torsdag 29 september 2011

Jag rullar inte alls...

Den här veckan har så här långt varit rätt standard för mig d.v.s. ren och skär misär, vi kan väl börja med min "kära" silverpil till Saab. Bilen har ju hållt sig passiv en bra stund så jag har ju bara väntat på nästa smäll, det hade ju faktiskt ordnat upp sig med de sista detaljerna från rådjursolyckan och hon var på väg att bli skönhetsopererad tillbaka till sin glans från fornstora dagar. Ack den lycka som håller för evigt, för några veckor sedan började skönheten gnälla vid svängar och styrningen kändes en aning stel. Att servicelampan lyst i ett antal månader var inte så upphetsande innan dess men nu fick jag ju dubbel anledning att lämna in henne på en genomkörare i verkstaden, sagt och gjort så dumpade jag skrället där i måndags. Mina förhoppningar var inte höga på vare sig att få problemet avhjälpt eller att servicen skulle gå utan bakläxa men döm min förvåning när hon spinner som en nyfrälst katt när jag hämtar ut henne, lyckan blir dock kortvarig då jag tisdagen börjar märka att accelerationen inte är vad den ska vara. I onsdags började bilfan att vara ryckig på lägre varvtal med hög växel, jag snackar alltså hoppryckig. Nu vill den inte ens puttra snällt på tomgång utan hickar och hostar som en avdankad knarkare på rehab, ibland tror man att motorn ska hoppa ur huven. Jag tvingades till återbesök hos verkstaden för att eliminera de värsta farhågorna då motorfelslampan börjat lysa, efter lite felsök kommer mekanikern fram till att det är luftmasse-någonting som tappat stinget. Bilen har alltså problem med att bedöma hur mycket luft kontra bensin som snurrar igenom motorn, som jag förstod det. Ingen livsfara för bilen men bör väl kikas närmare på, det innebär att just nu kör jag runt med en Långben-bil som jag bara väntar på att den ska explodera i händerna på mig, jag älskar min lilla Saab som givit mig så mycket lycka på så kort tid. Var ska jag vända mig för att köpa en Ford Mustang GT eller en Audi? Tips mottages med varm hand. Silverpilen ska döden dö.

Om det inte vore nog så höll jag på att dräpa min kära katt Minttu häromdagen också, i min morgonyra håller jag på att göra iordning lägenheten för avfärd och ett av momenten är att stänga sovrumsdörren. Kelsjuk som hon är slingrar hon sig kring fötterna på mig och stryker sig mot väggar och allt hon kommer åt i sin iver att vara sexig, mitt i denna dekadenta föreställning sticker hon alltså in någon kroppsdel mellan dörren och dörrkarmen. Gud bevare mig för det skri hon undanlåter sig när jag är på väg att dra igen dörren, mitt hjärta blir iskallt och jag är rädd att hennes dagar är räknade. Jag väntar bara på att grannen ska ringa på dörren och fråga om jag håller på att våldföra mig på katten men som tur är lugnar hon ner sig snabbt och jag får ta fram min bästa charm för att överhuvudtaget få titta till henne. Nu är det ju med katter som det är med småbarn, ju mer de låter desto lugnare är det och det är ju först när de är tysta efter att något har hänt som man ska bli orolig. Efter att ha klappat och klämt henne lite inser jag att inga permanenta skador uppstått och innan jag åker till jobbet spelar jag ut mitt triumfkort i jakten på att vinna tillbaka hennes kärlek, jag dukar nämligen fram en tallrik med nymikrade räkor. Hon spinner som aldrig förr och jag kan lite lätt omskakad men ändå lättad lämna lägenheten för färd mot jobbet, hade hon gjort sig illa på riktigt hade mitt hjärta gått sönder.

I pokerväg har det blivit lite spel där det i tisdags blev Wigg-turneringarna på SvS, i den i likvida medel dyrare varianten åker jag ganska fort med floppat mellanset mot floppat toppset så det är inte mycket att orda om. Minivarianten går desto bättre och jag lyckas hitta ett finalbord där en av Sandrorna från Berga råkade dela bord med mig en stund, alltid bra att få veta vilka som gömmer sig bakom nicken. Nåväl, finalbordet går hyfsat men jag åker ändå som femma och kan inkassera drygt 400 kr på satsade 30 kr. Tyvärr lyckas jag inte bärga hem 19.15-snabbisen som jag körde i väntan på Wiggarna, jag fick en formidabel start där men när blindsen blir sinnessjuka faller jag några platser innan pengarna. Igår onsdag var bordet desto mer dukat med Lillördag, SM i mörkpoker samt kval till turnering på Cypern genom Maxiplay. I den sistnämnda får jag in mina pengar mot lokala förmågan Mördaren(han heter som en viss misstänkt för Palme-mordet), jag floppar Q54 med två ruter när jag har Q9ru på hand. Efter bet, raise och allin med syn på flopp visar han upp 54, turn blankar och river ger honom kåken och så är sagan alles för mig. Mörkpokern går fruktansvärt tungt och det är bara en gång om året jag kan tänka mig att spela det och det är när det är SM, det är ett brutalt tomtespel i mina ögon. Jag hatar det nästan lika mycket som jag hatar fixed limit(fisklimit) och H.O.R.S.E. men det är ändå förhållandevis spelbart, korttorkan är kapital och blindsen äter upp mig till slut där sluttorsken kommer med tvåpar mot ett ett snäpp högre tvåpar. Lillördag går hyfsat tills Wettis kommer in och tiltar mig, jag är fortfarande med i mörkpokern i det läget och han hoppar på mig på MSN där han sågar mitt deltagande i SM. Det får det att brinna till i skallen på mig och jag dundrar ut mig ur Lillördag rätt fiskigt med QJ mot AQ efter en Q-hög flopp. Jag kan inte vinna dom alla...

Nu i helgen blir det dock pokertätt utan dess like, imorgon är det bigstack på Aqva och så HPK Open lördag och söndag. Utöver det är det ju som sagt SM-events på Unibet så det blir omahan på lördagen och så main självklart på söndagen, är riktigt taggad för båda dessa SM-events och hoppas jag kan prestera på min bästa nivå ännu en gång. Ikväll hade jag tänkt köra HU-eventet men blev bad beatad innan turneringen ens börjat, de hade cappat på 256 men ville tydligen ha jämna omgångar så de slapp tjafs med spelare på sidlinjen så de kapade helt enkelt bort alla anmälda över 128 varav jag var en. Jag fick alltså inte ens en chans att spela det hela utan fick halvt chockad se turneringen starta utan mig, får väl se det som att jag sparade de €109 det hade kostat mig även om jag hade gärna försökt mig på att bräcka ett antal fiskar i man-mot-man/kvinna. Ett SM-tecken är ju alltid ett SM-tecken.

Utöver det har jag inte gjort så mycket mer, jag har ägnat lite kvällstid åt att spela ett av dessa fascinerande Lego-spel i form av Harry Potters äventyr. De är väl egentligen gjorda för barn främst men jag tycker de är sköna att spela då man får småbelöningar hela tiden och det ändå går ut på att lösa små problem där man får samlarobjekt som belöning. Sen ingår ju ett visst mått av achievementsjakt i det hela också, det går ju inte att förneka. Det smäller dock rejälare i nästa vecka på spelfronten då jag får hem både Rage och Dark Souls, senare i månaden dyker ju även BF3 och Batman:Arkham City upp tätt följda av MW3 i nästa månad. Vintern är som sagt räddad i spelväg i alla fall, något annat går ju inte att säga. I TV-serieväg har jag tittat på några avsnitt av Sons Of Anarchy och den serien fortsätter att hålla måttet, jag skulle dock behöva kolla ifatt både Breaking Bad och True Blood men vet inte riktigt när jag ska hinna med det. Dessutom hade en ny serie, Terranova, premiär häromdagen och från vad jag har hört ska det vara lovande, jag kollade in trailern och det ser ut som en korsning av Lost och Jurassic Park. Mindre spännande kombinationer har man ju stött på även om Lost verkligen blev lite lost mot slutet.

Nu blir det nog att titta på just Terranova eller så fortsätter jag att jaga legobitar en stund, måste hitta sängen tidigt idag då jag lyckades försova mig i morse. Inte bra.

3 kommentarer:

generationx.se sa...

Luftmängdsmätare, luftmassemätare, kärt barn har många namn. "Minttu"?!? Haha! Jag dör! :D

Det klart du ska ha en riktig bil, dvs en BMW. :)

Koivulainen sa...

Same shit, different name. :) Ja, vad ska katten annars heta? Klockrent ju. :P BMW? No way, vill inte ha något gubbåk. ;)

generationx.se sa...

"Gubbåk"? WTF? Jag sa BMW, inte Merca! ;P