fredag 1 januari 2010

Pokeråret börjar i moll...

Jag hade sett framemot att köra Ivanhoe på SS och försökte i ett sista desperat försök att komma undan billigare köra en lottosatellit men den tog slut mer eller mindre direkt, jag övervägde att hänga med i någon hand innan och där hade jag fyrdubblat mig men nu åkte jag istället i den första handen jag gav mig in i. Det var ju dock inte mer än väntat och egentligen bara en chansning som inte gick hem, det var alltså bara att pynta in inköpet med god min och värma upp pokercellerna. Turneringen kör igång 18.00 och det är väl runt 250 med om jag inte missminner mig helt, jag ger mig in i hetluften direkt. Efter sju-åtta minuter hittar jag 53o på knappen och får en ingivelse att hänga med, jag har innan dess hängt med på lite skumt och lyckats pricka rätt bra så klonking-formen känns god. Floppen kommer 953 och jag jublar, första killen bettar pott och en bakom synar men när det är min tur slår jag upp det till 4xkillens bet. Båda de andra synar, turn kommer en 7:a som ger både hjärter- och ruterdrag på bordet. De båda första checkar så jag bettar pott bakom, jag får ett instaställ från första killen medan den andre viker. Alltså, jag vet ju att jag är mer eller mindre slagen här och ser väl min vinstchans vara runt 10% eller något d.v.s. chansen att han bluffar eller har sämre hand än mig i nuläget. Jag vet dock inte var jag hittar movet men jag synar hans all-in i alla fall och han visar mycket riktigt upp 97 för turnat högre tvåpar, rivern kommer dock med en rättvis 5:a och jag har dubblat.

Direkt efter får jag byta bord och får JThjärter i första handen som jag slår upp till 3xBB och jag får några syn på det, floppen kommer JT7 med två spader, jag bettar ut pott direkt och får ett 3xmitt bet-omslag från en annan kille. Alla andra viker och jag instapushar med instasyn från honom, han har 87spader och miljarder med outs men han behöver inte vänta länge då turn ger honom 3spader och river Ahjärter. Attans. Där åkte min välförtjänta dubbling från handen innan och jag är nere på 4k vilket dock är 1k mer än startstack, det är bara att börja om. Efter det här hittar jag dock ingen mer form utan harvar bara i ett vakuum känns det som, det känns som att pokergudarna vill straffa mig för mitt dåliga spel i 53-handen och dra ut på det oundvikliga. Jag lyckas dubbla en gång på vägen dock med T9klöver mot AA när jag slår upp det 3xBB pre och han dubblar det betet som jag inte kan göra annat än ta syn på, floppen kommer 997 och jag checkar till honom varpå han bettar och jag ställer med efterföljande syn från honom. Han har ett A i spader och eftersom floppen hade två kommer det ju en 4:a i spader på turn för att spica till det hela. Rivern kommer dock en Truter och dealen är signad och klar... Det var dock enda ljuspunkten på en miserabel vandring längs Golgata för min del, jag får bara mindre och mindre stack utan att kunna utmana någonstans och strax efter första pausen tar det slut. Riktigt tråkigt när man känner att man aldrig riktigt kommer in i turneringen...

Annars firades nyår väldigt lugnt och imorgon bär det av på tjänsteresa igen så det är knappast någon rast eller ro här inte, bara att kasta sig in i den brutala vardagen igen. Tyvärr missar jag en hel del roligt på grund av min tjänsteresa så som jackpotfinalen på Club Aqva samt en slaskkväll hos Valterego, jag hoppas dock kunna få deltaga i liknande happenings framöver ändå. I pokerväg har jag ju årsfinalen i SR att se framemot den 11:e januari, var väl över 400k i potten om jag inte misstar mig. Det kan bli fina dineros om klonking-skillsen kan hålla i sig, SR verkar ju vara lite av min turnering och med tanke på min form där på sistone med en 2:a plats, en 13:e plats och en 22:a plats i de tre senaste turneringarna så borde det kunna bli hyfsat.

2010 då? Vad kan vi vänta oss av det? Ja ni, om jag det visste, jag hoppas jag kan på något sätt hitta en lite större mening med saker och ting då jag tragglat omkring i ett töcken under ett par år känns det som. Jag skulle behöva känna att det händer saker med mig och min utveckling, att jag hittar någon form av röd tråd i mitt personliga liv som även binder samman de jag håller nära. Låter flummigt, jag vet, men vad jag är ute efter är nog att jag skulle vilja knyta ihop en vardag där jag får ihop delarna bättre än vad jag får idag. Vi får väl se hur det hela urartar...

Viktminskningsprojektet ska återupptas, jag ska komma igång med promenaderna på Björnön så fort snön lättar och jag ska köra igång med innebandyn igen efter nästan tre månaders uppehåll av olika anledningar. Jag kommer antagligen att skaffa en ny tatuering inom en snar framtid, den det har spekulerats om här tidigare. Mer än så vet jag inte om jag kan delge er för jag har ingen aning själv, jag är inte den som måste tvinga mig själv till att göra saker. Är det något som behöver göras så tar jag tag i det på en gång och jag behöver inte larva mig med löften och junk, jag lär i alla fall hålla er uppdaterade om det hela. Metaltown lär besökas igen, jag ser ingen anledning att utebli från eventet i år heller även om det enda stora bandet som är klart så långt är Rammstein och de har väl passerat sitt bäst-före-datum som det är.

Nej, nu är det nog dags att gå ner till tvättstugan och hämta de sista plaggen som behövs för att slutföra packandet inför morgondagen. Nu kommer det att bli tyst här i en vecka eller så, ni får försöka stå ut...det blir ju action ganska fort när jag väl kommer hem i och med årsfinalen på SR så en rapport från den kommer ju att inkomma ganska fort. Jaja, god fortsättning på er och må 2010 bli året det händer på alla plan!

Inga kommentarer: