måndag 12 september 2011

Varians...

Jag kan ju lugnt säga att pokern har svängt tillbaka efter mina sagolika veckor i augusti, nu är det total och brutal öken över hela spektrat och absolut ingenting fungerar. Innan min fina turneringsserie kom jag ITM i nästintill var och varannan turneringen men nu har det gått troll i allt, har inte haft en enda ITM sedan senaste vinsten och det är för tre veckor sedan. "Och?" tänker ni, det är väl inget att whina om och det är det väl kanske inte men jag tycker i alla fall att en sketen ITM borde jag vara värd vid det här laget men icke sa nicke. Utdragningar står som spön i backen med följd att jag också spelar sämre då jag tar större risker när tålamodet tryter, en ond spiral som jag hoppas få stopp på med ett litet minibreak från nätpokern. Det blir lite mer fokus på livesidan igen och till helgen bär det av till MikeTime och hans Berga Open. Det ska bli riktigt kul att åka dit igen även om min vapendragare på dessa resor, Valterego, har fått kasta in handduken om än av självklara skäl. Jag är dock stor nog så att jag ska klara mig även i detta fisktäta sällskap utan att hålla någons hand, hoppas på att kanske få någon form av semiklonk på mitt tredje försök då jag under de tidigare omgångarna inte direkt rosat marknaden. Nu blir det kanske till min fördel att jag åker ensam då alkoholintaget uteblir, även om det knappast påverkat mig så hårt under tidigare omgångar.

Utöver detta har mina dagar egentligen dominerats av tre saker: krasslighet, jobb, filmtittande och xboxande. Det blev visst fyra, kom på en till längs vägen så att säga. Krassligheten är närvarande just nu då jag fick åka hem lite tidigare från jobbet idag då jag mådde illa fysiskt, det bara kom från ingenstans och jag hulkade på parkeringsplatsen utanför. Som tur var blev det inga kaskader utan jag hittade hem ordentligt, nu känns det väl hyfsat om än jag har ett tryck i huvudet och en viss konstig känsla i kroppen. Förhoppningsvis ger det med sig med lite fortsatt vila, igår gick jag helt sinnessjukt nog och la mig vid 20.00 och sov därefter till 06.00. Det säger väl en hel del om faktumet att jag inte är kry när jag mäktar med något liknande, vi får som sagt bara hoppas på att det inte blommar ut till fullo för jag har inte tid att vara sjuk. Och varför heter det "blomma ut" när det gäller sjukdomar? När någonting blommar ut är det ju en vacker händelse, det är det ju inte direkt när koleran slår till eller pesten griper tag i en. Det borde heta något i stil med "ruttnar igång" eller "äts upp inifrån utan att lämna ett enda spår av friskhet efter sig där helvetets eldar river sönder skinnet och köttet från de bleka benens kalciumfattiga yta efterlämnandes svedda märken som i sin dysterhet efterliknar dödens fotspår". Typ.

Jobbdelarna behöver vi inte ens gå in på men filmtittandet kan vi ju avhandla lite snabbt:

Titel: Fast Five
Genre: Action

Dags för den femte delen av den bilburna ungdomens äventyr ute i världen och den här gången har gossarna hamnat i Rio De Janeiro där de snabbt blir involverade i den lokala kriminaliteten efter en misslyckad stöt, oerhört oväntad story måste jag säga. Testosteronet är tungt i luften med biffiga bilar ackompanjerade av biffiga karlar där Vin Diesel och The Rock gör upp vem som är sämst skådespelare med störst muskler, tror nästan det blir oavgjort i den prestigefyllda kampen. En minnesvärd scen finns i filmen och det är den slutgiltiga biljakten där ett monstruöst kassavalv släpas efter två bilar, den används kreativt till att stoppa förföljarna och det måste jag erkänna är effektfullt. Annars, nej.

Betyg: R R

Titel: Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides
Genre: Äventyr

Ännu en gång får vi följa Jack Sparrow(vars namn numera för evigt är inpräntat i huvudet efter låten med samma namn) på hans äventyr, inte mycket som förändrats utan ännu en gång är det en vild jakt efter någon relik som ska ge ära och rikedom fast i det här fallet rör det sig om evigt liv. Känslan är densamma som i de tidigare omgångarna och man vet väl på ett ungefär vad man har att vänta, jag blir inte besviken men inte heller överraskad. Depp spelar stabilt som vanligt och även de andra karaktärerna gör sitt jobb men det lyfter aldrig, en film i mängden helt enkelt.

Betyg: R R R

Titel: Inception
Genre. Thriller

Jag vet, jag är djävulskt sent ute vad gäller den här filmen men jag har sparat på den för ett speciellt tillfälle och även om det inte riktigt blev så i helgen så var det ändå dags att beta av den. Förhoppningarna var ganska stora efter alla lovord jag hört och att den nämnts i samma mening som Matrix är ju inte lite prestationsångestframkallande för filmen. Nåväl, för att göra en lång historia kort handlar det alltså om drömmar i drömmar där DiCaprio i huvudrollen kämpar med vålnader från förr samtidigt som de försöker rätta till det som gått snett tidigare, filmen är komplex och man får sitta alert hela tiden för att inte missa någon logisk svängom för gör man det är man ute ur matchen helt. Efter dryga två timmars tittande blir jag lite besviken då det ändå känns rätt ytligt och filmen binds inte samman så som jag hoppats, självklart är effekterna och den genomarbetade logiken till dess fördel men det räcker inte ända fram.

Betyg: R R R R

Utöver det har jag ju sett på lite TV-serier där Sons Of Anarchy haft säsongspremiär, en mycket efterlängtad sådan och serien börjar leverera direkt igen och vi har nog en mycket spännande höst att se framemot där. Idag nåddes vi dock av en tråkig nyhet i TV-serieväg då huvudrollsinnehavaren i första säsongen av Spartacus dött i cancer, detta trots att han hunnit med att friskförklaras en gång redan. Riktigt tragiskt då han bara var 37 år gammal och verkligen breakat i och med sitt deltagande i Spartacus... Nu fortsätter serien med en annan skådespelare men vi får se om de får samma känsla i den, tragiskt dödsfall vilket som. I spelväg har jag plöjt Deus Ex och det blir som jag tidigare nämnt bara bättre och bättre även om ett visst tak uppnåtts nu när jag är 3/4 in i det, det är inget solklart mästerverk men helt klart spelvärt och liknar i mångt och mycket Splinter Cell. Det är ju upp till en själv att välja approach men som vanligt i dessa fall är spelet egentligen uppbyggt kring att du ska köra stealth-stilen och utnyttja miljöerna. Jag jagar achievements som vanligt också längs vägen och det som är bra med det här spelet är att inga av dessa är onlinebaserade så jag kan nöta på i godan ro med förvissning om att jag kan maxa om jag så vill, alltid trevligt för en samlare som en annan. Och där slog det an en tanke hos mig, jag är nog mer åt samlarhållet än jägarhållet om vi ska tala neandertalarinriktningar. Kanske där min svaga ställning hos det täcka könet uppstått ifrån? Jag som alltid trott att jag är en alfahanne...

Nu är det nog dags att söka sig mot sängen för att vila upp mitt veka och slitna lekamen, jag fick förresten ett mail från pokerprofessorn himself häromdagen som jag nog kommer att diskutera lite kring i ett kommande inlägg. Håll korpgluggarna öppna...

3 kommentarer:

generationx.se sa...

Kul att höra ifrån dig igen, undrade vart du tog vägen. :)

Du får krya på dig, såväl vad gäller pokern som hälsan!

Lycka till på live-pokern också.

Professorn, Ola månne? :)

Wettis sa...

"men jag har sparat på den för ett speciellt tillfälle och även om det inte riktigt blev så i helgen så var det ändå dags att beta av den."

Tackar!

Koivulainen sa...

GenX: Äh, orkade inte uppdatera på ett par dagar bara. :P Tackar, det ska nog ordna upp sig på alla plan till slut även om pokern suger hårig pung just nu. Hoppas livespelet tar sig till helgen då en klonk då vore inte alls fel... Ola, professor? Come on. ;) Vi snackar ju Glimne of course, se senaste inlägget. :P

Wettis: Ok, förlåt, det var väl ett speciellt tillfälle då. Det var ju faktiskt du och jag som hade en gettogether och sett till frekvensen av dessa så är det nog att likna med ett mirakel. :)