tisdag 16 november 2010

15 minutes of shame...

Dra på trissor, här får jag ändå den efterlängtade haussen trots att jag inte vunnit SM men jag verkar ändå ha skakat om poker-Sverige om än ett år senare än vad som skulle kunna anses logiskt. Bakgrunden är alltså den att jag inför förra årets SM på Svenska Spel hamnade i lite bekymmer då jag hade en tjänsteresa inplanerad samtidigt så jag ville vara förutseende och dubbelkolla med Svenska Spel vad som gäller i denna situation, mina två funderingar var ju först och främst om det gick att spela från utlandet och sekundärt ifall jag kunde låna ut kontot åt någon annan som fick spela åt mig så att min inkvalade plats inte gick till spillo. Detta skrev jag om i min blogg och citerade även mailet ifråga, i år råkade Dybban ut för en liknande eventualitet då han gick bra i PLO-eventet och spånade efteråt om vad han borde ha gjort ifall han tagit sig till finalbord då han inte kunde spela den på grund av en redan inplanerad resa. I kommentarerna till detta inlägg var det någon som saxade en del av texten från mitt blogginlägg från förra året och därmed var debatten igång, nu har både Dybban och Lina O skrivit om detta och kommentarerna haglar friskt. Se själva:

Dybbans inlägg:

http://blogg.aftonbladet.se/pokerblogg/2010/11/vem-ska-ni-nypa-i-orat-svs#comments

Lina Os inlägg:

http://blogg.aftonbladet.se/18282/2010/11/va-i-h-vete-svenska-spel

Debatten går het om både Svenska Spels tvetydiga budskap då de numera hävdar att man inte får låna ut sitt konto till någon annan samtidigt som många debatterar olika pokerpersonligheters uppenbart millimeterprecisa balansgång på dubbelmoralens rand. Personligen tycker jag att det egentligen är ganska självklart att man inte ska låta någon annan spela på ens konto även om jag vet att det förekommer i otal fall, någon lade t.ex. upp en vettig synpunkt om sajternas dubbelmoral där spelarna inte får ha mer än ett konto medan sajtrepresentanter får ha flera konton utan problem. Det är inte riktigt ok i mina ögon, har man regler ska de väl gälla för alla oavsett om man heter Koivulainen eller Dan Glimne. Jag tycker det är bra att debatten kommer upp till ytan för det här är nog ett större problem än vad många vill kännas vid, många sajter blundar nog för det så länge det inte blir några helt uppenbara fall och jag tror många inblandade är helt insatta i omfattningen av det hela. Nu är ju jag en lowroller i sammanhangen så ingen jävel skulle ens vilja låna mina anti-riggade konton så problemet är inte ens en tillstymmelse till tankenöt för egen del men det är rätt många därute som är berörda av det här.

Lite kul att lilla jag kan skapa lite ringar på vattnet i poker-Sverige i alla fall även om jag bara är en budbärare i sammanhanget, jag har ju inte bidragit mer till det hela än att jag ställt frågan till Svenska Spel och fått ett svar men någon måste ju göra det också. :) Det ska bli kul att se ifall debatten dör ut lika fort som den uppkommit eller om den fortsätter, det verkar finnas en del starka åsikter och Lina O går ju t.ex. på stenhårt om att Svenska Spel är dubbelmoralister med tanke på att de hävdar att de ska måna om spelarna. Hon för också en "intressant" linje där hon tycker att det borde vara tillåtet att låna ut konton i ett tidigt skede av en turnering men inte under t.ex. ett finalbord och där kommer Dybban med ett rätt bra motlägg om frågan hur man ska definiera "tidigt skede" och var man i så fall ska dra gränsen för den. Jag tycker att alla former av begrepp som är tolkningsbara och vari det ligger en möjlighet till subjektiv bedömning leder till trubbel, i det här läget tycker jag egentligen att det bara finns en vettig linje att gå på: man får INTE spela på någon annans konton, NÅGONSIN. Punkt slut.

Inga kommentarer: