onsdag 10 april 2013

Rapport från verkligheten...

Jag har ju förskonats från problem med bilen ett tag nu men det verkar som att trenden vänt, som jag kanske nämnt tidigare har ju servicelampan lyst ett bra tag så jag bokade in service i måndags men i förra veckan fick jag ett nytt förfärligt pip från bilen. Då dök det upp ett meddelande om att jag bör kolla kylarvätskenivån vilket jag gjorde, den var under all kritik men motorn verkade inte överhettas så jag tänkte att jag avvaktar med det tills servicen. När servicen väl var avklarad fick jag besked om att de också noterat den alarmerande låga nivån på kylarvätska samt att bromsskivorna bak nog behöver bytas, de rekommenderade att jag höll koll på kylarvätskenivån för att säkerställa att det inte var läckage det rörde sig om. Nåväl, efter att ha varit på jobbet igår tisdag upptäcker jag föga förvånande en fin liten pöl under bilen, den blöder kylarvätska alltså. Bara att boka in ny tid för att fixa detta, tills vidare tänkte jag att jag fyller på kylarvätska vartefter och köpte därför en blandning från OKQ8. Efter lite googlande visar det sig att det kanske inte är så smart då vissa sorter inte funkar så bra med andra och någon form av kemisk reaktion kan uppstå, bara för mig att dra iväg till officiell Audi-återförsäljare efter jobbet och köpa originalvarianten. Som om det inte vore nog har fläktsystemet börjat låta en aning efter servicen i måndags plus att jag fått stenskott på framrutan också... Gjorde misstaget att fråga vad nästa service kommer att gå på då jag vet att det är kamremsdebaclet som ska avklaras då, en glad prognos på runt 15k fick jag levererad. FML.

Tandläkare, bilmekaniker och hantverkare. Det är ett djävulens pack det, snacka om att man är i händerna på dom. Jag har ingen aning om vad de pratar om, de kan köra hittepå-historier hela dagen lång och jag kan vare sig bekräfta eller dementera. Jag var ju hos tandläkaren i måndags och donerade 3k till den stackars saten för att han sa att två tänder fått sprickor, vad vet jag om det? Allt kanske såg ut, han har haft en dålig dag och hittar på lite fel så att han får låtsaslaga för förtjänstens skull. Inte nog med det, jag fick ta dubbla bedövningar så att jag nästan åkte på mitt berömda sendrag i gommen mitt under behandlingen, blev riktigt kallsvettig av oro över att kvävas av en semiavdomnad tunga. Nej, det är jobbigt att inse att dessa yrkeskategorier kan pippa en så hårt där bak utan att man ens fattar vad som händer. Som kamremsbytet på bilen, hur ska jag någonsin kunna verifiera att de de facto bytt eländet? Jag vet att just det kanske går men notera att jag är lekman, kan inte skilja min bil från en annan så som luftpåfyllnadsincidenten visade på.

Tur att jag har vissa positiva element i livet också så att jag inte drunknar i misären, måste säga att jag nästan hade gett upp på kärleken innan jag sprang på tjejen. Efter att ha åkt på några rejäla snytingar längs åren kändes det som att det var som förgjort men nu har den känslan bytts ut mot en total och konstant lyckokänsla i kroppen, den ron och friden som jag känner nu var det länge sedan jag kände om jag någonsin ens känt den. Allting ter sig bara naturligt och det finns liksom inget att ens diskutera, självklarheten är den dominanta faktorn i allt. Det är en rätt skön känsla att inse att stimulansnivåerna är på max tack vare sällskapet trots att denne inte gör något annat än finns till, att sedan lägga till aktiv stimulans på det gör ju inte saken sämre. Nej, jag pratar inte om SÅDAN stimulans...eller jo, självklart det också, men poängen var att aktivt ta del av varandra ger ett plusvärde EV-mässigt. Vet inte om jag ska jinxa mig själv nu men det kan vara en enoutare jag hittat, kanske den enda one-time jag förtjänar. Den som lever får se, maggropen är fylld med en massa göttig kärlek i alla fall.

Nog med känslopjosk, låt oss gå på något mer konkret så som Bioshock:Infinite. Sweet jesus, vilket spel. Jag har spelat säg 80-90% av det och är brutalt hänförd, miljöerna är så detaljerade och vackert färglagda att jag skulle kunna falla i gråt för mindre. Att storyn sedan är komplicerad och bitvis rörig uppvägs av den mer direkta och handfasta relationen mellan huvudpersonen(den man själv är) och tjejen man ska hämta för att radera en skuld man har, det blir en komplex och mångbottnad historia av det hela. Jag hade förhoppningar men knappt någon tro på att detta spel skulle nå upp till första Bioshock men jag tror banne mig det gör det, fast på ett annat sätt. Den tidigare charmen finns där och man har kryddat den med lite andra twistar i story- och spelmekaniksväg, jag har njutit av varenda minut jag spenderat i denna värld och så besatt som jag är så springer jag och kollar in varje hörn och millimeter av spelytan för att vara säker på att jag inte missar något. Detta spel rekommenderas å det varmaste och tydligen ska slutet vara något utöver det vanliga också har jag hört, på de som jag pratat med låter det som att det sätter pricken över i:et och fullbordar det episka. Gåshud deluxe som en viss herre skulle säga.

Ikväll är det dags för en till podcast och jag har senaste dagarna kämpat hej vilt med att få till möjligheten att lyssna på spektaklet via iTunes, jag tror att jag kan ha fått det att fungera då iTunes i alla fall accepterat vår feed för bedömning. Deras handläggningstid är dock en till två veckor så ni som är lite ivriga kan ju prova att gå in i iTunes, gå in i ert bibliotek och podcaster-delen av den. Där ska ni kunna via "Arkiv - Prenumerera på podcast" kunna lägga till en URL till en feed, i vårt fall ska den vara "feeds.feedburner.com/Koivulainen" så om ni skriver in den och fullföljer med ett ok ska ni förhoppningsvis få upp de två poddar vi släppt så långt. Målet är ju dock som sagt att iTunes ska acceptera feeden så att grejerna dyker upp i deras store också men det får vi vänta på ett tag till. Ikväll blir det säkerligen en hel del spännande ämnen igen, jag har dock ingen koll på vad då Erik sätter ihop det hela och jag briefar mig själv om det hela några minuter innan. Blir mer avslappnat så då jag inte hinner fundera på alltför många formuleringar eller annat... Ikväll ska vi också så som det ser ut få till vår första intervju, kan ju bli spännande på många plan och vi får hoppas att tekniken är med oss. Håll ögonen öppna senare i natt, om allt går som det ska finns det alltså ett nytt avsnitt ute då.

I TV-serieväg har jag inte hunnit med så mycket mer än att notera att det kan vara en ny grym serie på gång i form av Hemlock Grove, Netflix ska börja sända den den 19:e april och det är vad det verkar en brutal blandning av True Blood och Beverly Hills 90210. Eller kanske inte riktigt så men det är i alla fall en massa övernaturliga ting så som varulvar och annat mixat med passion och ungdomlighet fast med en väldigt mörk underton i det hela. Eli Roth regisserar, ni vet han som gjorde Hostel-filmerna...bådar ju gott för splatterdelarna om inte annat...

Pokermässigt blev det en liveturnering i helgen, Bruksmästerskapen kördes på HPK men jag kom aldrig in i det. Jag gick in i en setup med KJ mot 99 när brädan låg KK9xx och tappade halva stacken på det, efter det tiltade jag bort en del innan resten åkte in med A8 mot AJ eller vad det var. Det sket sig i alla fall och min trend med goda resultat från större liveturneringar bröts, dock kände jag mig inte särskilt motiverad av någon anledning. I helgen som kommer blir det ett nytt styrelsemöte med SvePof, ska bli kul att fortsätta pusha på de saker vi har på gång. Ni som har koll på hemsidan har ju sett att det kommit upp en del olika nyheter och mer kommer att komma kan jag lova, online-SM börjar ju om tio dagar t ex. Samma dag som det börjar ska tjejen få göra livedebut i pokersvängen, vi ska ta oss till en mindre homegamemässig turnering där hon ska få prova sina vingar på allvar. Hon har ju vevat på på mikronivåer på SvS hitintills med varierad framgång, hon har hittat lite cashar om än inga större. Tror inte det dröjer länge förrän maktbalansen i pokerväg förskjutits i det här hushållet...

Nej, nu måste jag gå och laga lite mat så att de andra delarna av maktbalansen inte förskjuts åt fel håll, gäller att välja sina strider här i tillvaron.

2 kommentarer:

generationX.se sa...

Sa ju till dig att inte köpa en Skoda A5. Hade du köpt en BMW med en sexa i hade du haft kamkedja (vilka normalt inte behöver bytas), som riktiga motorer har... ;)

Dessutom, tycker det gläfs lite väl mycket om tidsbrist i bloggen din. Likförbenat recenserar du flera serier, filmer och nya TV-spel varje vecka, fler än jag betar av på ett halvår...

Prioritering.nu?

Dags att börja fundera på beach 2013? Kom till Tidaholm så kör vi ett pass kickboxning. I dare you!

;)

Ha det gott Koivu!

(Ja, jag vet, har varit mycket trav i bloggen senaste tiden, men pokersuget börjar komma tillbaka. Tyvärr missade jag deltaga i DM, vilket jag siktat på, men det hanns helt enkelt inte med...)

Koivulainen sa...

Jadu, bilen i sig är det inget fel på, det är ju bara vissa små skavanker här och där som bråkar. :P Imorgon ska den in på reparation och jag hoppas det löser allt, trist vore det annars.

Jag jämför väl intaget av diverse media-stimuli nu med den jag hade när det inte fanns så mycket mer och då är skillnaden stor, vet att det finns ytterligare grader av tidsbrist i det hela så ska väl kanske inte klaga. :P

Ja, det är definitivt dags att börja tänka på någon form Beach-satsning. Ska komma igång med powerwalksen här snart och hoppas på avsevärd förbättring därefter, vem vet om jag får cojones nog att ta ett pass i framtiden. ;)

Kör hårt med pokern och kika in på Stars kommande vecka då SM avgörs där då, vore trevligt att slåss om titeln med dig HU.