onsdag 8 oktober 2008

Dagens videor

Artist: Paradise Lost
Låttitel: Forever failure



Ett av de första banden som öppnade mina ögon för tyngre musik och jag får tacka storebror för introduktionen till detta eminenta band, denna låt är från deras klart bästa skiva "Draconian Times"(1995) och ni som gillar tung och domedagsaktig metal borde gilla detta. Deras stil är svår att beskriva men jag kan ju säga att de från början var ett death metal band för att sedan gå över till något doom metal-aktigt för att numera nästintill vara en rockaktig kopia på syntande Depeche Mode. Riktigt riktigt bra är det i alla fall...

Låttitel: Say Just Words



Var tvungen att ta en till låt från dom och denna är från en senare platta, One Second(1997), och redan här kan man börja märka en helt klar större dragning mot synth-hållet men det är fortfarande så jävla skönt rockigt! Grymt!

Artist: Type O Negative
Låttitel: My Girlfriend's Girlfriend



Bara tvungen att ta med den här när vi ändå snackar doom metal/synth metal-band, det här är Type O Negative med Pete Steele(som ryktas ha en av hårdrockens största pjäser mellan benen) i spetsen och den här låten har en synthslinga som inte går att förtränga ur skallen när man väl hört den. Riktigt skön låt det här också i sin lågmäldhet, låter som om han inte bryr sig om sjungandet ens...apatisk sång på hög nivå helt enkelt. Lyssna och njut!

3 kommentarer:

Plzd2beatU sa...

Nu får du fan ta och komma hem och uppdatera din blogg!! ;)

Anonym sa...

Metallica och Lego i samma klipp, det här måste vara nöten för dig! :D

http://www.youtube.com/watch?v=s_Y9zWjCzuM&feature=related

Joge

Koivulainen sa...

Plzd2BeatU: Your wish is my command. :) Nu är jag tillbaka, meaner than ever...typ...eller inte...grattis till silvret i senaste GPt btw...

Joge: Hehe, den var ju grym! Men vad säger det om dig egentligen, att du söker runt på Metallica och Lego på YouTube? Är det någon fetisch du vill berätta om?