tisdag 25 maj 2010

Busy fucking bee...

Jag vet, jag har inte uppdaterat på år och dagar men fuck you too. Jag har varit så sjukt upptagen med jobb att det finns inte...jag har i princip ätit, skitit och sovit jobb den senaste veckan. Det är inte att leka med men snart ska det väl ta och ge sig på den fronten så att jag kan börja leva igen, det har ju dock hänt en hel del på pokerfronten under den tiden men kanske inte direkt för egen del. Låt oss ta de saker jag anser värda att lyfta fram en och en:

- Bloggkriget
Det trappas bara upp för varje dag som går och de olika kämparna är ju bl.a. Lapproffe, Jens Jadbäck, Pokerstar, Norinder och säkerligen någon till på ett hörn eller två. Mr Poker a.k.a. Ken Lennaard(lär mig aldrig hans stavning) har ju lagt ner sin(för tillfället bara tror jag) så på den fronten har det lugnat sig lite men det vevas friskt på andra håll, senaste bensindunken var ju publiceringen av deklarationsuppgifter för ett antal pokerprofiler och efter det tog det hus i helvete. Jag vet inte, det finns en viss känsla av obehag i att läsa dessa alster dag efter dag eftersom känslan är att det eskalerar hela tiden och vem vet då var det ska sluta? Det verkar finnas en hel del bitterhet och nästintill hat mellan personerna ifråga och jag undrar bara vad gott kan komma ur detta? Vem vet var det slutar men vi som står vid sidlinjen får ju i alla fall underhållning längs vägen, bara att hoppas att ingen kommer till permanent skada.

- Blogginitiativet
Idag upptäckte jag att min vän Valterego verkligen börjat breda ut sig i poker-Sverige då han är en av fyra musketörer som ska hålla igång en blogg om poker på Aftonbladet efter att Dilba fått ta sitt pick och pack och gå. Han delar bloggen med ärkenörden Brandborn(observera att detta inte är nedsättande), ironi-generationens största förespråkare Jadbäck samt sköne Dybban-Lindell...det kan bli riktigt bra om grabbarna bara orkar hålla takten uppe och se till att uppdatera frekvent med genomgående god kvalitet på texterna. Det är inte bara att jag är lite avundsjuk utan ganska mycket avundsjuk över att jag inte får vara en av dessa "pokerproffs" även om jag har all respekt för dessa herrar. Bara att önska er fame and fortune...

- Pokerns existensiella problem
Ännu en razzia genomfördes i fredags, denna gång fick Krukan påhälsningar av farbröderna Blå. Inte oväntat direkt, det var snarare en tidsfråga om när detta skulle inträffa och jag tror Unibet siktat på att få en konfrontation till slut. Principen om att få spela poker är viktig men jag vet inte om Krukans väg är rätt väg att vandra, det har ju varit uppenbart från början att de flesta delar av verksamheten håller sig i eller utanför gråzonerna för vad som är lagligt acceptabelt. I mina ögon hade de verkligen gjort ett riktigt försök till att framhäva pokerns oskyldiga natur om de hade satsat på att driva klubben som ett riktigt företag med transparens i redovisningen där allting hanteras och redovisas enligt alla konstens regler och lagar. Om så hade varit fallet hade det känts än mer viktigt men nu får jag i alla fall en lite tvehuggen känsla kring det hela, självklart vill jag ha pokern rumsren och accepterad men inte till vilket pris som helst.

- Min katastrofala pokerform
The downfall continues, inte mycket går min väg just nu. Jag provade mina gamla jaktmarker i förra veckan i form av Sverigerankingen på Svenska Spel och det gick ju sisådär, i onsdags åkte jag med turnad stege mot floppat set där vi fick in allt på just turn. Självklart parar bordet sig på rivern och den här handen utspelar sig fem minuter in i turneringen, istället för en klockren start blir det ett nesligt uttåg. Fredagens turnering blir lite mer långvarig men inte desto mindre brutal utåkning, jag får in allt med AA mot KK pre med ca 3/4 av startstacken men självklart kommer det en K på floppen. Tack och godnatt. Ungefär på den nivån är min turneringsform och cashgamet är inte mycket bättre, jag tappar tusing efter tusing på PLO-cg och det till hyfsat dåliga lirare. Jag blir nedsynad med de mest absurda av händer som får dra ut brutalt, självklart händer det ju att jag är ute och cyklar brutalt också men många gånger får jag ändå in slantarna som favorit även om favoritskapet allt som oftast är marginellt i PLO. Jag vet inte vad jag ska ta mig till, om ett break ska initieras eller om jag ska göra som många säger är nöten: att spela sig i form. Jag tror det mest är sagt av motståndare som bara vill åt ens pengar och inte vill att man ska sluta spela sin katastrofala poker...

- Pokernostalgi
Jag började ju min fantastiska pokerkarriär på klubben i Hallstahammar, HPK, och var den trogen länge men efter att klubben här i stan kom igång på allvar har den känts bekvämare att närvara på och då mest på grund av avstånd. Nu efter ett halvår med väldigt lite spel på HPK börjar en viss saknad infinna sig, trots att jag svurit åt dårarna där många gånger går det inte annat än att gilla alla karaktärer och kufar. Jag är säkerligen en dylik i mångas ögon och jag ser inget ont i det, hellre att man är speciell och sticker ut på ett eller annat sätt än att man smälter in i den grå massan. Jag måste försöka hitta tiden och möjligheterna till att börja leta mig ut på vischan igen och hitta tillbaka till mina rötter, det är kanske där inspirationen kan bli funnen för att återuppväcka mitt självförtroende i spelet. Nog för att jag inte släpper Aqva i första taget men det betyder ju inte att jag inte kan ha två älskarinnor...för jag blir ju tagen bakifrån på båda ställena.

Det var väl i "korthet" vad jag uppfattat som de viktigare pokerhändelserna senaste veckan och tiden, vad man kanske skulle kunna lägga till är att en av de mer ökända scammers pokern sett, Robert Andersson, blivit dömd till åtta år i fängelse för knarkinnehav m.m. Jag tror jag fick både namn och straff rätt där men ska inte svära på det...jag har i alla fall läst igenom ett av hans offers berättelser och det är ruggig läsning, både för att offret hänger med så länge och för att gärningsmannen ifråga agerar så iskallt hela vägen. Det är så skönt att inte förstå hur någon kan agera så mot en annan människa, det borde betyda att jag är någorlunda normalt funtad innanför pannbenet.

Mitt i all jobbhets har jag tröstat mig med lite X360-spel och senaste förvärvet i form av Red Dead Redemption verkar riktigt bra, jag har bara hunnit testköra det en kort stund men det känns som ett gediget hantverk och Rockstar är ju hyfsat kända om vi säger så. De är ju skapare av den klassiska GTA-serien av spel och vet hur en sandlådevärld ska skapas, jag ser framemot många sena sommarnätter till tonerna Morricones spaghetti-stycken då jag lever ut mina cowboy-drömmar. Igår spelade vi lite GOWII igen med det gmala gänget och det var riktigt trevligt, för en gångs skull dominerade jag stort men tyvärr fick vi en lite ofrivillig avslutning på det då hostens uppkoppling började svaja betänkligt. Jag ser framemot nya drabbningar, det är väl dags för lite Borderlands snart igen också.

Veckans planer är rätt odefinierbara just nu, tankar finns på att köra helgens KO-turre på en av de lokala klubbarna men vi får se om tid och pengar räcker till. Nej, nu är det nog dags att börja avrunda för idag men jag ska försöka styra upp frekvensen här igen. Jag måste försöka fixa någon bild till Valterego att hänga upp på poker.se också, jag som är så photo-genique att kameralinserna gråter blod. Eller så är det bara att jag de facto är butt-ugly...

Inga kommentarer: