söndag 31 oktober 2010

JP-finalen...

Igår var det dags för den tredje JP-finalen i ordningen på Aqva och efter några veckors frånvaro hittade jag tillbaka dit för att försöka bärga titeln tillsammans med äran och berömmelsen, jag var taggad och hade mitt upplägg klart där tanken var att jag skulle låsa in mig i min luva med mp3:an på högsta volym från första början. Sagt och gjort, jag kör stenhårt på den linjen från början och det rullar på i sakta mak. Bygger upp mig från 19k till 23k första halvtimmen-timmen för att sedan tappa 9k mot Häggan i en pott där jag desperat försöker få honom att lägga topp-par med toppkicker på en fyrstegad och trefärgad bräda men han hittar inte det inom sig utan synar ner mig. Nice call...eller något. Lite stukad av det fortsätter jag att nöta och låser mig än djupare in i min luva, det verkar göra susen för precis innan matpaus lyckas jag t.o.m. plocka Plzd2BeatU som startade dagen med störst stack. Det innebär att jag har runt 55k i matpausen och är väl mer eller mindre chipleader...

Matpauserna brukar vara horribla för mig i sådana här turneringar för jag brukar tappa allt direkt efteråt, den här gången tänker jag dock på detta och tightar till mig rejält och det håller...ett tag i alla fall. Jag lyckas vara uppe och vända på drygt 60k i omgångar men sedan kommer det obligatoriska raset, jag tappar först lite i några småpotter så att jag är nere på 50k när jag väljer att försöka spela ut lite med 97klöver som jag höjer upp pre. Får självklart syn av Häggan och floppen kommer 544, jag tänker ju vinstsäkert att det där kan han minsann inte ha träffat så jag cbetar ut rätt hårt bara för se hur Häggan instaraisar tillbaka och jag viker snabbare än blixten. Han slänger glatt upp 44 för floppat fyrtal...vet inte om jag direkt hade slagit om i hans situation när han hade position och den monsterhanden men det är jag tacksam för, det sparade mig ett antal tusen marker. Nåväl, i och med den utflykten är jag nere på runt 40k innan den riktiga dräparen kommer. Jag har J9o i SB och Råbe limpar in och jag fyller upp med check från Alex1 i BB, floppen kommer QT8 med två spader. Jag bettar ut direkt med syn från både Alex1 och Råbe, turn kommer en äcklig 7spader men jag bettar ut hyfsat hårt igen för att försöka ta potten ändå men då ställer Alex1 för dryga 2xmitt bet och Råbe viker. Jag instaviker min J9 öppet för det är solklart att Alex1 har flushen, efter det är min hjärna kokt för dagen.

Jag får strax efter det byta bord och känner mig redan utslagen med mina drygt 20k i marker med 800/1600 i blinds så jag börjar köra allin-poker, jag ställer ett antal händer med förhoppning om att antingen klonkdubbla upp eller åka ut så jag får åka hem. Till slut får jag den oundvikliga synen och den kommer från Nisse med AK när jag har AQ, en flopp med en K krossar alla drömmar och det är bara att packa ihop på en 14:e plats av 34 startande.

Nu blir det nog ingen livepoker på överskådlig framtid för mig av olika anledningar, jag kommer att hålla mig till nätvarianten och det får vara gott nog.

Jag är precis hemkommen från en 1 1/2-timmes promenad med Wettis runt stan och det var en skön liten runda samtidigt som det var trevligt att bara snacka av sig lite, var ett tag sen vi sågs. Nu återstår inte så mycket spännande för idag mer än att försöka diska och städa lite innan jag lagar lite matlådor för den kommande veckan, jag måste som sagt styra upp min kost nu igen efter att ha fuskat alltför mycket med godis och annat elände.

Inga kommentarer: