måndag 4 maj 2009

Pokerdepression II...

Ok, då fortsätter vi där vi lämnade skeppet igår, jag står i valet och kvalet om jag ska syna eller inte. Så här i efterhand inser jag ju att Karims raise inte är värd sitt namn som raise och borde ha varit en rejäl varningsflagg, jag lurade mig själv i situationen på något sätt genom att få för mig att hans raise var typ 2-2,5xKribbas men så var ju alltså inte fallet. Rangen jag sätter Karim på är AA-QQ(ev JJ) och AK-AJ och Kribbas shortstack är jag inte rädd för, den tar jag syn på oavsett vad så det är bara frågan vad Karim gör bakom. Jag tänker dock inte alltför länge innan jag tar synen och så här i efterhand funderar jag på om det felaktiga i att pusha hade skrämt bort honom men jag är tveksam, dock hade ju min stack ändå varit något som definitivt hade kunnat skrämma honom. Nåväl, floppen kommer 5A5 och mitt öde är beseglat, jag checkar och Karim bettar 12k i en pott på runt 20k vilket inte luktar superstyrka för mig så jag crying-pushar men får en alltför snabb syn från Karim för att det ska kännas bra. Jag väser ur mig "Har du AA?!?!?" men får se honom vika upp AK vilket är ungefär lika illa. Med en blank turn och river är jag ute försmädligt ännu en gång, nu som nionde man av 34.

Jag vet inte men jag börjar tro att jag är helt kass på poker egentligen för jag har ingen som helst tajming och mina reads är obefintliga, jag vet ju knappt vad jag själv pysslar med allt som oftast. Varje gång jag dessutom lyckas bygga upp någon som helst framtidstro åker jag på något bad beat som heter duga och det har varit lite för mycket av den varan på sistone... Jag funderar på att göra en last stand genom att vara med i Bruksmästerskapen(om jobbet tillåter), ge mitt allt i den turren och om det går åt helvete som vanligt så får jag fundera på allvar över min framtid som pokerspelare. Det är så länge sedan min senaste rejäla framgång att jag inte ens minns den och det var en chockartad upplevelse att ta sig till finalbordet på klubben igår, det har inte hänt på den här sidan av nyåret och jag får väl skylla på det i min missbedömning av Karim. FT-ovana...

GI-kuren fortsätter framgångsrikt, börjar sakta ticka upp mot -8 kg och det utan någon som helst extra motion så allting är kommet ur kostomläggning. Ganska sjukt när man tänker på det och jag tror nästan att jag fått binnikemask eller något, jag har svårt att tro att det faktum att jag äter mer och oftare ger en MINUS-effekt. Sick sick...snart ska jag kicka igång motionen och lägga in en overdrive i processen. Förhoppningsvis ger det än mer effekt och den magiska 100-vallen kanske går att bryta, who knows? Prop bets? :P

Idag fick jag för första gången använda min bil till att jumpstarta en annan och det gjorde inte direkt ont att hjälpa en mysig tjej på traven, jag var dock tvungen att läsa på om hela processen på Internet innan så att jag inte skulle torska i manlighet vid själva genomförandet. Visst fick jag briljera med mina kunskaper också men jag var ju man nog att erkänna att jag faktiskt läst på, hon verkade dock inte degradera mig för det. I och med det var dagens goda gärning gjord och jag kunde ta mig hem för lite matlagning och hockeytittande... Nötmaträtt jag lagade idag, thaifrikadeller. SÅ JÄVLA GODA SÅ DET FINNS INTE! Längtar redan efter morgondagens lunch, skönt när man hittar rätt i GI-djungeln och den här går direkt upp på klassiker-listan.

Finland gör en riktigt bra match mot Kanada, bådar gott inför resten av turneringen. Jag har tippat Finland som vinnare av VM i tipset på jobbet...världsklass...

12 kommentarer:

Mharju sa...

tycker du tar i, behöver inte lägga ribban så högt som att "antingen spela som en king eller inte spela alls". Lägg det på en mer hobbynivå och spela för att det är rolig på en nivå som inte gör så ont. Så försöker man utvecklas genom folket på klubben (som drar ut i tid och otid) och via böcker och forum. Hitta en nivå man slår och jobba sakta!

Angående AQ handen är det en rättså solklar fold med din stack, även om du slår kribbas range med några mil så har karim visat styrka och eftersom ni båda är ganska deepa kan du släppa handen utan att ens rynka på ögonbrynen.

I övrigt gör du väl inte nått större felspel i turneringen utan allt vände på en 5-öring men det där är ju enkelt att lära sig. Rille 2 pos innan dig samma hand viker JJ utan att knappt blinka.

På dom igen Koivu, Jag vet att du kan!

Koivulainen sa...

Det är inte det att jag spelar på nivåer jag inte pallar, det är spelet jag inte pallar. Jag har höga krav på mig själv och tror mig kunna uppfylla dessa till stor del och när jag inser vilka misstag jag gör och hur hårt straffad jag blir för dessa blir det för mycket. Min senaste månad som pokerspelare har varit fylld av den ena brutala händelsen efter den andra och det tär även på den bäste, jag känner att ingenting fungerar för mig just nu och att jag är väldigt känslig kring hela mitt spel eftersom jag verkligen rannsakar mig själv och de spel jag gör. Jag försöker ju självklart lära mig av varje misstag jag gör och jag vet ju någonstans att jag blir en bättre spelare för varje misstag jag gör för jag kan lova att jag inte gör om dom om jag väl gjort dom en gång, så pass mottaglig är jag för utveckling i alla fall. För dig är det ju rätt lätt för tillfället eftersom det mesta du gör blir rätt, jag tar inget ifrån dig vad gäller skills eftersom jag vet att du är en riktigt duktig spelare(allt som oftast i alla fall J ) men det är mycket lättare att se förbi sånt här när man går som tåget som du har gjort i snart ett år. Jag tycker ju självklart att poker är kul för annars skulle jag ju inte hålla på men även mitt mått blir rågat till slut, jag börjar närma den gränsen sakta men säkert och eftersom jag tror mig veta vilken nivå jag borde kunna leverera på blir det frustrerande när jag inte når dit. Jag vet ju också att jag gräver min egen grav i och med min passion för spelet och min öppenhet kring alla känslor och tankar, jag bäddar ju för att folk vill tracka, psyka ner mig och dra ut mig stup i kvarten för de vet att de får i deras ögon underhållning för pengarna. Jag vill dock inte ha det på något annat sätt utan jag är den jag är och det har sina plus- och minuseffekter…



Jag erkänner att jag missuppfattade Karims bet och därav läste situationen en aning fel men att Rille foldar JJ är ju egentligen oväsentligt i sammanhanget, han kan ju lika gärna pusha med den handen i det läget för återigen läser jag inte in en minraise av Karim som hyperstyrka. Han är i grunden en gambler och varierar sitt spel ganska bra även om han ofta gillar att bara syna med eller att vara först ut att betta, han hade gjort många liknande bets tidigare i turren med händer som inte var AA eller KK för att locka fram action. Det var ett antal gånger som han bara dubblade BB för att locka fram action även om han själv inte satt på stål, jag tycker det är lite väl enkelspårigt att direkt sätta honom på superstål. Det är lätt att tolka handen efteråt men jag hävdar fortfarande att det inte är helt fel spelat, jag är också den typen av spelare som alltid går för första pris och då är jag beredd att ta dessa stora bataljer eftersom jag vill få ihop så mycket marker som möjligt så fort som möjligt. Hans bet på flop tycker jag inte heller visar på brutal styrka, ett bet på typ 7-8k hade varit mer suspekt i mina ögon, det är ju ett reguljärt cb han gör och är ju nästan tvungen att göra det efter att jag checkat till honom oavsett vad han har. Jag vet att jag hade kunnat spela handen annorlunda men samtidgt vet jag inte om jag spelade den totalt fel…



Vi får väl se, jag har börjat utarbeta en plan inför lördagen om jag nu ska spela…tack för stödet i alla fall, värmer att någon hyser empati för mig… J

svensk sa...

Skillnaden mellan att minhöja BB och att nästan min-3betta en UTG-r är avsevärd.

Om du väljer att gå in i marginella situationer (du siktar på vinst, därför går du in i dessa) får du finna dig i att ibland så blir det tvärfel. Inge ont om det. Jag ser hellre att du spela så än att sitter och blindar dig ner till 1,5BB som vissa gör.

Du vet vad jag tycker. Har sagt det på MSN när du nästan varit självmordsbenägen efter en pokerkväll.

Finns en annan faktor som gör att du inte ska hänga läpp: det är turneringspoker. När man gör ett misstag där så kostar det nästan alltid turneringen. Om det varit cash game där med AQ hade du bara skakat på axlarna och köpt in mer.

NL holdem turneringar är "hours of boredom and moments of terror".

Mharju sa...

gå som tåget och gå som tåget, en faktor som skiljer oss väldigt mycket är bordstimmar. Eftersom jag spelar dagligen, många bord och många timmar så kommer jag att komma ur mina downswings fortare bla.

Gått som tåget ett år är inte riktigt rätt sätt att se på saken, jag har slititg och hart säkert åkt på precis lika många badbeats som du i förhållande till antal spelade händer.

Angående AQ handen mot karim måste ja hålla med svensk. Kribba som är shortstackad här har ändå höjt innan Karim så detta minskar karims range en hel del, han slår inte om med vad som helst här. Jag sätter han genast på styrka och då slår jag inte mycket med AQ. Tvivlar på att Karim gör spelet med AX-AJ och tror inte heller han gör det med de mindre pocketparen.
Detta lämnar honom med AK, AA, KK, QQ, JJ, TT kanske 99 typ. Där har du sällan ett bra läge som du ser.

Som spelat måste du lasta floppen precis som du gör, inte mkt att säga om det.

Anonym sa...

Måste bara säga en till sak angående denna AQ...
Blomster du skriver: Att Robert går in i marginella situationer för att han går för vinst...detta håller jag med om att han likadant som fler på klubben gör detta..och detta gillar jag!
Men detta läge är ingen marginell situation enligt mig, detta är en Sol-Klar fold...

Jag håller med Harju att Karims range "borde" ligga AQ uppåt..

Marginella situationer är inte detsamma som "drömsituationer"(jag hoppas dom båda har A10, eller vad du nu hoppades på)
Hade du haft Rilles hand hade din syn pre vart marginell, men tyvärr måste jag säga att AQ synen inte är marginell utan helt enkelt kall...

Sedan är det ju som sagt turneringspoker, och tyvärr har vi alla många ggr fått känna på turneringsformen allt för väl.
Det jag menar är att man spelar sitt A-Game "hela" turren för att sedan göra ett misstag(kallt spel) och har oturen att man gör det mot Chipleadern och så är man ute...
Har hänt mig många ggr att jag tänkt idag spelar jag verkligen min Bästa poker och sedan gjort "ett riktgt nybörjarspel" och vips så får man trycka på X-knappen...
Surt men också tjusningen i turre-poker..bara bita ihop och komma igen(åå som du skriver gör du förhoppningsvis inte om detta misstag)...

Fredrik

Koivulainen sa...

Svensk: Absolut, en reraise är ju alltid en större varningsklocka än en första raise, oavsett vad den första har så vet man åtminstone att den andre inte sitter på totalt junk. Självmordsbenägen är väl att ta i :) men är man som jag och ger 100% i allt man tar för sig blir passionen och besvikelserna därefter. Kloka ord dock...

Harju: Missförstå mig rätt, jag hävdar på intet sätt att du skulle bara ha flyt eller något dylikt men vi kan ju lätt konstatera att du är i ett bra stim för tillfället där det mesta fungerar(har fortfarande inte glömt Super Tisdag). Du plöjer säkerligen ned 20 gånger mer tid vid borden än vad jag gör och då är det ju som du säger, man eliminerar swingsen bättre förutsatt att man är en duktig spelare som vet vad man pysslar med. Återigen, jag vet att du inte fått något gratis utan verkligen jobbat dig till framgångarna med stora delar skills och lite tur. Jag har sagt det förr och säger det igen, jag unnar dig verkligen allt också för du är en av de skönare snubbarna på klubben. Jag vet att jag borde ha stannat upp och funderat över situationen, till mitt försvar måste jag säga att jag funderade på att vika en millisekund men eftersom jag knappt sett dylika kort under dagen ville jag spela dom. Jag hade i och för sig 3xAA, KK, QQ och JJ men inga A med höga kickers. :P

Fredrik: Visst kan man tycka att det är kallt och jag ska inte gå i defensivt läge här eftersom jag ändå uppskattar feedbacken jag får men jag hävdar fortfarande att synen funkar på något plan. Hade det inte kommit ett A eller Q på floppen och Karim hade bettat ut hade jag ju blixtvikt handen, nu när jag ändå träffar A:et är ju chansen "stor" att jag spöat vad han än må ha. I det läget är det ju bara två troliga händer som spöar mig, AA och AK, och har han då någon av de andra händer som ni satt i hans range är det ju ding-ding för mig. Nej, jag vill nog inte kalla handen kall utan snarare tveksam med tanke bakom. Det är väl det som är charmen med turneringspoker, man vet aldrig när det tar slut oavsett markerstapel.

Till sist bara en liten undran, det är ju alltid ett oerhört fokus på hur jag spelat handen men varför inte fråga sig i det här fallet: spelade Karim sin hand på ett bra sätt?

svensk sa...

Jag tycker Mharju är en spelare med otrolig potential ( i alla fall av det jag sett). OM jag skulle välja någon spelare att stejka i HPK skulle vara han (inte bara för det vackra förnamnet..)

Mharju sa...

blomster: det tackar man för!

Koivu: Om jag spelat Karims hand hade jag för det första valt en något större reraise, i trakterna runt 3x Kribbas bet (minns inte exakt deras betsizes men minns att jag reagerade på att omslaget var väldigt litet) för att alltid ha i pricip liknande omslag för att inte ge ifrån sig onödig information. Sen på Floppen ser jag inget fel i att spela handen så som han gör.

En väg att ta är ju för honom att reppa KK/QQ här och "ge upp" potten för att du ska kunna hugga med någon av dina händer eftersom de inte är någon direkt farlig flopp att släppa frikort på. Detta ifall du har typ JJ och känner att det är din chans att ta hem potten.

Klart man kommer gå på minor då ifall du checkar bakom och spikar ett set på turn men det är helt klart en väg jag tar ibland. Men inget direkt fel att spela som han gör postflop.

Koivulainen sa...

Harju: Nej, postflop är det ju inget att snacka om utan det jag fiskade efter var just hans preflop-spel. Jag tror att Kribba dubblade BB d.v.s. 3 200 och Karim bettade 7 000, det är jag 100% på. Jag håller med om att han "borde" ha slagit upp den lite mer för han lär ju inte lägga handen samtidigt som han vill isolera sig mot Kribba, med den minraisen kan han ju få andra intresserade av handen och då blir ju hans chanser att ta hem den mindre. Ok om han hade haft AA eller KK, då hade minraisen kunnat befogas även om det fortfarande inte hade varit fel att raisa lite mer. Får han omslag på sitt hypotetiskt sett större omslag än vad han gjorde kan han ju välja att lägga AK eftersom det börjar osa mer än katt. Ja, det här går ju diskutera i all evighet...

Mharju sa...

Jag föredrar att i 95% av fallen ALLTID använda mig av en höjning till 8500-8800 istället för karims bet. Är alldeles för många spelare som varierar sina betsizes här beroende på hand.

Slår om mindre med AA/KK för att locka fram action och sen tar dom oftast i när dom har händer som AK/JJ. Mest för att dom känner att dom helst bara tar hem potten där och då.

Är man vaken plockar man upp den infon och kan spela mot det.

När jag spelar CG online och får ovanligt stora omslag preflop av spelare jag känner igen kan jag oftast syna med alla hä'nder för att jag kan ta hem potten de gånger de inte kommer A eller K eftersom just dessa spel otroligt ofta kommer från AK händer.

Det finns speciella tillfällen då jag ändrar mina betsizes för att få folk att fundera lite. Underskatta inte ett stort överbet då och då (:

Koivulainen sa...

Absolut, det bästa är ju att ha samma betsize oavsett vad och jag har faktiskt anammat det online efter att någon påpekade det i och med mitt Unibet-äventyr förra året, live är jag nog dock fortfarande lite styrd av korten någon gång då och då men försöker jobba bort det. Det var ungefär så jag tänkte här, att jag skulle syna för att se en flopp och är den bajs lägger jag. Tyvärr för mig träffar jag ju...jag hade ju även kunnat överspela den redan pre och tryckt. .P

Anonym sa...

Ok, då ska jag tycka till om Karims spel i denna hand..

Om nu Kribbas bet var 3200 och att Karim slår om till ca 7000 dvs "minibet"...detta tycker jag inte alls är nått kallt(dåligt spel)..
Hade själv kunnat gjort denna höjning med en AK..(hade mycket väl bara kunnat syna Kribbas bet)..variation är underbart och visst hade jag kunnat slå upp till 8500 också...

AK är och förblir en "oklar hand" så Karims 7k kan jag till och med tycka om...
Han "isolerar" Kribba..talar om för alla runt bordet att "Jag tar hand om han".. är ju knappast så att han med 7k bettet ger er pott-odds för set-värde(ni hade väl ca 45k i stacken om jag inte missminner mig (orkar inte kika efter), dvs 7k för 45k knappast bra läge att fiska med små pockets...)

Så hans 7k bett borde säga att "dont fuck with me if u dont got a monster"...

Men vi ponerar att du(Robert) trycker tillbaka..
Vad skulle jag då gjort med AK?

Jo förmodlige skickar jag då AK i mucken, ser liksom inget värde i att du skulle bluffa mig här eftersom jag har svårt att se att du ens skulle kunna tror att Kribba kommer vika sin hand...
Så om du slår om "mitt" 7k bett så borde du ha topp2..

Du har ju t.o.m fått mig att vika KK "pre"...så även KK hade fått mig att fundera både en och två ggr om du slagit om mitt 7k bett..
Nu har jag ju LOVAT dig att aldrig mer vika KK mot dig pre..
men AK hade åkt i mucken...


Har en fråga till er angående detta 7k bett:
Vad är skillnaden mellan 7k och 8-8,5k i detta läge...???

Ni som sitter bakom behandlar ni dom olika??

I så fall har jag lärt mig att alltid bara betta 7k i detta läge om jag har topp5...

Fredrik