fredag 6 februari 2009

Fun-filled Friday...

or not, en helt ordinarie känns det som där kvällen mest ägnats åt softande och lite filmtittande...vi kan lika gärna ta recensionen direkt då:

Titel: Rocknrolla
Genre: Action

Om jag inte är helt felinformerad är det vår kära Lock-Stock-And-Two-Smoking-Barrels-Guy-Ritchie-Som-Var-Gift-Med-Madonna-Ritchie som ligger bakom den här rullen, sett till stilen råder det ingen tvekan om att så är i fallet i alla fall. Det handlar precis som hans tidigare verk om ett antal halvkriminella karaktärer som hamnar i finansiellt trubbel och tar då alla vägar de kan för att lösa sina problem, persongalleriet är lika färgstarkt som förut med namn på killarna så som Handsome Bob, One-Two och Mumbler. Stilen är så där ärtig och omkastlig som Ritchies verk oftast är, det är snabba klipp och kvicka repliker där en fastnade speciellt: "There is no school like the old school and that's why I am the fucking headmaster!" eller något i den stilen. Iskallt, iskallt, gott folk. En helt klart sevärd actionrulle med komiska inslag där ett par ryska hitmen är rätt roliga att följa, det dras även en del paralleller till en viss Roman Abramovitj(om han nu stavar så) i storyn och jag vet inte om han direkt är nöjd över den uppenbara likheten som ändå finns.

Betyg: R R R R
-------------------

Annars så har jag kört lite RB igen och klev faktiskt tillbaka till RB1 i låtväg för att försöka knäcka min gamla hatlåt därifrån, QOTSAs "Even Flow", och jag tog den i första försöket utan några större problem. Nu kan vi snacka att skillsen bättrats på en aning, jag kommer ihåg hur jag tyckte att den var totalt omöjlig på hard-nivån men nu satt den alltså. Jag hann dock spela mig fram till en ny hatlåt, en dänga från Boston som jag kommer till typ 7% innan det tar stopp och det fortfarande på hard-nivån. Jag lovar att trumpinnarna verkligen haft en nära-livet-upplevelse idag, shit vad tokig jag blir när det tar tvärstopp som det gör i den låten. Jag får ta med mig det positiva och inse att jag blivit mycket bättre än tidigare i alla fall, fortsatt övning ger fortsatt färdighet.

Morgondagens Big Stack får jag nog hoppa, jag vill inte offra tid och pengar på något som jag inte kan fullfölja helhjärtat då kvällens festligheter faktiskt drar mer. Jag är i större behov av en berusning i gott sällskap än ett rövknull i fiskigt dito, jag kommer säkerligen att få fler chanser att förnedras på klubben vad tiden lider. Jag är dock riktigt sugen på att lira live igen så nästa helg ska jag verkligen försöka närvara på vad det nu än må vara som spelas, jag måste få smeka den gröna filten snart igen. På nätsidan har det varit lugnt de senaste dagarna, har inte känt någon motivation och har dessutom haft relativt fullt upp också men även där ska jag ta nya tag inom en snar framtid. Måndagarnas onlinepoker håller ju glöden/tilten uppe om inte annat...

Fan vad skönt det är när man blundar och det enda man ser är noter som rullar fram från RB...

Inga kommentarer: