fredag 8 mars 2013

YNWA...

Sitter här på hotellrummet i Liverpool, helgen ska ägnas åt lite klassisk sport i form av engelsk fotboll då jag ska beskåda Liverpool mot Tottenham på Anfield på söndag. Det ska bli trevligt på många plan, vi är en skön kvartett som är på plats och vi kommer sakta men säkert bygga upp stämningen inför klimaxen på söndag då drabbningen ska äga rum. Nu gäller det bara att inte göra den klassiska tidsskillnadsvurpan, "Jamen Tipsextra visar ju alltid matchen kl 16.00 och hon är bara 15.00, det är lugnt grabbar. Vi tar en öl till!".

Börjar dock bli lite orolig för mig själv, bara på vägen hit till Liverpool har jag tre(!) gånger glömt mitt bagage stående vid olika tillfällen. Det har aldrig hänt mig tidigare, inte en enda gång på de otaliga tjänsteresor jag varit på. Ni kan ju gissa om grabbarna garvar gott åt det redan, jag bönar och ber om att det inte ska ske fler gånger på denna resa för då lär ju epitet sinnesförvirrad vara permanent sammankopplat med mig.

Vi har ju inte beskådat stan så mycket än utan bara hunnit landa på hotellet, käkat sen lunch på Pizza Hut och införskaffat lite proviant i en Tesco-butik. Dock måste jag redan nu säga att det finns en skön charm över staden, förhoppningsvis hinner vi köra lite sightseeing och shopping både idag och imorgon så att jag hinner se mer av denna i fotbollsväg mytomspunna stad. Vi ska nog försöka klämma en sightseeing-tour på Anfield också, förutsatt att det går att foga in i schemat. Man kan ju lätt konstatera att servicenivån på folket här är mil från buttra och socialiseringsfientliga Svedala, alla är oerhört artiga och pratglada. Definitivt något för folk där hemma att ta till sig, lite mer respekt mot sina medmänniskor skulle inte skada. Ja, jag talar till dig, WT-grannen.

Jag och Rille har däckat i varsitt hotellrum medan Näsan och Jonas är ute på stan och shoppar/pub-hoppar, vädret var lite väl engelskt för att jag skulle känna mig manad. Vill ta fredagen som en chilldag för att sedan ösa på med shopping/sight-seeing imorgon och sedan kröna allt med match day på söndag.

Nu ska jag nog krama kudden en stund innan det bär av för vidare äventyr ute i Liverpools industricharmiga uppenbarelse, you'll never walk alone som de säger här...

Inga kommentarer: