torsdag 17 november 2011

Hetast i stan...

Jag springer som en påtänd knarkare på jakt efter en fix d.v.s. vevandes åt alla håll men ändå fokuserad på målet och till skillnad från knarkaren verkar jag ha hittat en positiv ådra att ösa ur. Inte nog med helgens dunderklonk i Steken utan det episka springande fortsätter för fullt, i och för sig blev ju måndagen och tisdagen utan något som helst inflöde av likvida medel men gårdagen tillgodogjorde det hela med råge.

Som vanligt stod alltså Lillördag på schemat och jag kryddade upp det med Topp100 och djupingen on the side, det brukar en trevlig trerätters att hugga in på och så skulle det bli även denna gång. Topp100 betas av ganska snabbt även om det går bra till en början, stacken svänger upp och ner sin vana trogen men till slut tar det slut med någon form av flipp där jag dock inte kan redogöra för detaljerna för minnet sviktar. Djupingen är väl nästan som en swingersklubb med sina svängningar i stacken, jag bombar på när tillfälle ges och tar lite skott ibland också bara för att variera upp det. Jag ligger runt 10BB mest hela tiden under andra halvan av turneringen och glider in i pengarna med nöd och näppe, där pengarna i och för sig inte är mycket att hurra för förrän på prispallen. Där dör jag till slut på en 12:e plats med ännu en flipp, AK mot 44 eller något dylikt, och får tacka för mig tre platser in i prisstrukturen varför jag belönas med dryga hundralappen på satsade 99 kronor. Det är värde det.

I Lillördag blir succén total däremot, jag spelar stabilt och bygger min stack sakteliga där jag ganska tidigt återigen letar mig upp i toppen av fältet där jag behåller min plats hela vägen. En av de sjukare potterna på bra länge kommer när vi är drygt halvvägs och jag sitter på SB, tittar ner på QQ och ser hur en semishort stack slår upp det från UTG med fold till mig. På BB sitter en till storstack som jag näppeligen täcker, jag funderar en halv sekund på hur jag egentligen ska spela den här optimalt då jag vill isolera mig mot shortien. Jag ser att det enda alternativet är att trycka in min stora stack men döm min förvåning när BB instapushar bakom med den mer väntade pushen från UTG-killen som följd, BB visar upp AA och UTG KK. Gulp. Dock vet ju både jag och railbirdsen hur bra jag springer just nu så jag hinner knappt bli orolig, floppen blankar och likaså turn men river kommer ju med den ack så väntade damen. The ladies are good to me. Istället för en given nedsabling av mig är jag i topp i turneringen med mer än dubbel stack jämfört med tvåan.

Efter det är det disciplinerat spel som gäller i min färd mot finalbordet, jag kommer in där som average i princip men vi är riktigt djupa i stackarna så det blir ett långt finalbord med rätt mycket spel. Jag är inte inne och vevar så mycket som jag brukar, mest för att kortsnittet dör ut men jag hittar lite luckor här och där för att fylla på min stack mellan varven. En efter en trillar motståndarna av pinn och jag lyckas väl plocka några av dom också, t ex dör en mot min A2 med sin A4 när jag efter en blank bräda fram till turn drar in en treoutare på rivern. Chatten översvämmas av okvädesord från motsåndaren samt en massa mer eller mindre glada tillrop från railbirdsen, jag har ju börjat skapa en viss buzz med mina framgångar. Från att vi är fem kvar är det ren och skär nednötning som gäller, jag håller mig äckligt disciplinerad och är bara inne och rotar när jag har anledning. Till slut står det mellan mig och Benzon från Riggen-gänget som ska göra upp om det, det efter en sjuk rusch från Benzons sida där han flippar ut både trean och mig flera gånger om trots ganska brutala lägen. Nåväl, jag ska ju antagligen inte yppa mig om att någon annan har tur antar jag.

Headsupen blir kort, inte många händer in får jag in det med AKsp mot hans JJ pre och det när jag har runt 2/1-övertag i marker. Floppen kommer J-hög med två spader och alla, inklusive jag, väntar ju bara in den tredje spadern men den jäveln dyker aldrig upp utan Benzon dubblar upp och nu är läget omvänt helt plötsligt. Bara någon hand efter det åker allt in igen, nu har jag AT mot hans KQ men eftersom han flippar som ingen annan den här kvällen kommer det ju en Q på floppen medan resterande kort blankar. Jag tackar för kaffet och inkasserar en andraplats i Lillördag, renderande i ett kassatillskott på runt 11k. Jag klagar inte och är faktiskt inte missnöjd, jag hade inte kunnat göra något annorlunda och kortens utfall kan jag inte påverka när de väl börjar falla.

I och med dessa cashningar på sistone har jag ju letat mig upp högt på leaderborden för SvS på Sharkscope, jag ligger inte mindre än fyra i tabellen över mest intjänade slantar under 2011. Det är inte illa pinkat för en fisk som mig, synd att rosjon i topp ligger runt 20k dollar före men än är inte året slut. Ett par fina turneringssegrar till och en klonk i SM så är saken biff, inte alls omöjligt med min dagsform. Jag har lite kompisar som försöker få med mig till live-SM men jag känner inte riktigt för det, utan vill nog i och med de guldbelagda ängar jag springer på online just nu fokusera på online-SM istället även om det är fuskvarianten. Jag har dock inte bestämt mig hundra ännu och visst går det att spela online-SM från Riga också om det är så men känner mig inte riktigt på topp fysiskt heller så det tar emot att börja fundera på fysisk förflyttning över landets gränser, än har dock inte feta Koivulainen skrikit så det kan ändras.

Ikväll orkade jag inte köra några turneringar utan gick in på PLO-borden istället, de trevliga bemötandena övergick snabbt till de sedvanliga fiskutnämningarna efter att jag spelat en stund och sprungit så som min form gör gällande. RedWings tiltar ur och försvinner från borden, Jaken bränner 6k av bara farten och så fortsätter det med de flesta av motståndarna. Kvällen slutar på ett plus på 5,5k och det får jag helt klart vara nöjd med, i och med det närmar jag mig en nettovinst på nästan 70k de senaste fem dagarna. Det måste jag ju helt klart vara nöjd med, nu gäller det bara att försöka smida medan järnet är varmt. Jag körde SM-eventet i HU på SvS idag också men åkte direkt i första omgången, motståndaren cannavaro var knappast skräckinjagande och jag hade honom tuktad och klar när han helt omotiverat får in det med 97 mot min AK pre och träffar en nia på rivern. Efter det är jag mig inte lik och får inte igång spelet utan stupar till slut med 8 mot KQ eller något, bara att kasta in handduken där. Nu återstår bara två event men de är dock de jag sett mest framemot, omaha och main. Håll i er om ni hamnar vid mina bord, Koivula is on fire nowadays!

Mer än så blir det inte att förtälja om idag, imorgon blir det turneringsvärdsgig på Aqva igen medan helgen är ganska oplanerad för tillfället då min fysiska klenhet för tillfället omöjliggör någon större framförhållning i aktivitetsväg. Vi får se vad som händer helt enkelt...

3 kommentarer:

Mats sa...

är det du som spelar under nicket koivula? såg dig på plo borden igår :) du är nog en av få personer jag glädjer mig med när det ramlar in pengar haha. Så stort grattis :)

generationx.se sa...

Stort grattis! "Det går bra nu"... :P

Är själv pokersugen, men vet inte hur jag ska finna tid just nu. Dessutom gick pokern så dåligt innan jag tog nuvarande break, så jag måste trycka på med en injektion i pokerrullen, vilket matchar illa med kommande julklappsinköp, möbelinköp etc. Travrullen sköter ju sig självt däremot, även om det varit dåligt med vinster sista tiden.

Är dock grymt sugen på SvS-online-SM. Men tiden börjar ju rinna ut om man ska ta sig dit via satellit och att pynta buy-in till main, har jag inte möjlighet till nu.

Koivulainen sa...

Mats: Japp, det är jag, the one and only. :) Tackar för gratulationerna, jag hoppas pokergudarna fortsätter att le mot mig.

GenX: No shit, jag kan inte klaga direkt om vi säger så. :) Nu är det enda jag hoppas på en fet klonk i main i SM, trist om inte du kan delta då det nog är årets turnering på SvS. Jag förstår dock problematiken, har man inte deg så har man inte och småbarnslivet är ju inte att leka med i utgiftsväg. Hoppas du hittar ett sätt att delta, annars får du väl hålla tummarna för mig. :)