söndag 9 oktober 2011

Avgiftning...

Efter de senaste veckornas intensiva pokeräventyr både live och online kände jag mot slutet av denna vecka att jag nog fick börja tagga ner på den fronten och ägna mig åt lite annat för omväxlings skull, det betydde ju dock inte att det blev helt pokerfritt. Fredagskvällen ägnades åt just denna form av umgänge då jag var dedikerad turneringsvärd på Aqva så det var bara att pallra sig ner dit och förbereda sig för den vid det här laget ganska väl etablerade turneringsvärdsmotrigg som jag lider av, den här gången skulle ju inte vara annorlunda heller visade det sig då jag var ute efter en dryg timme efter att Zlaskor brutalt piskat upp mig i fosterställning. Vi körde en rebuy-turnering där jag slog till på rebuyen rätt tidigt så att jag hade knappt dubbel startstack, av den hade jag tappat några tusen när jag väl får AKo och höjer upp det pre med syn av bl a Zlaskor. Floppen kommer K63 med två ruter och en hjärter, jag bettar ut direkt och får en 2x-bet från Zlaskor som jag i min tur slår om runt 2,5 gång. Nu kommer det oväntade draget från hans sida då han väljer att ställa, jag vet att han är lös av sig och tänker att har han dragit ut mig på något sätt får han ha gjort det och synar. Han visar upp K7hj, briljant spel. Turn blankar men rivern ger ju honom sjuan, ingen överraskning där direkt. Nu är jag nere på drygt 10BB och hänger med och ser en flopp med K8 från SB när det inte är höjt, floppen kommer K54 och det blir rundcheck. Turn ger en sexa och jag bettar ut med omslag igen från Zlaskor, när det foldas fram till mig orkar jag inte mer utan trycker in resten jag har med syn från honom. Han har 23 och jag drar mot en sjua, dock har ju jag inte samma utdragningsskills som vissa andra. Först ut ur turneringen ännu en gång, börjar bli lite lätt trött på det hela men som tur är fanns det vänliga själar på klubben som kunde ta över värdskapet så jag kunde lomma hemåt som den patetiska pokerspelare jag är.

Lördagen ägnades åt familjeumgänge då det blev bastu, bubbel och god mat hemma hos lillebror tillsammans med en kusin från Finland. Det var skönt att bara vara och snacka lite skit under avslappnade former, var ett tag sedan senast och det är ju inte svårt att få mersmak för det hela. Det var första lördagen på bra länge som jag inte ens såg en flopp, det måste vara ett gott tecken? Idag söndag har det också handlat om familjeumgänge då det blev storebror som fick besök samt mor och far som fick göda mig lite med renskav, en väldigt nära-och-kära-inriktad helg avklarad alltså. Kan vara bra då kommande vecka kommer att bli brutal i jobbväg så lika bra att försöka ladda batterierna ordentligt, som tur var åkte jag ur Söndagssteken tidigt så jag slapp bekymra mig om en sen kväll. Jag började ganska illa och tappade runt 2k av startstacken samtidigt som jag observerat en dåre vid bordet som är hyperaggro samt rejält risktagande, jag bara väntar på rätt tillfälle att få in allt mot honom. Det kommer när jag har KTru och synar upp ett rätt rejält uppslag av honom pre, floppen kommer J33 med två ruter och jag känner att jag där och då är bunden till handen. Jag bettar ut och han slår om allin varpå jag synar, han sitter på 77 och jag drar sjukt bra men så som min form är just nu så blankar turn och river. Das war alles som vissa skulle säga, being me som jag skulle säga.

Spelmässigt har jag ägnat mig åt att grinda alla achievements i Lego Harry Potter, jag har sagt det förr och säger det igen att dessa Lego-spel är rätt jäkla bra hjärnterapi när man bara behöver sysselsätta sig med något lagom stimulerande utan något större behov för eftertanke. Nu är det avklarat så nu får jag väl fundera på om jag orkar inskaffa Pirates Of The Caribbean- eller Clone Wars-versionen för fortsatta äventyr, dock känns det som att det kommer att finnas en del annat att sätta tänderna i. Jag fick Rage i fredags och första intrycket så här långt är att det är ett helt ok spel men inte så mycket mer, grafiken är grym men känslan är inte speciell på något sätt så det är en liten besvikelse. Dessutom känns storyn ganska urvattnad men det kanske tar sig...

Imorgon blir det att ringa verkstaden för att fixa in bilen där, måste reparera fanskapet nu innan det blir värre och bläcket på fakturan för rådjursolyckans självförsäkring hann knappt torka innan det här kom. Snacka om running bad...eller rolling bad kanske med tanke på att det är ett fordon vi pratar om. Det är rätt mycket tunga utgifter just nu så jag får nog hålla i stålarna en aning för att rida ut stormen, sedan kommer ju den ack så ekonomivänliga julen samt alla tusentals(känns det som i alla fall) födelsedagar inom familjen som alla verkar ha samlats kring vinterns årstid. Alltid trevligt att ge men måste allt komma på samma gång? Jaja, ska väl inte gnälla antar jag då jag har mycket annat att glädjas åt i mer immateriell väg, magkänslan är åter bra och jag ska nog rensa ur en del onödiga element ur mitt liv. De behöver inte vara negativa för att ryka utan bara meningslösa eller potentiella framtida riskmoment, jag vill bibehålla stabiliteten i mitt liv och då har jag inte tid med oönskade distraktioner. Jag vet att 99,9% av er inte bryr sig men det här är mer ett statement för mig själv, att inte "släppa till" socialt... Nu ska jag dock släppa till John Blund för nu är det dags att nanna kudden!

Inga kommentarer: