söndag 17 januari 2010

Helg, vad är det?...

Fan vad den här helgen försvann i ett infernaliskt men oerhört behagligt pokertöcken, efter att ha suttit och kört cg fram till 04.00 två nätter i rad kändes söndagen som gjord för vila och av den varan har det blivit mycket. Jag har knappt orkat göra några knop alls men det har inte gjort så mycket då spelet gick bra i helgen, jag plussade 5k totalt och det känns mer än ok. Jag hade ju kallt räknat med att vara gulare än gulast först av alla men tajming, tålamod och lite flyt gjorde att jag kunde stå kvar som en av segrarna efter att krutröken lagt sig. Jag har kommit fram till två slutsatser under helgen:

1) Jag har förbättrat mitt spel avsevärt senast året på en punkt, nämligen den att jag väldigt sällan får in pengarna som underdog numera...om vi räknar bort shortstackpokern då jag inte tycker den är rättvis att inkluderas i resonemanget. Vad jag menar är att jag numera nästan alltid är in med bäst hand om stackarna är i storleksordningen 30BB och större, förr i tiden kunde jag hamna i så grymt trubbel att jag inte ens vill försöka minnas några specifika situationer. Det här är i alla fall en insikt som slagit mig ganska starkt på sistone och jag är faktiskt lite stolt över det, det innebär ju att jag mot alla odds utvecklas.

2) Det är många sköna människor jag har omkring mig och som jag bör värdera högt i vardagen, det är inte ofta man springer på folk som direkt känns som gjutna för en själv men jag har en del sådana i mitt liv sedan en tid tillbaka och det är en skön känsla att veta att de finns där. Det är personer som jag vet att jag kan vända mig till när som och om vad som så finns de där, det är kärlek. Utöver dessa känns även inflödet av mer ytliga men ändock oerhört givande bekantskaper konstant och främst då genom pokern, det finns en hel del goda och sköna människor inom närområdets pokerspelare och det är alltid en fröjd att tillbringa tid med dessa vid filten.

Så, lite insikter avklarade då. Nej, som sagt, helgen är long gone känns det som och jag har inte hunnit vila något så jag funderar starkt på att leta upp sänghalmen redan nu fastän klockan inte ens är 22.00, det blir en hyfsat tung vecka så jag lär behöva all energi jag kan få. Jag känner mig dock lite lost på onlinepokern, jag har inte hunnit leta upp några nya turrar att börja köra och en söndag utan SR känns inte om en riktig söndag. Går det att stämma SS för sveda och värk? Jag vet inte bara när jag ska hinna fördjupa mig i turneringsdjungeln...och jag kommer att missa en hel del spännande livepoker nästa vecka också. Jag ser dock framemot helgen 30-31/1 då det först på lördagen är pokergala i HPK och på söndag är det VSOP#1 på Aqva, det blir kvalitetsturrar i båda fallen tror jag. Helgen efter det blir det 30-årskalas med största sannolikhet och det är väl planerna som är upplagda än så länge, nästa helg känns rätt bra upplagd för lite RB-partande ifall jag bara kan få med mig några på konceptet. Det var ett bra tag sedan och lite kvalitativt umgänge under avslappnade former är aldrig fel...

Kollat på en film har jag också gjort:

Titel: Inglourious Basterds
Genre: Actiondrama

Quentins senaste alster har ju haussats upp en hel del och jag hade rätt stora förväntningar inför filmen och kan väl säga att de infriades till viss del, jag tycker dock inte den är klass med hans tidigare mästerverk. Storyn handlar om ett gäng allierade soldater som tagit sig bakom fiendernas linjer och ageras som en slags dödspatrull för nazister som sprider skräck och terror. Samtidigt är det en fransk kvinna från motståndsrörelsen vars öde knyts mer och mer ihop med denna dödspatrulls öde och hon har väldigt personliga motiv för att få tyskarna att lida. Jag tycker filmen bitvis har en väldigt skön stämning och stil men den är lite för intetsägande, det är inte samma nerv och finess som man är van vid när det gäller Quentin. Helt klart sevärd dock och väldigt bra som lördagsunderhållning om inte annat...

Betyg: R R R

Nu är det nog dags att kalla det dag...dagens största skräll är dock att David A gick och vann GP-premiären i Hallsta, HELT sjukt men ändå vill jag gratulera David till segern. WP! Önskar jag hade haft energi att infinna mig där men helgens cg tog ut sin rätt. Nåja, natti!

Inga kommentarer: