måndag 10 maj 2010

JP-final...

Då var jag hemkommen från tjänsteresan igen och allting blir vardag igen även om jobbet fortsatt tar mycket tid, som lite avkoppling från det hela valde jag på lördagen att vara med och spela JP-finalen på Club Aqva och det blev ett fint startfält på 41 personer vilket bådade gott för speldagen. Tyvärr hann inte ens min dag börja innan den var över...

Startstackarna bestämdes individuellt utifrån hur bra man presterat under den gångna jackpot-säsongen och eftersom mina framgångar uteblivit brutalt fick jag bara 2k extra utöver den garanterade startstacken på 10k. Bordet jag hamnade vid var inte det roligaste heller där jag hade Ryssen och Lubban direkt till vänster om mig och Häggan direkt till höger samt även den kommande vinnaren Rille(jag hann dock knappt spela en hand mot honom då han var sen till bordet). I första handen av spel får jag T6ruter som jag hänger på med och får se en J-hög flopp med två ruter, det känns helt ok och jag kommer inte ihåg exakt hur floppspelet blir men någon form av bet åker in och jag och Ryssen ser turn. Den kommer en fin ruter och jag känner mig stark så jag bettar ut 1,5k men får hyfsat snabbt omslag av Ryssen på ytterligare 2,5k eller något dylikt. Jag börjar direkt ana ugglor i mossen även om jag inte direkt sätter honom på en hand som slår mig utan vet att han kan vara riktigt lurig i sitt spel där han kan göra samma move tom som med nötterna. Jag känner dock att jag inte kan ge upp handen än utan vill avvakta en river också så jag synar bara, rivern kommer blank och jag vill inte gräva en djupare grop än nödvändigt så jag checkar. Hyfsat fort slänger Ryssen in 4,5k och jag har i princip redan på turn bestämt mig att syna mer eller mindre allt på rivern om det inte kommer en ruter, jag vet att jag kan vara rejält körd och vill hålla potten nere. Jag funderar på att börja fundera men känner att det egentligen inte finns så mycket att fundera på, det finns tre händer som slår mig och har han någon av dessa är det bara att gratulera så jag synar. Han viker upp A3ruter och tar hem en rejäl pott direkt...usch...kallt.

Efter det är jag nere på runt 4k och känner att turneringen i princip är över innan den ens börjat, handen efter får jag dock AKo som jag synar en raise med pre. Floppen kommer blank har jag för mig och det blir rundcheck varpå turn kommer K som jag bettar ut på och tar hem potten, tredje handen för dagen blir AA som jag slår upp 600 efter raise till 175 innan mig(blinds 25/50). Tyvärr viker ursprungsbettaren och jag tar hem potten outmanad...och ungefär där slutar dagen för mig. Några händer senare plockar jag upp J6spader som jag i ren desperation tar en syn med på en preflopraise, floppen kommer A-hög med en J och två spader. Jag blir tvungen att syna med både flopp och turn för att jaga min färg, triss eller två par men inget kommer och jag är nere på drygt 2k. Ännu någon hand senare får jag JJ och efter en raise och en syn innan mig väljer jag att trycka in allt varpå Lubban slår upp det till runt 8k bakom mig och jag inser att jag är körd. Alla andra viker och han slänger upp KK, efter en blank bräda är det bara för mig att packa ihop och dra. Det tog inte ens 30 min för mig att göra slut på 12k på 25/50-nivån, det mest tragiska är att jag nog inte hade kunnat göra mycket annorlunda. Ibland(allt som oftast nuförtiden dock) går det bara inte...

En aning bitter valsar jag hemåt och väljer till kvällen att köra Långlördag på SvS för första gången på ett tag och där går det faktiskt bättre även om det inte räcker ända fram, jag slutar som 14:e man av drygt 320 och det efter att egentligen inte fått några spektakulära kort och inte heller spelat avancerat. Jag körde mest bara basic-poker med vissa bra läsningar och vältajmade steals, jag hade som vanligt nuförtiden Dawods anmaningar om att inte se 97o som nötterna ringandes i mina öron. Den mannens ord har på något sätt satt sig i mitt huvud, jag antar att hans ideliga suckar vid borden när han ser vad jag spelar och främst hur jag spelar har satt sina spår. Nåväl, det räckte nästan ända fram men det trista med de flesta turneringarna på SvS är att det mot slutet alltid blir lotto över det hela och det från att det är runt 30-40 kvar. Riktigt trist då det är egentligen då man vill ha spelutrymmet och inte bara trycka in med halvdana kort och hoppas på turen, den här gången fick jag se QTo som nötterna då jag haft en brutalt kortkall sista timme i turneringen men självklart har någon hittat AK som håller. Den enda turnering som jag spelat på SvS som verkligen varit spelvänlig var SM-turneringen i december, där fanns det ju spelutrymme ända in i det sista. Mer sånt åt folket, tack! Min stora vinst på 608 kr från LL använde jag till att skjuta lite PLO-cg och det gick som vanligt, först upp och sen ner ända ner till botten. Jag förstår inte, jag skulle fan behöva någon som analyserade mitt spel och förklarade för mig hur det kan bli likadant vareviga gång...

Den här veckan blir det annars väldigt mycket fokus på jobbet men kvällarna försöker jag vika åt roligare saker, onsdag och torsdag lutar åt lite xboxande för första gången på länge med online-gänget. Det blir väl Borderlands för hela slanten och det är minsann på tiden, vi bör nog kunna klara av kampanjen nu och lägga den till handlingarna. Fredagskvällen lutar åt big stack på Aqva om inget oförutsett händer...jag måste försöka hitta andningshålen mitt i allt jobbande för att palla. Den gångna helgen har även ägnats åt en hel del TV-serietittande där jag betat av ett antal CSI-avsnitt, ett antal 24-avsnitt samt några The Pacific-avsnitt. Den sistnämnda serien tycker jag har varit väldigt ojämn och oväntat ytlig, det är svårt att få någon röd tråd i handlingarna utan allt känns bara som ögonblicksbilder och i många fall ett frosseri i skottlossning. Jag måste säga att den serien ändå blev en liten besvikelse...24 har tagit lite fart mot slutet även om jag tycker att den serien sjungit på sista refrängen i ett antal säsonger nu, det börjar bli lite uttjatat med Jack Bauers väsningar och viskpratande nu. Jag hoppas de drar ett streck över det hela snart...CSI är ju same old same old, inget oväntat men kvalitet rakt igenom och jag gillar Laurence Fishburne som arvtagare till karaktären Gil Grissom. Han har en skön och lugn stil över sig, respektingivande på något sätt... Jag ska försöka kolla ifatt Lost också då jag har ett antal avsnitt på lager och slutet närmar sig med stormsteg, tror det var 23:e maj de två sista avsnitten ska sändas. Jag hoppas och tror att det ska bli precis så episkt som det verkar, låt en serie för en gångs skull hålla ända till slutet och knyta ihop allt på ett bra sätt.

Bilskrället bråkar igen, nu är det växelspaksknoppen som lossnat och det kan jag lova ställer till problem titt som tätt. Det är inte så kul att försöka växla upp när kulan helt plötsligt försvinner och man har inget att greppa, det blir lite jobbigt om man befinner sig i en korsning med trafik runtomkring. Jag måste få in bilen på service igen för det är diverse andra saker som behöver fixas: bältet fungerar inte riktigt på förarsidan, en list nedtill på utsidan av bilen är lös samt att färgen på utsidan av speglarna lossnat och behöver lackas om. Det är så underbart med bilar, varför kan de bara inte fungera?

4 kommentarer:

blomster sa...

" mest tragiska är att jag nog inte hade kunnat göra mycket annorlunda."

Vet inte ifall du försöker få folk att skriva fler kommentarer. I så fall lyckas du :=

Well. sluta spela skit som T6 och
J6 så kanske du får spela en timme i fall...


Varför spelar du sån skit? Det funkar ju inte, eller?

Koivulainen sa...

Hehe, att få folk att skriva kommentarer har jag gett upp på sedan länge. :)

Jamen, vafan, klart man ska spela T6 eller något annat snarlikt, hade mitt spel varit bättre eller sämre om det hade varit 98ruter? T8ruter? Jag kan ju inte sitta och Jörga i all evighet, det är inget spel jag känner mig bekväm med utan jag vill se mycket floppar då jag tror mig vara en hyfsad postfloppspelare. Jag kan dock ha fel och inväntar i så fall med glädje synpunkter på detta, jag kan ju leva i en låtsasvärld där jag egentligen är den största fisken av dom alla. :)

Anonym sa...

Jag har väl egentligen bara lite basictips gällande ditt omaha.. Framför allt, se inte FÖR MÅNGA floppar ur position!

Kan inte nog understryka hur viktig positionen är i omaha.

Spela väldigt få händer från blinds när det är flera med i potten.

Försök hitta svaga spelare vid bordet, lägg märke till mönster i deras spel och utnyttja dem till fullo.

Skulle gärna sitta en kväll och "analysera"/snacka om ditt spel.. är långt ifrån någon omahaexpert men tror mig kunna mer än avg spelaren iaf =)

Tack för de värmande orden om jp-vinsten!

/Rille

Koivulainen sa...

Rille: Jag tror mig ha hyfsad koll på mitt grundspel och det är väl mer själva trenden som är oundviklig varje gång: först plus en jävla massa och så ner en jävla massa. Det blir så VARENDA gång och det är det som är så sjukt, att utvecklingen är densamma. Jag skulle nog behöva extern hjälp för att försöka hitta orsaken till det för uppenbarligen kan jag ju plussa jävligt duktigt...och även loosa jävligt duktigt. :)

Gällande gratulationerna kände jag att det för en gångs skull var dags att ge dig lite cred med tanke på allt vårt bro-fightande. :) Orden må vara "hårda" ibland men respekten finns alltid där...