fredag 30 december 2011

Beginning of the end...

Året närmar sig sitt slut och det är väl läge att summera det på något sätt, jag vill dock först summera de senaste dagarnas pokeräventyr då det hänt en del:

I onsdags valde jag att stanna hemma från Aqva då det var en rebuy-turnering på schemat och jag hatar dylika varianter, har fisken blivit utslagen ska han även förbli utslagen. Nåväl, jag reggade mig istället till Lillördag på SvS och trots en halvmedioker början hänger jag i länge och väl, jag kommer inte ihåg några specifika händer eller så men på något sätt lyckas jag ta mig till finalbord i alla fall där jag kommer in som relativ kortstack. Nu börjar det dock hända grejer och jag lyckas jobba mig upp till en chiplead med bra tajming och bra kortsnitt, dock hamnar jag i trubbel när vi är fem kvar. Jag har 9Tru i UTG+1 och UTG dubblar blindsen som är 5k/10k, jag sitter på runt 300k i marker. Fold av alla andra och floppen kommer 9-hög, bara spader. Här bettar ursprungshöjaren ut 30k och jag slår om till 80k med syn från honom, turn kommer Qkl och han checkar varpå jag pushar med syn från honom med 44 där floppen innehöll en tredje fyra. Jag drar ju dött redan där och får runt 40k kvar som åker in i nästa hand när jag har A8 men någon vaknar upp med KK eller QQ, minns inte riktigt men jag minns att jag åker som femma i alla fall. Har ni några synpunkter på mitt spel? Jag blev ifrågasatt av Wettis direkt efteråt men jag kan inte ångra något i spelet, jag väljer att representera en linje och måste fullfölja den. Jag tror ju i min enfald att jag kan få rätt många händer att vika på turn... Det blev i alla fall 5k in även om förstapriset på 23k inte hade suttit direkt fel på något sätt, det var länge sedan jag vann en turnering nu.

Igår torsdag drog jag efter många om och men iväg till Kumla för en turnering där, 1,6k i inköp med en second chance för 800 kr. Jag kom aldrig in i det, tyvärr börjar det hela bli ett mönster för mig i storturneringar både live och online. Jag var kortkall som aldrig förr och när jag väl valde att spela en hand kom jag helt fel in i det, man kan sammanfatta mitt Kumla-äventyr genom tre händer:

1) Får KJo som jag synar en reraise pre med, floppen kommer K-hög och allt åker in. Han har AA och brädan blankar, tappar från 18k(startstack 20k) till 6k och köper min second chance så jag är uppe på 16k igen.

2) Efter att ha jobbat upp mig till runt 20k sitter jag på BB med 85kl, fold till SB som höjer upp och jag synar. Floppen kommer 532 och han bettar ut varpå jag ställer, han blixtsynar och visar upp QQ. Nere på 6k igen.

3) Är hyfsat trött på skiten nu och när Wulffen slagit upp och MikeTime ställt orkar jag inte mer utan stoppar in det med KQru och ber till gudarna om lite one time, Wulffen synar bakom och visar upp AA och Mike har AQsp. Flopp kommer T-hög, en ruter. Turn Jru och jag kan känna vittringen av en brutal utdragning lång väg men tyvärr sviker gudarna mig med en blank river trots miljarder med outs för mig, bara att packa ihop och brumma hemåt.

Lagom tilt blåser jag hem och köper med mig kinamat från Wok'n'go eller vad de heter ute på Bäckby, en friterad kyckling med sötsur sås ska intagas. Väl hemma packar jag upp grejerna och säger bara "What the fuck?", de har inte lagt med sötsura såsen. FML. Bara att tugga i sig torrt ris med torra friterade kycklingbitar, dagen blir bara bättre och bättre.

Efter mattilten längtar jag efter revansch så jag reggar mig till Startstacken, 500-kronors och en satellit till Giganten. Den mittersta är avklarad ganska snabbt, jag gör bort mig och tappar halva stacken tidigt men sedan dubblar jag tillbaka med QQ mot JJ bara för torska allt med AQkl mot QJo efter att ha fått in det på floppen QJT med två klöver, hur fan det nu är möjligt med tanke på alla outs. Satelliten ger två platser och 4k till trean, inköpet till Giganten är ju som bekant 5k. Jag har knappast något tilltro till att jag ska mäkta med att ta en plats men sakta men säkert minskar fältet och jag bygger stack, är inne och vevar lite tveksamt vid något tillfälle men annars håller jag det på en stabil nivå. Mot slutet blir det riktigt vidrigt, vi är fem kvar i en evighet och markerna åker fram och tillbaka där jag dock är den som ligger stabilast hela tiden. Till slut lyckas två busta och vi är ITM, jag är dock sugen på att fixa platsen direkt för om jag vinner tredjepriset är risken stor att de pengarna inte hamnar som ett inköp till Giganten. Jag fortsätter att mala på och lyckas knipa en av platserna till sist, nu blir det alltså feting-turre direkt på det nya året. Vore ju rätt skönt att få en formidabel start på 2012 genom att gå långt i den på söndag, håll tummarna för mig! Startstacken går segt länge men till slut får jag in det med AK mot 99 pre och floppen kommer QJT, inte så svårt då. Med den potten tar jag mig upp i ledning där jag hänger kvar en bra stund, sedan kommer dock ärketilten som jag undvikit länge men när jag torskar AK mot KQ rinner bägaren över. Jag blir riktigt lack på killen ifråga och när han ställer på min raise en stund senare tar jag syn med QT, han har KT och dräper mig en gång till. Nu har jag bara 10BB som åker in snabbt, jag kommer inte ens ihåg med vad men där tar det slut i alla fall och det kändes riktigt bittert då jag trodde mig ha en bra chans efter AK mot 99-potten. Usch. För att försöka lätta på tilten stoppar jag in 2k på PLO-borden varpå jag tappar 1,4k ganska snabbt, tilten blev inte bättre av det. Där och då stänger jag ner klienten och tackar för mig, jävla skitspel.

Idag blir det att åka till Aqva för att hålla i turneringen där, det är en deepstack och jag hoppas kunna få till någon form av framgång så att livespelandet får ett värdigt avslut för 2012 och inte hänger på Kumla-debaclets trend. Imorgon blir det att fira nyår hos Plzd2BeatU vilket ska bli riktigt trevligt då vi inte haft något kvalitativt umgänge på år och dagar, det blir tydligen en dryg handfull personer där så det blir nog alldeles lagom med ös. Söndag blir sedan nog lugn men avslutas som synes ovan med en hel del turregrind där Steken och Febern antagligen läggs till schemat för egen del, kan bli något mer också.

Ja, 2011, vad ska man säga om det året? Rent generellt måste jag nog säga att det har varit ett ganska menlöst år för egen del, det mesta har rullat på men utan vare sig toppar eller dalar. De amorösa eskapaderna har hållits till ett minimum då vettiga kandidater lyst med sin frånvaro och de få trevande försök man gjort snabbt visat sig vara fruktlösa eller gudsförgätna, få se vad 2012 har i sitt sköte på den fronten. Spelmässigt var det ett tungt första halvår men sedan tog allt fart efter sommaren och den ena framgången efter den andra har skeppats åt mitt håll, jag hade ju först en minirusch där i september-trakterna för att sedan hamna i en liten svacka innan allt exploderade i november-december. Mer sånt åt folket och hade jag hittat formen lite tidigare hade jag nog kunnat ge rosjon och lauraangel en match om segern vad gäller total vinst för 2011 för turregrinders på SvS. Nu "sabbades" ju den statistiken av alla SM-vinnare då de seglade upp i topp bara genom att ha vunnit en enda turnering, blir ju inte riktigt rättvisande men lika glad är jag för det. Så länge jag går plus är jag nöjd. Jag har sprungit på en hel del nya vänner inom pokervärlden 2011, både live och online och det är väl det som är en av de allra största fördelarna med pokerspelandet: att man lär känna så många intressanta människor. Höjdpunkterna spelmässigt var nog vinsten live i Berga Open samt vinsten i Söndagssteken på SvS, prestigefyllda vinster som även gav ett fint tillskott i kassan.

En av höjdpunkterna under året annars var ju Finlands VM-guld i hockey medan ett av de absolut mest sjukare och negativa var Breiviks slakt på Utöya, kan fortfarande knappt fatta vad idioten gjort. Mitt mord på Bambi från i somras finns fortfarande kvar i bakhuvudet och jag kan än höra hennes dödsskri när hon skickas in i skogen från smällen, jag tycker inte alls om att döda i onödan.

Nej, jag vet inte, varför vältra sig i det som varit. Bättre att se framåt och hoppas på att storhetstiden bara tagit sin början nu, jag ser i alla fall inga tecken som tyder på det motsatta så jag tror 2012 på allvar blir mitt år. Jag vet att jag skrev samma sak förra året men jag är väl som den där snubben som förutspår jordens undergång gång efter annan, jag ger inte upp förrän jag får rätt. Gott nytt år på er, alla fiskar och tomtar. Väl mött 2012 och jag hoppas vi ses vid borden eller bara i det vanliga livet, det finns många därute som jag bryr mig om. Kärlek.

2 kommentarer:

generationX.se sa...

Tycker nog mer synd om dig för att du inte fick någon sötsur sås än att du inte vunnit "mer än du gjort" under året. Det har väl ändå varit helt ok? Utdragna blir vi ju lite till mans. Däremot fattar jag inte varför du envisas med PLO, du tycks ju torska varje gång? ;)

God fortsättning på dig och har du vägarna förbi Tidaholm är du välkommen på såväl ett poker- som träningspass med handskarna på. Sköter du dig kan vi käka Thai efteråt, notan är på mig. Tror inte frugan misstycker om du vill slafa över, vi har en extrasäng i källaren, nära till bastun, vilket torde passa en finnpajsare! ;) Dessutom har vi ju pokerklubben här i sta'n, att förära ett besök.

Koivulainen sa...

Ja, den bad beaten var inte dålig. :) Jag är ju lite ironisk gällande min otur också, måste ju vara nöjd med förra året då jag plussat typ $20k på definitiv hobbynivå på spelet. PLO är ju dock kul, gäller bara att sansa sig mellan varven. :)

Tackar för inbjudan, inte alls omöjligt att man hittar vägarna förbi vid tillfälle. Vore ju trevligt att se hur ni har det där i söder? Norr? Väster? ;)