söndag 21 augusti 2011

Segsöndag...

Efter de två senaste dagarnas intensiva leverne ar söndagen bara en enda lång gäspning av utmattning, jag är grundligt sömnsliten just nu och måste därför hitta sängen tidigt idag så det får bli en snabbis här. I fredags var jag nere på klubben och höll i turneringen där, jag körde självklart själv och självklart åkte jag tidigt som vanligt. Det suger ganska rejäl oxpung att göra det när man arrangerar för då blir man sittande där tills det hela är över vilket är runt 02.00-03.00 på natten, allt det när man egentligen bara vill hem och grina ner sig i täcket. Nåväl, det gick i alla fall bra och jag satt och dealade hela finalbordet vilket tog sin lilla stund men hellre göra det än bara sitta och titta på. Väl hemma runt 03.30-snåret lekte jag en stund med den iPad 2:an som jag unnade mig själv efter segern i 500-kronors tidigare i veckan, jag passade på att köpa en sådan när jag var där för att köpa mig en ny mobil. Vad gäller den sistnämnda blev det en HTC Sensation och jag är sjukt nöjd både med den och iPaden, roligare leksaker får man leta efter och jag har för första gången i mitt liv gått ifrån Nokia i telefonväg och det gör ont i själen att skriva det men den senaste av deras modeller som jag haft har varit katastrof. De har tappat mycket av det som var deras kännetecken förut d.v.s. användarvänligheten och det kreativa tänkandet och det är främst den skillnaden som märks direkt mot HTC:n. Alla menyer och dylikt är verkligen designade både logiskt och med användanre i åtanke, intuitiva gränssnitt är nöten. På iPad-fronten är jag dock lite rädd för att den ska sluka mycket av min tid, har råkat ladda hem "Angry Birds" och "Cut The Rope" så nu är det många timmar som kommer att gå åt till att leka med dessa små spel. Suck, jag är rätt bra på att döda min tid på ett relativt meningslöst sätt.

Lördagen blev en seg sak till en början då jag sov till lunch efter fredagens holmgång på klubben, mot kvällningen till skakade jag dock liv i mig själv och reggade mig till de vanliga turneringarna i form av djupingen, Långlördag och 500-kronors. Ni som nu har läst föregående inlägg vet ju att jag gjorde det smått sinnessjuka och gick och vann två av dessa inkasserandes 27 000, det är inte längre läge för mig att hävda att jag springer kallt. En dylik prestation ska ju vara mer eller mindre omöjlig även om den teoretiskt sett självklart är genomförbar, det krävs dock en absurd mängd tur, timing och skicklighet för att bärga hem det hela. Jag var rätt nöjd redan efter att ha vunnit 500-kronors men när jag sedan insåg att det gick bra i Långlördag också var det bara att stålsätta sig även om kroppen skrek att det var nog, det är väl ungefär som att först vinna VM-guld i hockey bara för att direkt efteråt fortsätta med OS-guldmatchen. Eller något. I alla fall var det hela klart runt 03.00 inatt och jag var lite småskakig efter att ha säkrat segern i Långlördag, en rätt ofattbar dag var till ända.

Idag sov jag återigen till 12.00 men var än segare under dagen, det var på vippen att jag tänkte hoppa över spelandet ikväll men eftersom flytet är som det är tänkte jag att det vore generalfel av mig att låta bli att spela. Registreringen omfattade Söndagsfeber, Söndagssteken, 500-kronors och djupingen där den förstnämnda höll sig efter samma schema som alltid. Jag har knappt någon gång överlevt förbi andra timmen och gjorde inte det idag heller, jag får in allt jag har(som är halv startstack) med KJ på floppen KJQ mot TT. Turn 9. River A. Blir så ägd som det bara går, efter det är ju inte modet direkt större heller men jag ämnar att fullfölja mina planer. De andra turneringarna går en aning bättre även om jag får kämpa hårt i alla för att hålla mig runt startstack, i Steken lyckas jag dubbla två gånger trots att jag ligger risigt till i båda fallen. Första gången får jag in det med AJ mot AK och träffar J, sedan hinner jag tappa ner stacken till ungefär samma storlek innan jag får in det med A5 på brädan xAKx mot AT men rivern räddar mig med en femma. Jag kände ju i och med detta att jag levde helt klart på lånad tid, till slut hinner ödet ikapp mig då jag försöker mig på att bluffa en kille som sitter på nöten. Efter det har jag inte alltför mycket kvar men får in allt på floppen 734 med 86, får en lite sjuk syn med AK på mitt ställ och när resterande delar av brädan blankar är det tack och hej.

500-kronors rullar på ett tag men även där springer jag till slut in i väggen med kanske 1/3 av fältet kvar, djupingen rullar på desto bättre och där tar jag mig ändå till slut in bland topp 25% innan jag får in allt pre med AT mot 99 och KJ. Flopp QTx, turn x och river J. Rätt ugly om ni frågar mig, jag har dock fått whineförbud ålagt mig nu i och med de senaste veckornas framgångar så jag får väl helt enkelt knipa igen. De senaste veckorna har varit historiska, på drygt två veckor har jag vunnit två djuping, två 500-kronors och en Långlördag inkasserandes en nettovinst på runt 40k efter lite PLO-slask on the side. Det är helt klart godkänt måste jag säga och det känns som ett skönt uppsving i mitt turneringsspel, känns som ett tecken på att jag gör rätt i att fokusera på turneringar och hålla mig så långt borta från PLO som möjligt.

Annars har det inte hänt mycket alls, fokuset har legat på pokern och även fokuserat socialt umgänge med väl utvalda. Nästkommande vecka blir jobbintensiv så det lär inte bli mycket spel för min del, måste försöka sova ikapp mig själv också så får verkligen värdera speltillfällena. Vad jag dock starkt funderar på nu är att registrera mig till PAFs pokerkryssning 3-4 september, har mailat dom med lite strukturfrågor och annat så beroende på svaren där tar jag ett beslut under tidiga delen av veckan. Utöver det ser det ut att bli en rätt intensiv höst med mycket liveturneringar som känns aktuella, inte minst SM i Riga. Den hoppas jag dock kunna hitta någon satellit till, känns lite drygt att punga ut med hela det beloppet rakt av. Jag vill ju försöka göra lite bättre ifrån mig än vad jag gjorde på Malta förra året, då var jag dock i ganska labilt tillstånd rent allmänt så mycket sämre förutsättningar än så går det nog inte att få.

Jag är ju lite av språkpolis så jag måste bara dra ett oerhört kul exempel på folks oförmåga att skriva från Flashback där en kille ska skriva ordet piketbuss och får det till "piké bus". Seriöst, hur kul är inte det om man verkligen börjar fundera på det han skriver. Är det fotbollshuliganer han pratar om eller en buss full av piké-tröjor? Världsklass.

Det var det för idag, goderafton.

Inga kommentarer: