fredag 1 oktober 2010

Life on the soft side...

Ännu en dag är snart gången här i det semi-soliga semesterparadiset(?), jag kan ju inte säga att jag gjort mycket vettigt idag heller. Jag och Hef skippade frukosten helt och tog lite sovmorgon till runt 10.45 innan vi steg upp, efter lite förberedelser letade vi oss ner till lobbyn för att möta upp ett lunchsuget gäng. Vi drog vidare till stamstället en bit bort där vi intog lite mat, för egen del blev det en biff av något slag som smakade så som kossor luktar. Återigen blev vi omsvärmade av en hop med blomflugor som gjorde allt för att bli en del av födan, som om inte detta vore nog stryker det runt en massa hemlösa katter här som gärna tigger mat vid borden. Jag förbättrade ju inte läget direkt då jag självklart bjussade på lite bacon-strimlor till den klenaste stackaren, vågar dock knappt röra vid bestarna då de säkerligen bär på mer sjukdomar än jag själv.

Efter lunchen drog halva gänget vidare för spel i SM medan den andra halvan skulle spela tennis, the odd man out d.v.s. jag drog upp på rummet en sväng för lite PLO-cg innan jag drog ner till poolen. PLO-cg:et har funkat riktigt bra och som bäst idag var jag uppe på 11k på insatt tusing men sedan tappade jag ner till strax under 8k innan jag cashade ut allt. Inte illa vilket fall som och resan blir ännu billigare tack vare detta, jag måste bara se till att reglera min skuld till Hef då jag ännu inte betalat rummet till honom. Dessutom har det varit extra pinsamt då jag inte haft mycket kontanter alls på mig så han har fått agera bank och "pappa" åt mig, jag ska fan kompensera honom för besväret med en extra krona eller två. Det är också en jobbig grej när de andra i sällskapet bjudit på en taxiresa här och en lunch där, jag har ju aldrig kontanter nog på mig och när jag väl försöker betala med kort så tar de inte kort. Jag försökte dessutom ta ut cash från en bankomat men den totalvägrade, ingenting funkade och det oavsett vilket kort jag använde. Tilt. De andra herrarna i sällskapet lär tro att jag är värsta snålåkaren men det får vi hoppas jag får tillfälle att korrigera i så fall. All cred åt alla vi umgåtts med här nere dock, riktigt sköna människor allihopa och mycket trevliga att hänga med.

Efter maten blev det poolen som sagt och efter ett par timmar kom Hef nedglidandes då han åkt i första perioden för dagen, han blev utslagen av en av de "våra" så det var väl det enda positiva i misären. Hef verkade inte alltför tyngd av besvikelse utan verkade ändå nöjd med sin prestation, vilket han också ska vara då han tydligen varit riktigt kortkall. Någon minut senare kommer resterande del av gänget och vi letar oss ner till havet för lite bad, jag avstår dock då jag trots att jag är fisk har lite klena simkunskaper så jag ville inte äventyra något genom att försöka bemästra havet. Nu sitter vi på rummet och inväntar planerna för kvällen, det snackas om en bjudmiddag som i alla fall Hef kan bli medbjuden på och för min del kvittar det. Finns det inte plats för mig så reder jag mig själv, det finns en bra restaurang precis bakom knuten här som vi käkade på andra kvällen om jag inte missminner mig. Cheesecaken var himmelsk...nu verkar dock bjudmiddagen bli av så jag får hoppa in i duschen och göra mig redo för avfärd.

Imorgon åker Hef hem och jag blir kvar ensam då flygbiljetten alltså inte gick att boka om, får väl försöka hitta lite mer sol-grind och bara vara. På söndag går flyget hem och jag är väl hemma hemma runt 17.00 eller något, skönt att åter beträda svensk mark när det väl är dags måste jag säga. Semesterlivet är skönt men orka i längden...jag vill hem och gneta. :) Nädå, saknar bara alla fiskar där hemma...och en muppa...

Inga kommentarer: