onsdag 1 oktober 2008

Fysiska åkommor...

Jag vet inte om jag nämnt det tidigare men jag har de senaste månaderna haft en skum värk i utsidan av höger lår, det har liksom varit någon slags spänning som gör ont i vissa lägen och det var inte förrän igår som jag insåg sanningen. Alla har hört talas om Nintendo-tumme men nu finns det även Rock Band-lår, det är ju självklart baskaggetryckandet som på något sätt satt sig i låret. Det är ju två månader sedan jag införskaffade underverket och jag har svårt att tro att det inte finns något samband, jag har ju känt av anspänningen under spelandet så det förvånar mig inte ifall det sätter sig permanent på något sätt. Jag får nog se över min position vid lirandet så att jag kan bli kvitt denna åkomma...men...som om det inte vore nog fick jag en rejäl kyss exakt där igår på innebandyn så idag har jag haltat runt som världens pirat, nu gör det ont konstant och jag kan knappt peta på eländet. Det kostar att ligga på topp helt enkelt!

På X360-fronten kan jag glatt meddela att Lego-byggandet är över för denna gång då jag idag maxade Indy-delen av det hela också, nu gäller det bara att välja nästa spel att djupdyka i och det lutar nog åt rollspelet jag nämnde häromdagen. Jag ska dock börja satsa på Rock Band igen efter ett litet mentalt uppehåll, jag hoppas bara låret återhämtar sig så jag inte blir bänkad på grund av det hela. Jag ser det inte alls omöjligt att dra ihop en rejäl hardcore-RB-kväll här framöver då vi numera har två till hugade fanatiker inom den lokala pokerkretsen, nämligen Tomten och Niqlas. Det kan nog bli riktigt kul med lite gettogethers då vi grindar på olika maskiner och format, Plzd2BeatU har ju hintat om ett införskaffande av RB2 och det kan ju bara bli succé. Jag lovar att hålla er underrättade om eventuella groupies, bandbildningar och -splittringar samt royalty-rättegångar...det kan bli en händelserik vinter i musikens tecken...

På tal om Tomten gjorde han en bra insats i SR på SS igår kväll, jag tog ett skott också men åkte efter 40 min men Tomten höll nästan ända fram. Han åkte på en hedrande 8:e plats med över 300 spelare efter en hel del flyt och lika stor del skicklighet, tyvärr föll han på ett dåligt spel från en motståndare och som(under min övervakning) inte kanske besvarades med korrekt spel heller. Han satt på BB med A9spader och en kille från en position strax innan knappen tripplar BBn, här väljer Tomten att bara syna och floppen kommer 8-hög med två spader. Drömflopp kan tyckas så Tomten bettar ut direkt bara för att få en all-in emot sig och han kan ju inte vika, den andra riktiga tomten visar upp T8 för ett briljant preflop-spel. Tyvärr blankar turn och river varpå Tomten är mer eller mindre ute, bara en formalitet senare har det hela konkretiserats. Synd på en bra insats men det börjar ta sig sa mordbrännaren...för egen del laddar jag för fullt inför helgen och kommer nog komma taggad som få till start, risk för övertändning är överhängande men bättre det än att vara apatisk. Riktigt kul ska det bli i alla fall och självklart hoppas jag i första hand framgång för egen del men även på en lyckad turnering i största allmänhet, må bäste man eller kvinna vinna!

Något jag dock blivit förvånad över inom pokersfären på sistone är sandlådenivån som verkar dominera alla diskussioner som företas mellan olika profiler och karaktärer, för en tid sedan var det fullt krig mellan Lina Olofsson och Bo Sehlstedt och nu senast är det Mikael Norinder och Valterego som rykt ihop med följden att Valterego skitit i sin blogg. Jag tycker det bara är totalt pinsamt hur alla konflikter hanteras och vilka påhopp som offentliggörs hela tiden via bloggar och forum, det känns som ingen tänker överhuvudtaget utan alla öser bara på med det lägsta de har och det utan någon som helst eftertanke. Nu senast har Norinder kommit med en jävla massa barnsliga "hot" och förlöjliganden av Valterego och det känns ju oerhört moget för en person som ska representera ett bolag på marknaden, vore jag Unibet skulle jag nog se mig om efter någon annan men de kanske tänker att all reklam är bra reklam. Jag har ingen åsikt om Norinder annars men här tycker jag att det bara blivit pinsamt, svårt att ta en sådan människa seriöst som bedriver dylik diskussionsteknik på nätet. Det tidigare fallet med Lina och Bo verkade ju ha sin grund i agg uppstånden ur deras tidigare förhållande men är ju alldeles för dåligt insatt för att överhuvudtaget ha någon fakta i fallet. Jag har bara följt diskussionerna som förekommit och tycker principiellt att båda dessa fall är totalt pinsamma för alla parter, det känns som att det hela tiden är kukmätning som gäller inom pokern och jag kan inte för mitt liv förstå det nödvändiga i det hela.

Poker spelar vi väl för att det är kul och som överallt annars i livet har vi olika nivåer på vår förmåga, låt det så vara och låt folk vara som de är på både gott och ont och njut av spelet istället. Det är så jävla mycket hat och agg inom pokern att jag blir trött bara jag tänker på det, man behöver ju bara sätta sig vid ett online-bord i en timme för att se allt mellan himmel och jord ur respektlöshet och påpissande av motståndarna. Det krävs rejäl attitydförändring bland alla aktörer tycker jag och jag har från första början förespråkat gentlemannamässighet och mer av mind-your-own-business-attityd än de flesta, jag har aldrig förstått behovet av att trycka ner motståndarna när vi(i alla fall jag) spelar för att det är kul där det är en bonus att jag även kan vinna pengar. Jag brukar inte i vanliga fall inte bry mig om liknande konflikter men det känns som att de tilltar samtidigt som skiten vid borden fortsätter också, det händer mig konstant på nätet att jag får glåpord kastat i ansiktet på mig när jag torskat stora potter tack vare utdragningar. Ord som "ty" och "lol" är mer förekommande än någonting annat och det är ju inget att bry sig om men det är inte alltid så kul att få det saltet strött i såret. Nej, skärpning allihopa, låt oss värna om stämningen vid borden och hålla allting på en vänskaplig nivå men självklart med en psykningstolerans som hålls inom rimliga gränser. Jag ska i alla fall göra mitt bästa för att bidra med god stämning och skönt snack istället för en massa jidder och skit...

Liverpool tog en betryggande seger med 3-1 mot PSV och PSV hade väl aldrig egentligen någon chans, det braiga med matchen var att både Kuyt och Keane fick sätta varsin boll i nätet. Nu kanske det kan lossna även för dom, de röda ser starkare och starkare ut!

Bara två dagar kvar...

5 kommentarer:

Plzd2beatU sa...

Mycket bra blogg.

Skönt att se att det finns fler RB idioter än oss två..
Ser fram emot när du styr upp en rejäl grindkväll

Nicklas sa...

jag har bara en liten störning när det gäller RB. Jag bara MÅSTE grinda igenom newbienivåerna beginner och medium i varje sånt här spel innan jag ger mig på de lite mer utmanande nivåerna. Har alltid varit så sedan jag fick det första guitar hero i min hand. Känns lite jobbigt att hinna med RB-grind, pokergrind och familjegrind.. får försöka komma på npån vettig prioriteringsordning här.. :) Btw så körde jag igång min blog igen idag. En ganska stor anledning till det rä ju för att ha ett forum för att lämna välbakade rockbandsmockor. :)

Jag tränade lite gitarr också, valde att spela Blackened på hard vilket gick rätt så bra fram tills solot då det inte gick alls.

Ser fram emot en multiplayer-rockbandgrind att förgylla höstmörkret med.

Koivulainen sa...

Plzd2BeatU: Tackar, tackar. Ja, det är skönt när skaran fylls på så vi kan egga varandra till framgångar, det finns ju inget som utvecklar mänskligheten så som konkurrens om ära och berömmelse. Må bäste trummis segra! :)

Barbafish: Det är bra träning att dra igenom de nivåerna för att få upp lite rutin och handskills, jag brukar dock hoppa easy för det känns lite för förnedrande. :) Mycket grind blir det, känner ju helt klart igen det hela men trevligt att du kört igång din blog igen. Vi styr upp Rock Band-evenings framöver, no worries..

Anonym sa...

Mycket välskrivet och klokt inlägg. Dock kan jag med facit i hand konstatera att jag själv kunnat hantera situationen bättre. Som du säger, pajkastningen blir pinsam för alla inblandade parter, och det finns inga vinnare i slutändan.

Ha det gott!

//Erik

Koivulainen sa...

Erik: Klart du hade kunnat låta bli att reagera på hans pubertala angrepp men det är ju lättare sagt än gjort i den situationen, dock känns det som att han är den stora förloraren hur man än ser på det. Det är bara att ignorera och gå vidare helt enkelt, bästa medicinen mot dylika påhopp är att bara vända andra kinden till och låtsas som ingenting. Fortsätt du med din blogg, det är intressant läsning och sköna intervjuer med människor inom branschen.