söndag 7 augusti 2011

Kattens vecka...

Det hela började redan i måndags när jag på väg till jobbet höll på att klippa en katt, hade jag gjort det hade jag nog aldrig hämtat mig då det skulle ha inneburit att jag med största sannolikhet berövat någon familj ett kärt husdjur. Nu lyckades den vitsvarta krabaten korsa vägen innan jag kom farande men jag måste erkänna att hjärtat hoppade några extra slag på grund av den tidigare närkontakten med rådjuret, jag vill inte köra över något mer någonsin. Den händelsen satte dock tonen mer eller mindre för veckan, en annan katt skulle komma att göra mitt liv surt mot slutet av veckan och då med betoning på surt...

Återkomsten till arbetet satte tunga spår i sinnet då jag på måndagskvällen sov tre timmar efter att ha kommit hem och var även på tisdagen så pass mör att jag tog en liten sovpaus på kvällen, det är sjukt vad tungt det har varit att komma tillbaka. På onsdagen var det dags för styrelsemöte för Aqva, vi blev bjudna på en obeskrivligt god grillbuffé av yppersta klass och det var inte lite mätt man var när man tog sig hemåt från värdparet. Det ser ut att bli en hektisk höst och det sprudlar av idéer både hos styrelsen och hos medlemmarna, efter en stabil vår har vi alla chanser i världen att få till det på ett suveränt sätt här under hösten. I fredags hade vi första turneringen för hösten och om det ska vara någon indikation på vad som komma skall går vi en suverän höst till mötes men mer om det snart.

Torsdagen ägnades åt lite pokerspel på kvällskvisten, jag reggade mig till djupingen på SvS och lyckades än en gång komma tvåa med både skicklighet och tur. Det var rätt tidigt i turneringen som jag var illa ute, jag fick bl a in det med JJ mot 88 där den sistnämnda floppat ett set men jag drar en runner-runner färg och kan på så sätt överleva och fortsätta min färd mot ära och berömmelse. Jag har för mig att jag hade en till liknande hand på vägen så jag ska inte klaga på att jag inte hade flytet med mig, mot slutet av turneringen kunde jag dock förlita mig mer på min skicklighet och trots att jag inte vann så är jag nöjd med min prestation. HUn blev en ganska kort historia trots spelutrymme och hyfsat jämna stackar, jag hade honom i brygga en gång efter att ha haft lite flyt(än en gång) när jag får in det med 67 på brädan 58xx där han gör en bra syn med 95. Dock träffar jag sjuan på river och kan inkassera kvällens största pott, efter det har jag honom 4/1 i stackstorlek men han lyckas hitta återkomsten med en AJ mot min AT allin pre. Strax efteråt träffar jag J på en KJx-flopp och efter lite bettande och en blank turn åker allt in men tyvärr sitter han på KT så när rivern blankar är allting över. All cred åt honom då jag tyckte han spelade aggressivt och bra, satte press hela tiden och lämnade inte många potter orörda. Jag springer bra i turneringarna på SvS, det går inte att komma ifrån.

Fredagen innebar som sagt höstpremiär på Aqva och efter lite försiktiga prognoser tippade jag officiellt på 27 spelare men gissa om jag blev förvånad, hela 49 personer letade sig till lokalen för lite spel. Riktigt kul! Mindre kul var mitt eget spel då jag aldrig kom in i matchen utan kände att jag kom in fel hur jag än gjorde, det hela skulle kulminera i en kapital förnedring när jag någon timme in i det hela får in det med AK på KJx-flopp med två hjärter mot AQhj. Turn? Thj. Royal straight flush är ett faktum och jag drar hyfsat dött, bara att släppa det egna spelandet och överta rollen som arrangör. Efter ett antal timmar av plockande, donande och annat spännande får jag äntligen vid 04-snåret börja leta mig hemåt igen. Väl hemma softar jag runt en stund innan jag till slut letar mig mot sängen och precis när jag är på väg att lägga mig ser jag något väldigt onödigt, en jädra pissfläck efter katten som uppenbarligen valt att på detta väldigt mogna sätt protestera mot något. Det är bara att ge katten en rejäl utskällning och riva bort madrasser och allt från sängen i ren och skär tilt, bara för att sedan lägga sig på den nakna madrassen med stängd sovrumsdörr för att förhindra ytterligare "olyckor". Den lilla patetiska rackaren försökte sedan få min uppmärksamhet genom att putta, klösa och gnida sig mot dörren men jag var obeveklig även om de där små sattygen vet vilka knappar de ska trycka på. Lördagen var rätt iskall i det Koivulainenska hemmet, inte många ord yttrades mellan den håriga vettvillingen och undertecknad. Mot kvällen veknade jag dock och klappade henne några gånger även om jag inte släpper till alls på samma sätt. På tal om henne så sitter hon precis nu här bredvid mig och slickar mig på armen samtidigt som hon purrar, allt för att försök få lite kel. Så fula tricks hon kör med. Nu återstår bara att rengöra sängattiraljerna efter hennes framfart, själva liggmadrassen besprutade jag med fläckborttagningsmedel för att döda lukten men täcket samt sängkläderna måste ju få sig en omgång i tvättmaskinen. Måste bara älska denna hårboll...

Lördagskvällen bjöd på lite LL och djuping på SvS men ingen framgång denna gång, det känns som jag har en rejäl otajming i det mesta just nu i spet. Vad jag än hittar på så möts jag av övermäktigt motstånd och jag får spel emot mig som inte bär ett spår av någon som helst logik, det synas med med ingenting och min semibluff får inte stå och så vidare. Lite småfrustrerande men det är väl bara att nöta på, det positiva är att jag verkar ha blivit kvitt mitt PLO-beroende i alla fall så vi får hoppas det håller i sig för då är mycket redan vunnet. I djupingen åkte jag efter att ha tagit en chansning med KJ med floppen QTx där motståndaren pushat och jag synar, till min stora förvåning sitter han inte på något bättre än 88 men jag hittar inte outsen. I LL slår jag upp det ganska hårt och får en syn, floppen kommer JJ2 och efter check från honom orkar jag inte hitta något annat än push då min stack motsvarar pottstorleken i det läget. Självklart har ju fisken synat med QJ och hittat trissen, ingen hjälp på turn eller river och så är den sagan slut också. Surt att inte få den handen att hålla och hitta en uppdubbling, det hade kunnat ge mig en hyfsad chans ändå. Jaja.

Idag söndag var det styrelsemöte för HPK och även där känns det som att det finns mycket idéer och tankar om hur pokern i regionen kan utvecklas och göras bättre, det blir en väldigt pokerfylld höst som det ser ut i de här krokarna av landet. Efter en timmes diskussioner var det dags för en rebuy-turnering som jag gick in och slaskade hårt med tillfällig framgång innan det tog slut, hade egentligen inga större planer på att spela den men kände bara för att lattja runt lite. Efter den bar det av till storebror för en snabbvisit och ett uppskrämmande av den yngsta medlemmen i den familjen, hon gråter varje gång hon ser mig och det är väl ungefär den reaktionen jag alltid får i damers sällskap. Jag börjar förstå hur ringaren i Notre Dame hade det... Väl hemma reggade jag mig till Söndagsfeber på SvS och de var ganska snabbt avklarat då jag som i tidigare inlägg beskrivits blev både ägd och hånad av en väldigt osympatisk herre, jag har dock hämtat mig så pass att jag i detta nu är registrerad i/spelar Söndagssteken, 500-kronors samt djuping på SvS. Jag tänkte att jag tar ett hårt skott på diverse turneringar ikväll och hoppas på det bästa, Söndagssteken går dock oerhört segt som vanligt och den turneringen verkar inte riktigt vilja leverera för min del. Vi får väl se om det mot all förmodan blir ändring på det under kvällen...

Annars ägnas mycket av tiden just nu åt att titta på serien Ghost Hunters som är en reality show där man följer ett gäng paranormala utredare i USA, låter lagom upphetsande men det är faktiskt rätt kul att följa detta gäng och se vad de hittar för "bevis" på andliga väsen och annat spännande. Det är dock ett ganska tjatigt format och efter ett antal avsnitt kan man personernas väl inövade repliker utan och innan, enda problemet är att jag blivit så påverkad av det hela att jag börjat leta efter hot och cold spots så som de gör. Det ska alltså vara små fickor i luften där temperaturen särskiljer sig rejält från den generella i rummet och det skulle i deras värld innebära att en ande är närvarande då den behöver hämta värme och energi från luften för att kunna manifestera sig. Så om ni ser mig stå med händerna upp i luften och svamla något om cold spot så vet ni vad som försiggår, ni behöver inte ringa polisen eller psyket. På tal om psyket så har jag stött på ännu en fin karaktär på datingsidorna, den här tjejen var hyfsat ung och hoppade på mig utan anledning och började svamla om att hon går igång på äldre män och dylikt. Så fort jag visade minsta tillstymmelse till positiv respons kom hon med frågan "Får jag låna pengar av dig?". What the fuck. Är jag någon jäkla sugar daddy eller? Och om jag ska vara det ska jag väl ändå få något för det utöver ytligt smicker... Nej, tror seriöst jag ska lägga ner alla insatser på dessa värdelösa sidor, enda slutsatsen jag kan dra är att antingen är dessa sidor bara ytliga bekräftelsebehovscenter eller så är jag ful som stryk och attraherar på sin höjd en avdankad 49-åring. Jag väljer ju naturligtvis att tro på det första alternativet, allt för att kunna upprätthålla min bubbla i verkligheten.

Mer än så har jag nog inte att förtälja just nu utan nu ska jag fokusera på de turneringar jag kör, har redan blivit uttajmad ur en hand då mitt skrivande på bloggen verkar ha prioriterats före spelandet av datorhelvetet.

Inga kommentarer: