onsdag 10 februari 2010

Ljusning...

Ok, jag kan väl säga att jag börjar resa mig ur min egengrävda grav och se lite positivare på tillvaron, vet inte egentligen vad det är för svacka jag ramlat in i men ibland är man nog bara för sliten för att orka hålla skenet uppe. Jag är ledsen för uteblivna uppdateringar men ännu en tjänsteresa har precis klarats av, efter hemkomsten i tisdags kopplade jag direkt av med lite nätpoker i form av VSOP#3 som gick på Nordicbet med Club Aqva som arrangör. 17 personer fann sig manade att slåss om lite bucklor och obeskrivlig ära, "what we do in our lifetimes echoes in eternity" som en viss hjälte skulle ha sagt. Jag börjar knaggligt och tappar ner mig till 3k från startstacken på 5k men sedan tar det fart, jag får min nästintill självskrivna NB-rusch och tar mig upp över 20k som mest. Sakta men säkert trillar folk av pinn och det börjar se riktigt bra ut tills jag åker på en hyfsad cooler, vi är sex kvar när jag plockar upp KK och slår om det från sen position efter raise och syn bakom. Ursprungsraisaren viker men Wettis trycker och jag kan ju inte annat än syna för nästan hela min stack, han visar ju självklart upp AA och vinner lätt potten. Efter det dubblar jag ganska snabbt men har fortfarande bara smulor kvar, Wettis fullbordar det hela med att döda mig med sina QQ mot mina 9J då han kör överkill också genom att setta. Bara att gratulera...som tur är för honom så går han och vinner hela skiten så stor grattis till den fina viktorian! Och tack för procenten som gör att jag ändå inte går back på det hela, min favorithäst håller när det gäller. Kanske ska skicka honom till riktiga WSOP?

Idag bar det av till Club Aqva för att köra en jackpotturre då jag suktat en del efter livepoker, var ju en dryg vecka sen senast eller något. 24 personer kom till start och jag börjar hyfsat direkt, jag är med i matchen och ligger i toppen hela vägen fram till finalbord där jag är chippie. Ganska snart tappar jag dock ett antal potter där den största går till Aifus efter att jag synat hans preraise med QT och floppen kommer Q-hög, han bettar och jag ställer med instasyn från honom då han har AA. Ingen hjälp från turn eller river och jag har tappat drygt en tredjedel av min stack, eländet är dock inte slut där då jag lite senare åker på en hyfsat sjuk hand mot Niccodemus. Han är short och ställer efter raise från mig, jag tar synen med AK och får se JJ hos honom. Floppen kommer KQJ...turn T...river T. Smaka på den ni, hyfsat sick. Eländet är inte slut där utan jag hinner dubbla upp Ola med AJ mot AQ också och så är jag helt plötsligt short, jag kämpar som en stucken gris och våldför mig på blindsen så fort jag får chansen. Dawod är hyfsat aktiv också(tack för tårtan btw) och pushar i var och varannan hand, till slut vaknar jag upp med JJ i mittposition och ställer efter ännu ett av hans ställ. Janne Gurka börjar fundera som fan bakom och jag sätter ju honom i det läget på Ax och hoppas innerligt att han blockar Dawod, efter många om och men kommer synen och det efter att han kunnat konstatera att han täcker oss båda om än marginellt. Han visar upp 99 och Dawod har AQo, jag ser ut som en hyfsad favorit men har ju en hel del att dodga självklart. Floppen dödar dock de flesta drömmar direkt när Janne settar sina nior och efter att turn och river blankar är jag ute på ballongen(då jag hade mer marker än Dawod), istället för en tredjedel av markerna får jag ta min jacka och sätta mig i min kalla bil för en hemfärd i tystnad. Lite surt att inte JJ får hålla där när jag ändå går in med bäst hand men vad kan jag säga, jag gjorde det mesta rätt idag och kan inte rå över korten. Ser ni? Det är väl positivt tänk om något och jag vågar inte whina överhuvudtaget för då får jag Dawod på mig direkt, han sågade mina mattekunskaper brutalt idag också när jag för ett ögonblick lät munnen gå fortare än tankarna. Jaja, gg allihopa, väl mött vid nästa fiskdammstillfälle...

Annars har livet gått sin gilla gång, jag har mest försökt hänga med i de snabba kasten. Jag kan dock starkt rekommendera en bok av James Ellroy som heter "Sextusen kalla", det är en thriller som väver ihop fakta med fiktion och kretsar kring 60-talet med JFK-mordet, Vietnamkriget och Martin Luther King. Allting vävs ihop till en trovärdig och intressant historia men det som berör mig mest är språkbruket, det är en kulspruteform av text där ingen mening är för kort för att skrivas. Tempot i texten gör att man lever sig än mer in i historien och karaktärernas olika sätt att tänka, något av en religiös upplevelse för mig då jag känner mig priviligierad av att läsa något så mästerligt. Rekommenderas starkt.

I spelväg kan jag också rekommendera ett nysläppt spel som nästan är en omedelbar klassiker, nämligen uppföljaren till Bioshock som heter...Bioshock 2. Det handlar om en bortglömd undervattensvärld där du vaknar upp som en sorts vakt som i din medvetslöshet kommit ifrån din ursprungliga tid och har en öde stad att utforska. Första spelet är ett av de absolut bästa jag någonsin spelat och tvåan bådar gott efter lite initiala omgångar, känslan och charmen finns kvar där och även om inte mycket ändrats i gränssnittet så känns det som att det inte gör något då ursprungsupplägget var bra som det var. Det är nog ett givet spel ett bra tag framöver och jag får nog lägga mitt achievementsprojekt Bully åt sidan ett tag, i alla fall tills värsta hungern efter Little Sisters i Rapture lagt sig. Kolla upp spelet om ni tycker om spelglädje och äkta berättarkonst, om ni inte ens hunnit kika in första delen så gör det för guds skull. Ni kommer inte att bli besvikna om ni överhuvudtaget är gamers och har någon form av äventyrsspelslusta i er kombinerat med behovet av att döda lite folk. :)

Nej, nu är det dags att nanna kudden igen, sömn är något av en bristvara i mitt liv just nu och jag lär försöka ta varje tillfälle i akt att casha in några timmar. Imorgon kan det bli lite livepokerspel med Valterego och något bekantskapsgäng till honom, är hyfsat sugen men måste kolla upp hur arbetet tillåter dylika eskapader. Till helgen stundar VSOP#5 som är ett holdem/omaha-event där de nyss nämnda spelen körs varannan period, det känns också hyfsat intressant men lite rast och vila känns inte alls oangeläget det heller. Vi får se hur kroppen och det mentala tillståndet ser ut här om en dag eller två...

2 kommentarer:

Peter sa...

Hur kan jag ha missat en så här välskriven och rolig blogg?
Jag rss-ar direkt!

Koivulainen sa...

Ja, jag fattar inte vad du har pysslat med men välkommen hit. :)