måndag 20 maj 2013

VM-efterverkningar...

Då var hockey-VM över för denna gång och vi finländare föll snöpligt på mållinjen och blev precis utan medalj, orkar inte ens ge mig in i någon diskussion kring det hela då det egentligen inte finns mycket att tillägga mer än att VM har banne mig tappat mycket av sin forntida glans när inte de allra bästa spelarna är med. Vi får verkligen hoppas att OS föräras ett deltagande av alla NHL- och KHL-proffs, annars blir även den turneringen en stor gäspning. Blev i alla fall en finländare i topp av poängligan, man får glädja sig åt det lilla...

Annars då? Ja, veckorna går, i princip hela förra veckan försvann i och med en tjänsteresa vilket också är en förklaring till det dåliga uppdaterandet här. De senaste två veckorna utspelade sig dock en klubbkamp mellan Aqva och Krukan där man mötte varandra i en hemma- och en bortamatch varpå den klubben med mest poäng totalt vann kampen, självklart segrade Aqva i denna hyfsat prestigefyllda batalj men det var ju ingen skräll då Aqva ju är obesegrade innehavare av trippla Pokerallsvenskan-titlar. Ännu ett bevis på att vi har ett grymt spelarmaterial i de här trakterna... Jag körde själv hemmamatchen för oss på Aqva och det blev en ganska intensiv historia, fick Bollen och Brahne vid mitt bord och de körde stereopsykning på mig hela kvällen lång. Jag vek till och med QQ på AAxxx-bräda mot Brahne efter deras psykningar, Brahne ställde allin på rivern men jag mäktade inte med en syn så då fick jag se honom visa upp 44 för en bluff istället. Well played. Åkte till slut drygt halvvägs in i fältet, var dock skönt att se hur klubbkamraterna scoopade ändå och sedermera även på Krukan. Better luck next time.

Har blivit en del TV-serietittande och jag har numera plöjt klart Sons Of Anarchy, halkade ju lite efter i tittandet där men har nu sett allt som finns att se. Tyckte senaste säsongen ändå var en av de bättre hittills där Opies öde dock engagerade mig mest, han är något av min idol stilmässigt så det var lite extra känslosamt. Annars har jag börjat kika på The Americans och knappa tre avsnitt in känns den helt ok, lite tunna och för självklara storylines så långt men finns nog ganska stor potential i den. Välgjord är den i alla fall och sköna 80-tals miljöer, kläder och musik. Jag har fortsatt på Vikings, den är väl inte så bra som den först verkade men helt klart sevärd. Stör mig lite på deras engelska med brytning, ska väl vara för att indikera att de egentligen pratar något annat vikingaspråk så som i gamla Banderas-rullen. Kan tipsa om en gammal serie som får en revival på en säsong, Arrested Development är en riktigt skön komediserie som är unik i sin stil och väldigt sevärd. Kolla in de gamla avsnitten innan ni kikar på de kommande, tror inte ni blir besvikna.

Xboxen har fått ligga i träda i många veckor nu men igår sparkade jag igång den en stund för att spela klart Bioshock:Infinite, vilket spel det är. Det är en mäktig resa man tas på, även om det är rätt linjärt mellan varven och de massiva fighterna blir lite enformiga så finns det hela tiden en underliggande nerv av spänning och vilja att veta vad som kommer härnäst. Storyn är ganska unik i sitt slag i spelvärlden och jag brottas fortfarande med att försöka förstå den i sin helhet, bara att hoppas att resten av spelvärlden ser och lär. På tal om det, imorgon ska ju nya X720 presenteras, ska bli riktigt intressant att se vad nästa generation av spelkonsol har att bjuda på. Jag kommer att lägga in en preorder på den så fort det är möjligt, är och förblir en xbox-fanboy. På onsdag ska vi styra upp lite gejm med det gamla xbox-gänget också, var år och dagar sedan vi slaktade runt i Borderlands 2 så det ska bli trevligt.

Pokermässigt har det varit sjukt lugnt, har inte spelat mycket alls och det lilla jag spelat har bara fastställt formen numera som alltså är att likställa med iskall. Det lite jobbiga är att tjejen springer bättre på pokern än vad jag gör, hon vaskade ju t ex en satellit till Steken i förra helgen. Hon hade en plats klar när det spelades om semibubblan, då sista prisplatsen skulle vara en pengaplats med något mindre värde än ett fullt inköp. Hon orkade inte köra Steken så hon bustade sig själv medvetet för att få degen istället, vet inte vad jag ska tycka om det men hon var riktigt nöjd i alla fall. Jag får nog börja nöta igen så att jag kommer ifatt och förbi henne, det här håller ju inte. Ikväll är det också dags för en ny podcast, både jag och Valterego har ju varit på resande fot och annars upptagna så det har inte funnits tillfälle förrän nu. Hoppas ni har haft tålamod.

Jösses vad trött jag blev, frågan är om jag hinner med en powernap innan det är dags att rulla till Valter.

Inga kommentarer: