måndag 25 februari 2013

Grannfejden...

WT-grannen har ju som bekant härjat rätt fritt vad gäller volymnivån i sin lägenhet, med följden att jag har fått oönskad inblick i hans musik- samt TV-programssmak. I helgen nådde detta sin kulmen då han först poppade på friskt från fredag eftermiddag till sen kväll, för att därefter fortsätta med skidor hela förmiddagen på lördagen för att sedan gå över till poppande eftermiddag och kväll. Jag har ju som sagt gått och irriterat mig på detta ett bra tag utan att egentligen vidta några åtgärder förutom anmälan till störningsjouren vid två tillfällen, när han poppat på hög volym 02.30 på natten. Tjejen har ju bott här ett tag nu och även hon börjar irritera sig på det hela då det liksom inte finns någon ände på det hela...nåväl, efter denna början på helgen fullföljdes det hela med väckning av oss runt 08.00 på söndagen med Elvis på högsta volym. Där och då sa vi att nog får vara nog och byltade på oss för att gå ner och ringa på, måste ju erkänna att en viss nervositet infann sig hos mig över att eventuellt råka i fist-fight så här i söndagsottan. Väl vid dörren plingar jag på varpå det enda som händer är att musiken sänks drastiskt, ingenting mer. Inte ens en tendens till att öppna dörren. Tjejen plingar på en gång till och vi väntar fruktlöst på att dörren ska öppnas, kräket vågar inte ens konfrontera oss. Vi känner oss dock relativt nöjda då han ändå sänkt musiken så vi pallrar oss upp till lägenheten igen, dock skriver vi en lapp som vi dumpar i hans brevlåda. Observera dock att vi skrev under lappen så vi snackar inte om någon ljusskygg Svensson-lapp här inte, till skillnad från honom kan vi i alla fall stå för det vi gör. Vi får hoppas herrn skärper till sig nu för annars är jag nog snart beredd att ta det till nästa nivå, någon måtta får det vara och lite sunt förnuft måste man ju ändå ha när man bor i en lägenhet. People = shit.

På pokerfronten har det varit lugnt för min del, jag fortsätter på min detox och är snart nere på noll aktivitet vad gäller spelandet. Det är knappast tänkt som ett permanent tillstånd utan mer som ett par veckors andrum, det enda jag kommer att köra är mini-varianterna på SvS eller någon satellit till huvudturneringarna. I helgen valde jag dock att köra LL och efter att ha kört stabilt i en dryg timme får jag in det med KK mot AQkl pre, med min formbild vet jag ju direkt hur det hela ska sluta och visst kommer det ett A ganska fort för att dräpa alla förhoppningar om en uppdubbling. Den kylan jag har i spelet just nu var det länge sedan jag kände, tror nog att det är ett par år sedan sist. Förra året var ingen fröjd alls men jag hittade lite framgångar här och där, nu är det bara så oerhört tungrott så jag är nästan på väg att ge upp hoppet om bättring.

På pokerbloggfronterna vevas det hej vilt, Dybban och Ken kör en MMA-fight där den förstnämnda kör en i hans ögon respektfull och ärofull karatestil medan den sistnämnda mer är en street-slugger som har viss teknisk finess men där ett finger i ögat inte är alls otänkbart som move. Intressant läsning är det i alla fall och skönt med lite skvalpande i dammen, var länge sedan sist. Jag fick ju också ett omnämnande sent omsider i Kens blogg, måste ju betyda att även jag är en maktfaktor att räkna med. Eller inte. Jag fick en liten råsop över att jag inte reagerat på SvSs bot-skandal, visst finns det en del att tycka om det men jag ser mest framemot att få gräva ner mig i FUP:et. Självklart bör ju SvS göra rätt mycket nu för att rädda situationen, Svensson-spelarna är nog mer lättskrämda än proffsen och jag noterade direkt hur det chattades till höger och vänster vid borden om vilka de som åkt dit kunde vara. Här gäller det att kompensation sker utan diskussion till de som drabbats samtidigt som de nog bör kommunicera rätt hårt vad de tar till för åtgärder för att förhindra att det sker igen, trovärdigheten de mosat in hos svenska folket i och med massivt annonserande kan förloras lätt om de inte spelar sina kort rätt(pun intended). Utöver det kan ju tilläggas att LI verkligen verkar ha gått på krigsstigen, finns några nedslag till som de presterat senaste tiden och vi får se hur det hela utvecklas.

Ikväll är det dags för första arbetsmötet i SvePofs kläder och det ska bli riktigt intressant att börja se över möjligheterna på allvar för vad kan göras för pokern i Sverige, jag vet att jag egentligen bara har ett enda mål med min medverkan i SvePof: att vi pokerspelare i slutändan ska få ägna oss åt vår hobby utan att staten lägger sig i det hela genom att se det som något kriminellt. Jag tror att den dagen går att uppnå men det ligger mycket tungt arbete framför oss innan vi är där, det är inget som åstadkoms i en handvändning. Det är så mycket som måste förändras och så många som måste komma till insikt, jag har de senaste dagarna också fått flera prov på hur pokerspelande fortfarande ses som något som skumma typer håller på med. Tänk om man skulle få ett heluppslag i en dagstidning där man med bilder och text klargjorde hur pokern egentligen ser ut...

Nej, nu måste det till lite umgänge här på hemmaplan innan det är dags för möte...

Inga kommentarer: