tisdag 3 januari 2012

Off we go...

Nya året är bara dagar gammalt men jag kan lugnande nog konstatera att även om 2011 är en del av det som varit numera så är inte mina klonking skills det, jag började tvivla lite efter söndagens dravel men låt oss som alltid ta saker och ting i sin naturliga ordning:

Nyårsafton
Tillbringades som tidigare nämnts hemma hos Plzd2BeatU med tillhörande sambo, några bröder till den förstnämnda, en syster med sambo samt värdparets förtjusande dotter. Jag anlände först av alla och började softa med några glas rött, efter en del gluttande på Rio med dottern började de andra i festsällskapet att så sakteliga droppa in. När vi väl fått ihop hela gänget började vi avnjuta den trerättersmiddagen som vi bjöds och smaklökarna rycker av en segdragen orgasm fortfarande, var länge sedan jag åt något så himmelskt gott. Hela anrättningen påbörjades med en Skagen-toast samt lite hummersoppa bara för att följas upp av oxfilé med potatis, avslutningen blev en klockren pannacotta och därmed var den heliga treenigheten fullföljd och magen sprängmätt. Till min stora fasa utropades det direkt efter maten att nu skulle minsann Kinect-kampen sätta igång, stackars tarmsystem.

En femkamp skulle utkämpas och grenarna var utförsåkning, hinderbana, täcka hål, flottåkning och dans. Jag chockade genom att komma tvåa i första grenen men sedan bar det utför, fast på fel sätt då. Hinderbanan trodde jag att jag hade hyfsad koll på men jag blev dräpt, täcka hål får jag ju knappt göra någon gång så det var främmande för mig det med. Flotten var bångstyrig att styra så det blev en minimal katastrof bara för att avslutas med en rätt skral dansinsats också, ingen större succé för Koivu den här gången alltså. Riktigt kul var det dock och knappt hann vi avsluta vårt lekande innan det var dags att kliva ut för att skåla in det nya året, efter sedvanliga glasmöten rusade vi ut till den kylslagna fotbollsplanen i närheten för att skjuta av de få raketer som fanns tillgängliga. Det blev en del mäktiga smällar då vi hade lite batterier av olika slag så alla var rätt nöjda, även om Plzd2BeatU höll på att bli skadeskjuten av en pjäs som ramlade omkull. Han var dock så fascinerad av skådespelet på himlen så att han inte ens hann uppfatta vad som hände, enda han kunde konstatera var att busken bakom honom pyrde. Dramatiken var dock inte slut där för när vi skulle plocka ihop resterna av våra fyrverkerier kommer det fram någon lokal förmåga med en hund och börjar tjafsa, han hävdar att vi skrämmer hans hund och det är väl egentligen två saker som brister i hans resonemang. A) Hunden är superglad och springer runt och viftar på svansen och B) vi är ju inte riktigt de enda som skrämmer hunden i så fall. Nåja, det var väl en dålig kväll för herrn helt enkelt och vi går skiljda vägar efter lite svordomar.

Det hela är dock snabbt glömt när vi intar festboningen igen, syster med sambo tar med sig dottern och avviker så vi blir en femmannatrupp kvar som inte på långa vägar gett upp. Nu går vi dock över till gamla klassiska sällskapsspel, det första är en lagbaserad sådan där mitt lag krossar och det är inte så konstigt då det handlade om ord och förmågan att få andra att gissa vilket ord man avsåg. Det andra var värre, individuell gissning av vilka årtal som gäller för olika händelser. Jag var inte alls med i matchen och var mest glad när det hela var över, vi skrattade dock så magen knöt sig under hela spelsessionen. Riktigt kul var det och vi fortsatte det roliga med att gå tillbaka till spelkonsolen för lite allmän spelgrind, när klockan började närma sig 05.30 kände vi att det kanske var dags att avrunda så en taxifärd senare låg jag däckad i min säng. Mätt, lycklig, supernöjd...och lite öm. Jag lyckades nämligen missa soffan i samband med ett Kinect-äventyr så jag har ont än idag i vänster skinka. Kostar att ligga på topp helt enkelt.

Söndagsgrind
Söndagen blev inte mer än vila och jag var på väg att hungra ihjäl när jag vaknade då jag inte hade något hemma, det var med mina sista krafter som jag hämtade hem en pizza från den lokala pizzerian. Aldrig har en pizza smakat så gott... Efter det började jag sakteliga bli människa och det i tid för söndagsgrinden, jag körde Söndagsfebern, Ivanhoe, Giganten och Söndagssteken så mina förhoppningar var stora. De grusades dock snabbt då jag insåg att jag knappt kom in i någon av turneringarna, fick knappt några träffar och hade svårt att hitta rätt flyt. Slutresultatet av detta blev att jag överspelade mina få träffar något brutalt istället, det förde med sig att jag åkte i två av turneringarna med toppar med semibra kicker mot floppat set och i en med toppar mot överpar. Det var mer min önskan om att tvinga till mig lite momentum som gjorde att jag gjorde dessa spel, ångrade väl mig en del efteråt men svårt att göra det ogjort då. Känslan var dock inte bra på kvällen när jag var ute ur allt vid 22.00, det är ju inte riktigt så det ska gå till och speciellt inte när jag ändå hade kvalificerat mig till Giganten t ex.

Måndagen försvann i ett starta-jobba-töcken medan tisdagen fortsatt halvt på den inslagna banan, till kvällen valde jag dock att köra lite turneringar igen och det blev AW, Turbowiggen och Miniwiggen där den först- och sistnämnda var ganska snabbt avklarade medan jag i Turbowiggen tog mig till en femteplats efter en hel del vevande. Jag är mest missnöjd över att jag inte vågade en aning mer på finalbordet då hela bordet i princip var komalikt passivt, helt absurt. Verkar som många värderar de små höjningarna i prisstrukturen mer än chansen att faktiskt ta en topptre-placering, många vek fastän de hade halva stacken inne på blindsen och så vidare. Skrämmande att se men oerhört tacksamt, tyvärr lyckades jag springa in i KK från SB när jag hade A2kl så jag tappade momentumet. Efter det hade jag ingen chans längre utan åkte någon hand senare. Lite missnöjd satte jag mig vid PLO-borden och bombade loss lite, ett plus på 2k senare kände jag mig nöjd och kunde avsluta dagen på nästan 5k plus. Det funkar som en början på året, nu kör vi bara uppåt härifrån!

Rätt kul med NeilYoung, en spelare som började tjafsa med mig i Ivanhoe-turneringen och som jag till slut dömde ut helt och satte på mute. Han gick till slut och vann hela turneringen så jag antar att han vann diskussionen den här gången, orkar dock inte med tomtar så mute-funktionen används rätt ofta numera.

Nu måste jag dock lägga ner för kvällens stora happening har tagit sin början, semifinalen i JVM i hockey mellan Sverige och Finland har kört igång. Må lejonen slita tigrarna i stycken, go Suomi!

3 kommentarer:

generationX.se sa...

3-2

Moahahaha!

;)

Koivulainen sa...

6-1. Moahahahaaa. :) Ni kan vara knattevärldsmästare så är vi vuxenvärldsmästare.

generationX.se sa...

Du hörs lite dåligt just nu... *knaster, sprak* ;)