fredag 3 augusti 2012

Last days of freedom...

Nu är det inte många dagar kvar innan sötebrödsdagarna är förbi för denna gång, bara helgen kvar innan allvaret åter träder in i livet och det är dags att sätta höstens rutiner. Skönt på ett sätt att få ordning på saker och ting i vardagen igen men samtidigt finns väl inget skönare än att inte ha några måsten, dock är ju 99,5% av mänskligheten fast i samma ekorrhjul som går ut på att jobba tills man dör typ. Det är ju i lägen som dessa man önskar att man klonkade typ main i WSOP så slapp man bekymra sig allt för mycket, för att göra det krävs ju dock ett deltagande och för ett deltagande krävs $10 000 som ligger och skräpar. Och det har man ju...

Har dragit i handbromsen vad gäller pokerspelandet igen, måste försöka hitta harmonin där vilket jag just nu inte har. Spelmässigt har det funkat bra men det känns som det sista lilla fattas och i och med att jag känner att jag är nära framgång ofta blir det känslosamma berg-och-dalbanor som utvecklas i samma takt som min stack i turneringarna. Ena stunden orgasmlik lycka som i nästa stund förvandlas till bottenlös hopplöshet när stacken slaktas, vet inte om jag skulle vilja kalla det tilt utan bara känslomässigt engagemang i spelet. Har dock en maggropskänsla om att något stort kan hända här i höst, har ingen aning om vad det kan vara men det bara känns som ett pirr långt ner i magtrakterna. Jag har ju en del funderingar på att seriöst satsa på satellitande till större live-events så vem vet om det är där det ska hända.

Pokerbloggarna har börjat leva igen efter sommarens stiltje, Lina raljerar t ex över den moderna företeelsen om att vaska och kallar den patetisk, samtidigt har hon själv några blogginlägg tidigare tyckt att hennes och hennes kompisars "bus" av att röka på ställen där man inte får röka i Vegas som något hon är stolt över. Vet inte vad jag ska säga, frågan är vem som är mest omogen. Vaskandet skadar ju ingen medan okynnesrökandet tyder på total brist på respekt för sin omvärld och antagligen också är på vissa plan farligt för omgivningen, vet inte hur hon ser på rökning vid bensinstationer till exempel. Nåväl, bara en betraktelse jag gjorde när jag ögnade igenom hennes text.

Lapproffe vevar mot allt som rör sig, rosjon och han håller på att bygga upp en beef just nu och vi får se hur det hela urartar. Annars är det 5050-skandalen som får ta mest stryk och med all rätta, känns dock som att fokus är lite missriktat där när man söker medskyldiga till det hela bland moddarna på PF. Det verkar ju ha funnits en del skumt folk som rört sig på forumet med osynliga agendor som blivit ganska uppenbara så här i efterhand men dessa verkar man ju ha tagit hand om vartefter de uppenbarat sig, vet egentligen inte hur mycket jag ska grotta in mig i det hela då jag inte är 100% insatt men försöker ändå hänga med på sidlinjen för att jag ändå är intresserad av händelseförloppet.

I och med att spelandet för egen del tagit en baksätessits för tillfället har mycket av kvällarna ägnats åt OS-tittande, det är rätt kul att beskåda sporter som man annars inte ens skulle orka prata om annars. Jag fastnade själv framför dressyren häromdagen till exempel, totalt värdelöst i det stora hela men nog fan blir det sevärt bara för att det är OS och det är väl charmen med OS i ett nötskal. Jag stör mig dock på lite grejer:

- I handbollen jublas det efter varje mål som om man avgjort en final i den 2045:e övertidsminuten, how come? Det är ju inte så att det görs få och enskilt väldigt viktiga mål i handbollen, lagen snittar väl minst 20 mål var. Varför då skrika sig hes över att ha gjort 6-5? Jag fattar inte, overkill i mina ögon.

- Håkan Dahlbys numera klassiska "Fuck you!" känns lite tveeggad, det är helt klart något jag skulle kunna vräka ur mig också men när man ser det från sidan känns det lite...omoget. Jag förstår hans revanschglädje och allt men nog hade han kunnat tvåla till sina tvivlare något snyggare eller varför inte bara ha sagt "De kan dra åt helvete!". Det, om något, hade varit kraftfullt.

- Sara Algotsson-Ostholt, är hon dum i huvudet eller bara oerhört arrogant? I de intervjuer jag sett med henne känns hon nästintill föraktfull gentemot reportrarna eller så har hon bara inte mer att ge i form av svar på frågorna. Konfunderad blir jag i alla fall.

- Prins Daniel, wtf. Jag blir mörkrädd över hur icke-mänsklig den karln är, såg intervjun med honom efter Dahlbys silver och visste inte var jag skulle ta vägen. Han är som ett blankt papper i personlighetsväg och hans utseendemässiga tvilling Boxer-Robert är ju rena charmtrollet i jämförelse. Är denna hjärntvätt priset man får betala för att få dela säng med en prinsessa vet jag inte om det är värt det, inte ens för Madde.

Nåja, jag får nog begränsa min lista en aning men en sista allmän grej som jag noterat är att det är mycket tekniska fel för de svenska lagen i de olika lagsporterna. Nästintill pinsamt att se, blir ju en ny omgång alldeles snart då damerna ska möta Spanien i handbollen...

Såg att jag fått med ett citat på Pokerlistings veckolista i förra veckan, den om den berömda myggan som letat sig in mellan mina skinkor för att suga. Alltid skönt när det mest givande man har blir citerat, känns att jag bidrar till att mänskligheten utvecklas helt klart.

I TV-spelsväg har jag kört klart Darksiders sent omsider, spelet är några år gammalt och med en uppföljare på gång när som helst. Kan rekommendera det starkt till folk som gillar lite hack-n-slash, bra story och kul med lite enkel problemlösning mellan varven med hjälp av olika förmågor och hjälpmedel. Enda stora tilten kom när jag i min iver att klara av achievements inser att spelet är buggat och en av de prylar som jag behöver för att fullborda samlingen i spelet är bortom tillgång. Något frustrerande. Jag ser framemot tvåan dock, hoppas de fullföljer och finslipar sin redan fina formel, kan bli riktigt trevligt återseende. Utöver det tankade jag hem Deadlight, ett 2D-plattformsspel i The Walking Dead-/Alan Wake-anda. Något kort men riktigt skönt stuk på det som starkt påminner om nyss nämnda TV-serie samt spel, klart spelvärt för alla zombiefantaster ifall ni har en dryg hundring över.

Känner att jag svävar iväg åt alla håll i det här inlägget men det är väl så livet är just nu, mycket olika områden som berörs i intrycksväg. Jag ska dock runda av för denna gång, finns en dag imorgon också...

2 kommentarer:

generationX.se sa...

Stackare, börja jobba redan? Jaså, har du blivit fulciterad också? Då kanske jag skulle haka på den trenden och citera dig i mitt nästa inlägg. Vad ska vi ta? Som Koivu säger: "Jag ser framemot tvåan". :D

Koivulainen sa...

Mmm, det roliga är över för denna gång och imorgon börjar allvaret igen. Citera på du, jag ser alltid framemot tvåan. :P