tisdag 21 augusti 2012

Protestpiss...

Minttu har bråkat med mig idag, upptäcker till min fasa en bit in på kvällskvisten när jag ska gå på toa att det är en rätt oväntad pöl av något som ligger på golvet. Jag blir ganska snabbt varse om vad det rör sig om och besvikelsen är total så som den är de gånger det händer, hon kanske gör det en gång varje halvår men det är lika tråkigt varje gång för jag blir ju ledsen som hennes matte/husse/whatever eftersom jag tar det som ett tecken på att hon på något sätt inte trivs med mig. Den här gången kan jag dock också ha en aning om vad det rör sig om, hennes sandlåda behövde nog byta sand men att börja protestpissa för det känns lite overkill. Vet dock inte vem som ska bli mest ledsen, jag eller Harrington vars bok hon besudlade. Kanske ska se det som hennes bedömning av innehållet i boken eller kanske en inte alltför luktmässigt angenäm hint om hur hon tycker mitt spel är... Jaja, får försonas med henne senare ikväll, fick snacka allvar med henne där ett tag.

Beställde i slutet på förra veckan en present till min gudson som ska döpas på lördag, trodde aldrig att det skulle så fort att få leveransen så glad i hågen styrde jag kosan mot Coop där paketet skulle ligga. Väl framme ger jag lappen till butiksbiträdet som direkt börjar muttra, handstilen på lappen är inte den bästa och siffrorna är en aning svårtolkade. Efter otal försök går han bet på det hela och jag tvingar honom att manuellt börja leta efter mitt paket i hyllorna, tio långa minuter senare ger han upp och ber mig ringa upp Posten och få hjälp därifrån. Sagt och gjort, ställer mig utanför affären och ringer upp detta eminenta kurirföretag och får förklarat för mig att den sista siffran inte är en siffra egentligen utan ett I som i Ingvar. Det är ju jäkligt lätt att förstå när alla andra tecken är siffror och denna bokstav är ritad som ett rakt streck, well played mr Postman. Så här dags är butiksbiträdet dock helt uppe i hela grejen och när han får reda på vad jag heter går han igång kapitalt på mitt namn:

- Robert, det är så trevligt att säga "Robert". Det är inte ofta man springer på någon som heter så så det gäller att passa på att säga "Robert", "Robert", "Robert", "Robert". Det är ett så snärtigt ljud i det hela, "Robert".

Ungefär där och då började jag backa mot utgången utan att göra några snabba rörelser samtidigt som jag log och undvek direkt ögonkontakt, det sista jag hör honom ropa efter mig är "Robert, är du en sådan där kattmördare? Robert!". Jag köpte en säck kattsand så helt osökt var inte hans kommentar men ändå, vad är Minttus protestpiss mot det där hotet...

Jag höll också i förra veckan på att få tuppjuck på bilen, en bit av vägen till jobbet har de bestämt sig för att åtgärda med ny yta där stora lass med grus lades på under onsdagen. Efter att ha kört i denna Svenska Rallyt-liknande omgivning i nästan en timme i krypfart bakom en eskortbil svänger jag upp på den större vägen och ljudet som kommer från bilen är inte av denna värld, jag får panik och svänger in till vägkanten för yttre okulär besiktning. Vet ju dock att jag inte ska se något utan att det är ganska uppenbart att det åkt in grus både här och där som det inte ska, apatin och tilten är total så sätter mig i bilen och åker hem med de besatta skriken från underredet som mitt enda sällskap. Väl hemma ringer jag min mer mekaniskt bevandrade storebror som ger mig det enkla rådet: "Backa och kör fram ett par gånger så ska du se att det hjälper."...

Sagt och gjort, lättnaden är monumental när det fungerar och jag tackar högre makter för att jag har de bröder jag har. Eller något. I alla fall så var den första effekten av detta vägarbete avklarat, idag slog den andra delen till. Efter att ha parkerat bilen vid jobbet ser jag hur båda sidorna på bilen är halvt som halvt svarta, tydligen har den nya vägen slängt upp lite härlig tjära så att min bil fått en ofrivillig omlackering. Jag orkar snart inte mer...

Tur är att pokern verkar ha börjat svänga åt rätt håll, jag tog det rätt lugnt hela förra veckan och körde mest några satelliter här och där för att försöka hitta en billigare väg tillbaka in i hetluften. Efter några misslyckade försök köpte jag dock in mig i FF ändå och det gick rätt bra även om jag ogillar det konstanta aggressiva spelet, vill vara lite mer intervallspelare där jag styr min aggression själv. I alla fall tar jag mig långt innan en lokal förmåga slår spiken i min kista, Printern får mina marker mer eller mindre gratis då jag är i tilttillstånd efter att inte ha fått träffa mina drag när jag floppar färg- och hålstegedrag mot bottenpar...

I den sista handen har jag KT som jag synar upp ett 2x-bet pre med så som tre andra spelare också gör, floppen kommer T-hög och det checkas till mig så jag bettar ut 3/4-pott och får ett omslag av nyss nämnda Printern. Jag vet att jag är slagen, jag slår absolut ingenting men ändå trycker jag in alla mina marker bara för att se honom instasyna med floppat set. Tackar för mig på en 19:e plats med 15 priser och 15k i förstapris.

Lördag och söndag ägnas åt vila och bara lite småspel, LL betas av utan framgång där jag åker med A5 mot KK med flopp A5K. Lite intressant där var att donRollo satt vid samma bord och jag tvivlar att han var vid sina sinnens fulla bruk, han roade sig i chatten med att ha interna omröstningar om olika sakers vara och icke vara. Vid något tillfälle avklarades t ex ifall ett bullformat kvinnligt könsorgan var att föredra eller inte, vet inte riktigt vad jag ska säga där.

Måndagskvällen tillägnades en enda turnering och det var Djupet som fick den äran, fint nog gick jag och vann den till slut efter att tidigt ha fått en bra stack som jag sedan stabilt vakat över tills de avgörande skedena i turneringen. När vi är fyra kvar hittar jag dock en nödvändig klonk när jag får in det med 9Thj mot QQ pre, floppar flush- och hålstegsdrag samt turnar paret så riverns triss är väl oväntad som utfall men inte i sak. De två första dragen fick ju även triss- och tvåparsdrag på turn så jag hade halva världen öppen... Efter det var saken biff och en mindre defilering utfördes in i mål, även om HU:en vid ett tillfälle såg ut att bli jämn men jag lyckas även där dra ut i sista handen när jag får in det med J9 mot A4 men det är ändå ganska standard HU.

Idag reggade jag på lite fler turneringar och det blev till sist den billigaste som gav utdelning, jag gick nämligen och vann Mini-Wiggen med det sinnessjuka inköpet på 33 kr. Fick en tusing för besväret och det blev ett plus idag också, kan inte klaga.

Annars har poker- och godisabstinensen bearbetats med ihärdigt spelande av Sleeping Dogs, GTA-klonen som kom ut i fredags. Är positivt överraskad och det är som en popcorn-film i spelformat, en hel del spelglädje och variation även om vissa moment blir lite lätt uttjatade ganska fort. Hyfsad story och lite annorlunda miljöer i form av ett fiktivt Hong Kong sätter an tonen, utöver det är det standard vad gäller eldstrider, bilracing och slagsmål. Slagsmålen är dock det som imponerar mest, man har lånat friskt från de senaste Batman-spelen vad gäller styrningen så det gäller att hitta kombinationer och pareringar i de rätta ögonblicken för att hålla skurkarna stången, de har gjort det på ett bra sätt och det är mer en hyllning till än en kopiering av konceptet. Vill ni ha ett värdigt sandlådespel i väntan på GTAV så bör ni plocka upp detta...

Känns som jag skulle kunna skriva minst lika mycket till om olika saker men vi lämnar det därhän, det är en dag imorgon också och jag ska begrunda lite kring det senaste vad gäller 5050, Svepof och annat spännande och återkomma med lite synpunkter. Det går ju rätt hett till vad gäller hetsen mellan vissa skribenter på de olika bloggarna och jag måste säga att jag är lite besviken på herr Glimne, jag trodde han var bättre än de senaste kommentarerna han skrivit lite här och där. Från att ha varit en sympatisk sagofarbror börjar han mer och mer anta formen av en aning självgod och nedlåtande arrogant individ i sitt bemötande av hans haters. Jag förstår fullt ut frustrationen av att konstant bli attackerad och ifrågasatt men det blir inte bättre av att anpassa sig till motståndarnas nivå eller att börja komma dragandes med en massa "bedrifter" där han enligt sig själv visat kulor av stål... Jag tror och hoppas att du är bättre än så, Glimne, så borsta till skägget och kör vidare i din gamla stil istället. Det klär dig bättre.

Peace.

5 kommentarer:

donRollo sa...

Hehe Kouvi.
Jag tycker att det är kul att chatta med folk när jag lirar poker. Men ibland sitter det bara tråkmånsar vid bordet som inte ens hejar tillbaka när jag hejar.
Lite kul ska det väl ändå vara att spela poker?
Så då brukar jag ibland chatta om det mest snurriga jag kommer på. Chatta nonsens konstant tills någon svarar. Och oftast så brukar det lossna då och bordet kan bli riktigt trevligt.
Fast inte denna gången... Totalt knäpptyst... Det var nog blottar jag lirade mot...
Hoppas vi ses fler gånger runt borden.
/donRollo

Koivulainen sa...

Absolut, håller med dig, är ju rätt duktig på att chatta jag med. :) Tänkte mest för din egen skull, en del av det du skrev skulle nog en illasinnad person få dig avstängd för. Jag själv bryr mig inte, folk får väl hålla på bäst de vill om det roar dom själva...

Ja, vi får se till att ta en episk HU någon gång, det vore något för historieböckerna. :P Ha det gott!

generationX.se sa...

Antagligen småsten innanför bromsskölden, som var oljudet du hörde. Hände ofta på min förra bil, en E39, som då lät som en stucken gris tills man backat och kört framåt, ett gäng gånger.

Jag vet att det varit mycket trav i bloggen senaste tiden, men pokersuget börjar komma tillbaka. Ses nog vid borden snart igen.

Anonym sa...

- Robert, det är så trevligt att säga "Robert". Det är inte ofta man springer på någon som heter så så det gäller att passa på att säga "Robert", "Robert", "Robert", "Robert". Det är ett så snärtigt ljud i det hela, "Robert".

Jag asgarvar, kommer inte att kunna gå och lägga mig och sova! Du skriver såååå roligt och bra!!

Blir fortfarande fnissig varje gång jag är på en bensinstation och ser någon kolla lufttrycketpå bilen - din historia om när du gjorde det var jätterolig så nu kan jag inte göra det utan att börja asgarva.

Koivulainen sa...

GenX: Ja, har varit inne och tittat till bloggen din titt som tätt men står ju bara om kusar. :) Boooooring...upp på pokerhästen med dig istället. Och ja, det var något liknande med min bil, grus som fastnat någonstans där det inte hör hemma.

Anonym: Bra att jag roar någon. :) Jag önskar jag hittade på de här grejerna men jag gör ju inte det, lufttrycksgrejen är väl numera en modern klassiker och måste erkänna att bara åsynen av en lufttrycksmätare får det att rycka i mungipan på mig. Kanske mest av ångestblandad fascination men ändå... ;)