fredag 28 oktober 2011

Snabbis innan sovdags...

Nej, ingen SÅDAN snabbis, dylika får jag leta efter bland stjärnorna. Det jag avser är ju att plita ner några väl valda rader här innan jag nannar kudden, är ju ganska precis hemkommen från ytterligare en omgång av spel och turneringsvärdskap på Aqva. Den här gången var det en rebuy-variant som kördes och jag mäktade med att överleva i två timmar, nästan personbästa som värd. Jag lyckades första gången som short torska med A3 mot J8 allin pre och andra gången med A2 mot T3 allin pre, så trist att jag aldrig får dessa att hålla men det är väl mer eller mindre en coinflip även om det känns mer än så när man ändå leder när allt åker in. Istället blev det ytterligare fem timmar av umgänge samt finalbordsdealande, inte fy skam det heller men det är klart att det finns trevligare sätt att tillbringa en fredagskväll också...typ så som rubriken till det här inlägget egentligen borde uttolkas.

Imorgon blir det förhoppningsvis mer framgång för egen del då jag äntligen får dra iväg till AOPW för lite härlig storturneringspoker, 30k i startstack och 40-minutersperioder bådar gott så jag får verkligen hoppas min liveform håller i sig. Hur det än går vet jag att det kommer att bli sinnessjukt kul då det är en bunt väldigt härliga människor som kommer att närvara, jag tror till och med att en eventuell tidig utåkning skulle kännas mindre kall än vanligtvis då man ändå vet att det finns kvalitativt umgänge att spendera resterande tid med. Självklart är det inget jag räknar med utan jag räknar med att vara kvar i spel ända fram tills att sista rivern läggs och då ska jag helst sträcka upp näven i luften och skrika ett befriande "Såja!", allt annat blir en besvikelse spelmässigt.

Veckan har annars sprungit förbi i ett töcken av jobbande där jag ägnat kvällarna åt självterapi med lite filmtittande och xboxande, filmerna som setts är:

Titel: Cars 2
Genre: Animerad barnfilm

Jag gillade första en hel del och hoppades på något motsvarande i andra men vet inte ärligt om jag är besviken eller inte, hade nog inte så stora förhoppningar ändå utan filmen uppfyllde det syftet det hade för mig d.v.s. ett hyfsat angenämt dödande av någon timme eller så. Den här gången hamnar huvudbilen i lite trubbel tack vare sin bärgarkompis då denne blir indragen i spionaffärer av misstag, förvecklingarna blir många och dramatiken större för varje motorvarvning. Inte mycket att orda om egentligen, en film i mängden.

Betyg: R R R

Titel: Horrible Bosses
Genre: Komedi

Den här filmen var dock klart mycket mer sevärd, kanske mest för att Jennifer Aniston gör en av sina mest porriga roller någonsin som en sexuellt trakasserande tandläkare. Det hela handlar alltså om tre män i medelåldern som alla tröttnat på sina chefer och efter lite fyllesnack bestämmer sig för att göra verklighet av sina planer av att döda dessa, de börjar med att försöka kartlägga varje chefs vardag och direkt börjar problemen. Hela filmen har en liknande känsla som första "Baksmällan" hade d.v.s. en hyfsat grabbig prägel på det hela smaksatt med mycket humor, jag tycker de hittar en hyfsad nivå på det hela även om karaktärerna ibland är lite väl klyschiga. En rätt skön scen är när de ska försöka återställa en utvällt ask med kokain, det är ungefär på den nivån det ligger rakt igenom.

Betyg: R R R R
----------------

I TV-serieväg har Walking Dead och Dexter fortsatt att imponera, riktigt bra säsonger på gång i båda fallen där jag längtar efter ett nytt avsnitt så fort jag sett det senaste. Jag har en hel del andra serier på hög som jag borde titta på men har inte helt enkelt hunnit då resterande kvällar har ägnats åt xboxande som sagt, fick ju Batman:Arkham City i fredags i förra veckan och så damp Battlefield 3 ner i brevlådan igår. Det förstnämnda har jag kört igenom kampanjen på och det hela är egentligen en något uppspottad version av föregångaren, varför ändra på ett vinnande koncept? Jag tycker spelet håller fortsatt hög kvalitet och underhållningsvärdet är stort med kända karaktärer kombinerat med sidouppdrag och annat, det enda dåliga är egentligen att samlandet tar nästan överhanden samt att jag innerligt hatar slagsmålsutmaningarna i spelet. Det finns nämligen en form av sidomoment som går ut på att spöa ett gäng kriminella i olika omgångar samt samla så mycket poänga som möjligt under dessa genom obrutna kombinationer av slag och sparkar. Det jobbiga är att man måste vara alert med knapptryckningarna och ha rätt tajming hela tiden, är det något jag hatar i spel så är det liknande aktiviteter. Handkontrollen har varit nära att få närkontakt med TVn ett antal gånger men då har jag bara tänkt hur mycket TVn har kostat så har handen sänkt sig snabbt...

Battlefield 3 har jag knappt hunnit prova men har ändå kommit en bit på kampanjen, första intrycket är att det är lite buggigt i vissa lägen men ser ju sjukt snyggt ut annars. Spelkänslan är väl sisådär och det känns rätt uttjatat med denna typ av spel där de inte lyckas komma med något banbrytande så långt som jag har spelat, det är dock rätt realistiskt på så sätt i allt sitt bombardemang av effekter att man faktiskt känner sig jagad när kulorna viner omkring en och murbruket får bilden att bli lite dammig. Jag har inte provat på multiplayer än och kan ju som sagt knappast komma med några definitiva besked än, storymässigt känns det som sagt att jag sett allt detta förut men det kanske tar sig vartefter. Grafiken går inte att klaga på även om den hoppar och hackar till ibland, tror att spelet är ett konstverk på en kraftfull PC med tanke på det jag läst och hört om grafiknivån där. Nu blir det väl lugnt i spelväg i ett par veckor innan MW3 och AC:Revelations kommer, sedan är väl spelhösten fullbordad tror jag och tur är det så att en annan kan hitta ett liv någonstans också.

På tal om det så måste jag verkligen verkligen verkligen börja röra på mig nu, jag kan inte fortsätta på den inslagna banan för då blir jag en heffaklump utan dess like. Jag ska pusha mig själv över stupet inom en väldigt snar framtid och återuppta den banan jag hade slagit in på så väl för ett år sedan, börjar nästan bli förbannad på mig själv nu. Enough is enough. Nu måste jag dock hitta sängen så att jag är någorlunda utvilad inför den stora dagen imorgon, wish me luck! Vinner jag blir det självklart ett jublande härligt inlägg på söndagskvällen, ett inlägg lär det bli vilket som men det kanske blir en aning mer bittert med annat utfall i turneringen. All-in, baby!

Inga kommentarer: