onsdag 11 juli 2012

Själadöd...

Just nu är pokerdelen i min själ helt söndertrasad, är så innerligt och otroligt trött på att inte få ett enda break i spelet. Jag är allt som oftast bra med men i de avgörande lägena skiter det sig å det grövsta och har gjort så hela året, efter att ha bubblat i Febern i söndags lovade jag mig själv att ta ett break och det har med några dagars fördröjning blivit ett faktum. Efter att ha kört LL idag på SvS och legat helt ok med kommer svinerierna i tät följd, första fighten blir när jag sitter i SB med 77 och får in det mot knappens AK. Han träffar självklart en K och inget att orda om där, en vanlig coin men det är de flipsen som måste få hålla om det ska bli något och den potten var på nästan trippla average. Någon hand senare får jag QJ som jag klickraisar med och får en syn, floppen kommer J-hög och jag trapbettar ut runt halvpott och får ställ emot mig precis som önskat. Jag tar syn och han visar upp 77, turn 7. Bam, död och begraven är man. Efter det är jag bara en våt fläck av misär och försöker få in det så fort som möjligt, dubblar en gång med 55 mot AK för att sedan få in allt med AJ mot QQ och döden dö.

Jag är så där gråtfärdigt trött på det hela, 2012 har varit miserabelt på alla fronter i pokerväg och jag känner att jag inte riktigt fått chansen utan ofta åkt på vidrigheter som gjort att mina äventyr tagit slut alldeles för tidigt. Det må låta kaxigt men jag tycker att jag spelmässigt är förtjänt av lite mer framgångar än som varit, det är inte för inte som folk säger att jag alltid är med i topp i turneringarna och hugger. Nu har det dock tagit totalstopp i framgångsröret så jag gör nog det enda rätta och breakar nog juli ut, får ju annat att fokusera på med Finlandstripp och annat på schemat så är väl lika bra att passa på och rensa min ångestfyllda själ på misären som pokern matat den med.

Semestern rullar annars på i maklig takt, mycket tid ägnas åt att titta ikapp TV-serier då vädret inte är alltför spännande även om jag kanske inte bryr mig så mycket om det vilket fall som. The Killing säsong två betades av för några veckor sedan och den kan fortsatt rekommenderas starkt, Kinnaman fortsätter att leverera och de får till sunket och det eviga regnandet i serien helt perfekt. En värld som jag lätt skulle kunna leva i som avdankad kriminalare, en våt dröm jag har sedan barnsben. Jag hoppas innerligt bara att de lägger ner efter andra säsongen nu för nu slutade de på topp och den ursprungliga mordgåtan fick sin lösning, om de bara för en gångs skull kunde gå på innehåll och avslut istället för mjölkande.

En annan serie som är riktigt bra, även om det första intrycket mattades en aning vartefter avsnitten betades av, är The Suits som handlar om en framgångsrik jurist som tar en kille från gatan under sina vingar. Killen från gatan råkar ha fotografiskt minne och kan lagböckerna mer eller mindre utantill och blir därför en tillgång även om han anställs utan att vara legitimerad jurist då han saknar utbildning, i det faktumet ligger en stor del av dramatiken kring serien. Duktiga skådespelare och en del humor i allvaret och även en hel del kärlek, där även jag bidrar med min del då jag blivit riktigt förtjust i en karaktär i serien. Det är en viss paralegal på kontoret som är som urtypen för min drömkvinna: brunett och mörka ögon kombinerat med ett skarp intelligens ihoprörd med charm och humor samt läckert utseende. Ge mig en sådan ängel och jag kommer aldrig mer fråga efter något annat...ja, jag vet, det är en TV-karaktär men låt en man drömma och beundra skönhet när han ser den.

Kollade även klart på The Walking Dead idag och nu är bara frågan om jag ska kolla ifatt Sons Of Anarchy eller Spartacus? Finns ju en del annat att välja på också men dessa ligger nog högst i prioritet...

Blir nog lite festande till helgen, är bjuden på fest hos ett gäng gamla kollegor så det ska bli kul att träffa folket igen. Utöver det är planerna rätt osmidda för tillfället, tar helt klart dagarna som de kommer där ett uppvaknande innan 11.00 om morgnarna inte tillhör vanligheterna. Har man semester så har man och jag älskar att sova, har dock drömt sjukt mycket på sistone och det är drömmar av alla dess olika slag. En del behagliga, andra än mer behagliga och vissa bara dryga. Ett problem om kvällarna är dock att jag mer eller mindre läst ut mitt bokförråd så måste hitta lite nytt att sätta tänderna i, har just betat av lite ryska böcker i form av "Nattpatrullen" och "Metro 2033" samt "Metro 2034". Jag kan rekommendera dessa ifall ni är mottagliga för lite mer övernaturliga aspekter, väldigt läckra miljöbeskrivningar åtminstone i de två sistnämnda.

Nej, nu ska jag nog plöja några avsnitt av någon TV-serie innan läggdags och försöka förtränga pokermisären en gång för alla.

Inga kommentarer: