaniken utan allt springer på som vanligt, riktigt kul är det dock då de redan hade en vinnande formel i första upplagan så vem är jag att klaga. Ikväll är det dags för en andra sittning och det kommer att vara lika hård kamp om looten som alltid, förra gången fick jag t ex verkligen dra ur Fobben att han de facto snott ett kvalitetsvapen ur en kista. Illa.

Nyss kollade jag klart på tredje avsnittet av senaste säsongne av Sons Of Anarchy, jösses säger jag bara. Den serien har verkligen växt till sig för vare säsong som sänts och nu börjar det bli så brutalt att jag nästintill mår illa av att se på det, tror nog den här senaste säsongen är något av det mest omvälvande och omskakande jag sett på länge om än någonsin. De som skriver manus hittar verkligen rätt knappar att trycka på och får en som tittare att vrida sig i soffan av rädsla för vad som komma skall...

Till helgen blir det en hel del livepoker, det är återigen dags för den ack så älskade Berga Open och jag ska försöka försvara mina fina prestationer med en första- och fjärdeplats från de två senaste arrangemangen, ha i beaktande att det är dryga 70 spelare med så förstår ni att jag ändå sprungit bra där. Som en liten uppladdning inför det hela ska jag hålla i morgondagens turnering på Aqva, hoppas jag får spelet att stämma till 100% där och kan ta med mig den känslan till Berga Open. Som om det inte vore nog så är det även dags för HPK Open om en vecka, det är också en oerhört trevlig turnering att spela och värdet är ofta bra även om jag inte brukar ha någon större framgång just på HPK. Förra året kom jag dock en niondeplats som i det stora hela var acceptabelt men jag var chippie när FT inleddes, jag dog i en monsterpott mot chiptvåan när jag får in det med QQ mot QJsp på en K-hög flopp med två spader, självklart kommer en tredje spader på bordet på turn och jag är i princip ute istället för att vara mer eller mindre given topp tre i alla fall. Riktigt bittert och en sak lärde jag mig då också, att inte göra procentbyten med vem som helst. Ett år senare har jag fortfarande inte sett röken av det som rätteligen tillhör mig, jag orkar dock inte bry mig längre utan personen ifråga har bara visat vad denne går för på riktigt.

Igår snappade jag också upp ett fint överodds på en match så jag tog rygg på det och lyckades förvalta 400 kr till åtta gånger pengarna, mer sådant åt folket säger. Nu sportsbettar jag inte mycket men just i det här fallet verkade det alldeles för bra för att låtas gå obemärkt förbi, om man bara kunde hitta dylika fall varje dag.

Nej, nu är det dags att styra upp lite kyckling innan det är dags för Borderlands 2 och lite lootande...

2 kommentarer:

generationX.se sa...

Kolla nu först så hon inte är en hen! Lycka till på Berga!

Koivulainen sa...

Finns inga "hen" i min värld, mest pinsamma ord någonsin. :) Berga gick helt ok, se senaste inlägget. :P