söndag 6 januari 2013

Jobbångest...

Jaha, imorgon bär det av till jobbet igen efter ett tvåveckorsuppehåll, känns ju sisådär med tanke på hur skönt det har varit att bara vara. Tyvärr undslipper man ju inte ekorrhjulet hur lätt som helst här i livet, det krävs både skills och tur att komma ur det på ett positivt sätt. Jag ska inte klaga, det är ju så jag får mer deg att slaska bort på fiskarna...

Har dragit igen rätt rejält på spelandet då ekonomin är lite tärd för tillfället i och med julhetsen samtidigt alla familjens födelsedagar i princip sammanfaller under den här delen av året, lite har det dock hunnits med i spelväg och Långlördag kördes i vanlig ordning igår. Ingen succé direkt och det enda nämnvärda är att jag helt oprovocerat blev påhoppad av en viss wizzpopper som började med att kalla mig "äckliga finne" och avslutade med "intoleranta fanskap" eller något dylikt, alltid skönt när folk visar sitt rätta jag vid borden. Har bara en sak att säga: mognast. Sprang dock på några andra mer behagliga karaktärer att snacka loss lite med och det är alltid trevligt när man kan förena nytta med nöje... Var ju en större liveturnering i Köping i helgen men jag hoppade den, känner inte riktigt det där suget just nu då oktober-november förra året nästan gav mig en överdos av livepoker. Jag är dock inte uppgiven för gott, ska ut och dräpa snart igen.

Jag och tjejen  har roat oss med att kolla på en serie dokumentärer om fallet West Memphis Three, det rör tre ynglingar som 1993-94 blev dömda (till synes) oskyldiga för mordet på tre pojkar. Det hela började med att jag beställde en av de dömdas biografi, "Life after death" av Damien Echols, då jag sedan tidigare fått upp intresse för fallet efter att ha läst om det lite här och där. Nåväl, mitt i läsningen av den får jag höra att SVT visat dokumentären "Paradise Lost" som handlar om just de här morden, den betas snabbt av via SVTplay men vi inser snart att det är en tredje version av ursprungsdokumentären. Vi letar snabbt upp originalet och tittar även på det, vår törst släcks inte av det heller utan jag luskar reda på att det finns ytterligare en väldigt nyligen släppt dokumentär vid namn av "West Of Memphis". Den betades av ikväll och det är en riktigt fascinerande och skrämmande historia som målas fram, det är ganska uppenbart att allting inte gått rätt och riktigt till samtidigt som karaktärerna avlöser varandra i dramat. Mycket se- och tänkvärt material.

Utöver det har mesta delen av tiden ägnats åt samboliv då tjejen i princip bor här numera, hennes lägenhet ska väl avskaffas vad tiden lider. En del familjeumgänge har det blivit också i och med kalasen och högtiderna som varit, känner som att jag har större uppskattning även för dessa delar nu när pusslet känns komplett. Sedan är det lite grejer på gång på pokersidan av mitt liv som jag inte kan gå in på än, det lär dock bli å ena sidan intressat och å andra sidan småkul vad gäller de olika projekten. Kul att det händer något nu när springet är under all kritik, mitt hopp står fortfarande till POY-turneringen i slutet på januari. Jag hoppas få till en klonk där så att jag kan återuppta kampen med skuja, rosjon och annat löst folk om dominansen på SvS i turneringsväg...

Nu måste jag nog uppsöka sängen då det är okristligt tidig uppgång i morgon för vanligt hederligt arbete igen, back to basics så att säga.

Inga kommentarer: