söndag 15 januari 2012

Back to normales...

Då har jag återigen landat i vardagen efter en tjänsteresa under veckan, största delen av den föregående veckan har alltså tillbringats på resande varför det blivit dåligt med både spel och uppdateringar här. Största delen av helgen har dock ägnats åt vila då jag dras med någon form av obotlig trötthet, jag känner mig aldrig riktigt fräsch och jag kan nog tro att det beror på lite för lite fysisk aktivitet och det ska jag ta tag i nu så förhoppningsvis blir det bättre med piggheten också. Kissekatten har fått komma hem igen också efter att ha varit i landsflykt hos föräldrarna sedan veckan innan jul, diverse olika aktiviteter har gjort så att hon fått förlänga sin vistelse där vartefter. Nu bekantar hon sig med min sunkiga lägenhet igen och förbannar sitt öde över att tvingas tillbaka till sin miserabla tillvaro här efter paradisvistelsen hos föräldrarna, mor min har ju en viss förmåga att skämma bort Minttu så det heter duga. Vet inte om jag kommer få i henne något annat än fläskfilé och rysk kaviar hädanefter...

Spelmässigt har det som sagt varit lugnt även om jag hunnit klämman lite av den varan också, bland annat slaskade jag loss på PLO i torsdags och fredags och hittade till slut ett plus på nästan 4k efter att ha varit uppe i plus 6k drygt som mest. Det får anses godkänt och plusset bekostar ju därmed lite turneringsäventyr där mitt EV är högre än i cashgamet, i fredags gick det dock inget vidare på Aqva där det var dags för lite hederlig texas. Om mitt onlinespel är av gudalik kvalitet just nu så är livespelet precis tvärtom, fast jag skulle ju i och för sig inte vilja säga att mitt spel är dåligt live utan snarare kallt. Jag har ingen timing och åker på tunga smällar i avgörande lägen, så som i Köping senast när jag hade allt under kontroll bara för att hamna i en brutal battle of the blinds. Nåja, på Aqva var det inte sådan dignitet på det hela utan jag hamnade bara fel gång efter annan och den största förlusten kommer när jag får in största delen av min stack pre med AKo mot AA. Sjukt nog får jag inte in någon stege eller dylikt utan tappar potten, efter det är det bara en tidsfråga innan jag får in det med 67sp mot JTo där jag inte träffar något heller. Igår lördag körde jag djupingen och LL på SvS, den första vaskade jag i princip och i LL får jag in det med QQ mot J8 på 8-hög flopp, turn blank och river en rättvis 8:a. Lite ovant att bli utdragen själv för en gångs skull, är ju van vid att vara den som är på rätt sida om dessa nuförtiden.

Ikväll ska jag nog mosa på lite med turneringar igen, har lite abstinens efter veckan som gått och måste ta upp jakten på rosjon i årstotalen på Svs då han gått ut stenhårt med sin vinst i Steken i förra veckan. Jag siktar nog på att köra Febern och Steken ikväll i alla fall, kanske klämmer in djupen och 500-kronors också eller eventuellt Startstacken. Jag hoppas på att få till någon form av klonk då det varit tunt på den fronten hittills i år, jag vet att året inte är gammalt men jag blev ju en aning bortskämd mot slutet av förra och vill ju självklart fortsätta på samma inslagna bana.

Igår var jag in på den lokala skivbutiken också, hör och häpna. Det känns nästan absurt att fysiska skivbutiker existerar fortfarande men Skivbörsen i stan är en legendarisk affär för oss som är födda på 70-talet. Det är många ungdomens resor till storstan från Hallsta som haft denna affär som mål, speciellt då deras utbud för de lite mer udda stilarna har varit exemplariskt. Personalen i sig har också alltid varit genuint servicetänkande samt haft ett brinnande intresse för musiken så man har alltid känt sig välkommen där oavsett vad man har varit ute efter, man har vetat att man har med liksinnade människor att göra. Nu hade de i alla fall en rea på 50% på alla skivor från 2011 och bakåt, jag och en kompis var inte sena att infinna oss får lite gammal och hederlig skivshopping, jag kom hem med sju skivor för det habila priset av 586 kr vilket inte är fy skam direkt. Jag bryr mig inte om vad resten av världen anser, jag kommer nog att fortsätta handla skivor ett bra tag till.

Nu ska jag nog inta framstupa sidoläge i soffan för att invänta starten på Febern om en dryg halvtimme, kanske kan få lite kvalitetstid med katten också om jag har lite tur.

3 kommentarer:

generationX.se sa...

Jag kan fortfarande inte komma över att du döpt kissekatten till Mintu! =)

I övrigt så fortsätter jag att överspela AJ och torskade därför en säker finalbordsplats igår mot QQ. Aaaaargh!

-But, but, they were suited... ;)

Koivulainen sa...

Det är ju ett klockrent namn, min lilla Minttu-kisse. :P AJ är en fördömd hand, inget gott kan komma ur den om du inte floppar QKT typ. Jag har tagit till mig något väldigt elementärt på sistone och det är att alla Ax som är lika med eller sämre än AJ är nästintill ospelbara. Jag har i princip lagt ner allt spel med dessa, råkar de vara svitade kan jag eventuellt spela dessa men hellre får jag in såsen med 78s än A5 t ex. En till synes väldigt självklar iakttagelse men en rejäl eye-opener för mig på sistone. :P

generationX.se sa...

Jag kan bara säga dito, på den. Synd att det var en sådan dyrköpt erfarenhet och att det tagit sådan tid, trots bättre vetande och tipsande, inte minst från dig. Nåja, det kan bara bli bättre nu. :)