måndag 25 mars 2013

Städstök...

Äntligen kom vi igång med städandet och iordningställandet av lägenheten ikväll efter flyttbestyren, hallen är någorlunda under kontroll så nu återstår bara sovrummet, vardagsrummet och garderoben. Tjejens första insats för kvällen var mindre lyckad, det första som händer är att ett nagellack får sätta livet till när det störtar mot sin död mot golvet. Några liter aceton senare skiner golvet igen men nu är hela lägenheten som en gaskammare där den starka odören får det att sticka i armarna efter en stunds inhalering, billigt uppåttjack uppenbarligen. Känns dock oerhört skönt att få lite ordning i kaoset, är rätt trött på att slalomgå genom hela lägenheten förbi alla prylar som står överallt, för att inte tala om alla ytor som är överbelamrade med småplock. Tror och hoppas vi kan få ordning på allt under påskhelgen, det vore mumma för minskandet av stressnivån.

Spelmässigt har jag roat mig i Lara Crofts skepnad på sistone, hennes senaste spektakel i spelväg är en angenäm, om än dock väldigt snitslad och ganska simpel, upplevelse. Det känns som ett Far Cry 3 light, fast blandat med lite klassisk låsa-upp-saker-längs-med-vägen-stil. Det känns som att man försökt få in mycket men inte lagt ner någon tid på något, det blir mer generalist-tänk än specialist-tänk. Inget ont i det och det är ganska hjärndöd popcorn-underhållning, mycket actionfyllda sekvenser där det gäller att springa, hoppa och trycka på knappar i rätt stund. Imorgon smäller det dock på allvar i brevlådan, då dyker Bioshock:Infinite upp och det ser jag grymt mycket framemot. Jag älskade första Bioshock som är en episk klassiker i mina ögon, uppföljaren fallerade en aning även om den försökte bygga på samma stämning som ettan hade. Nu har de valt lite annan linje i Infinite men det lilla jag tillåtit mig att se bådar oerhört gott, jag tror det här kan vara i klass med ettan och då har vi alltså en ny klassiker på hand. Den som lever får se. Annars blir det nog att införskaffa både Dead Space 3 och Gears Of War:Judgement då det bådas coop-spel i dessa, den förstnämnda har jag dock inte ens spelat klart tvåan på och den sistnämnda serien börjar jag bli lite trött på. Får hoppas på lite sleepers vad gäller dessa två då, att  de överraskar mig positivt när det väl är dags.

Imorgon är det dags för ett litet projekt på kvällskvisten som jag tror kan bli riktigt trevligt och bra, om allt går som det ska bör jag kunna delge er resultatet inom en snar framtid i någon form.

Följer Kens blogg sporadiskt...eller ok då, regelbundet... Kan inte annat än fascineras över hur mycket den karln kan röra upp saker och ting, han och Bergman har inlett någon form av episk batalj medan han samtidigt vevar med/mot Pokerstar där man inte riktigt vet om det är på allvar eller inte. Har lite svårt att veta vilken fot jag ska stå på för även om det är roande läsning emellanåt vet jag inte om jag riktigt sympatiserar med mycket av det som skrivs och sägs, nu spelar det ju dock ingen roll vad jag anser eller tycker så är ju inget jag direkt behöver ta ställning i heller. Kan bara konstatera att det ryms många och stora egon inom pokersfären, på gott och ont.

Är en del SvePof-stök mellan varven också, är en del puckar i rörelse som också behöver puttas på vartefter. Känns riktigt kul att få vara med och bidra, SvePofs styrelse kändes ju hyfsat avlägsen för en annan för några år sedan men nu sitter jag med där alltså. Kritikerna säger väl att det är för att ingen annan vill men det känns som att det kvittar, jag vet vad jag vill och nu får jag i alla fall chansen att försöka göra något vettigt och det är allt jag bryr mig om. Jag kan i alla fall när det väl är över se tillbaka och konstatera att jag i alla fall försökte bidra, om det sedan varit genom att stånga mitt huvud blodigt mot diverse väggar så må så vara. Jag tror vi har ett grymt år framför oss, många intressanta upplägg som jag hoppas vi får spinn på. Vill ni veta mer, håll då utkik på SvePofs hemsida.

Nu tror jag att det är dags att göra lite mördeg, allt för moffandets skull.

Inga kommentarer: